Este doliu în lumea muzicii

Doliu uriaș în lumea muzicii. Compozitorul american Richard M Sherman, care a scris cântece pentru filme clasice Disney precum ”Mary Poppins” şi ”Chitty Chitty Bang Bang”, a murit, transmite BBC. Avea 95 de ani.

Anunţul trist a fost făcut de Disney, care a transmis că Sherman a decedat „din cauza unei boli legate de vârstă” la Centrul Medical Cedars-Sinai din Los Angeles.

Sherman s-a asociat cu răposatul său frate Robert, iar perechea a câștigat două premii Oscar în 1965 pentru munca lor la Mary Poppins.

Frații Sherman au fost incluși în Songwriters Hall of Fame în 2005 și au primit Medalia Națională a Artelor din SUA în 2008.
Aristocats, Bedknobs and Broomsticks și scurtmetraje Winnie the Pooh au fost printre alte producții Disney care au prezentat cuvintele și muzica lor.
Frații au fost interpretați în filmul din 2013 Saving Mr. Banks, care a spus povestea din spatele realizării lui Mary Poppins.
Lansat la un an după moartea fratelui său, în martie 2012, filmul i-a avut in distributie pe actorii Jason Schwartzman și B. J. Novak jucându-i pe cei doi frați în timp ce aceștia compuneau și co-au scris piesele de succes ale filmului.

Piesa lor captivantă și energică „Supercalifragilisticexpialidocious” a devenit un hit pop, intrând în Billboard Hot 100 în 1965.
De-a lungul carierei sale de 65 de ani, Sherman a devenit parte din „cercul interior al talentelor creative” al Walt Disney, a spus compania de divertisment.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Ioana Radu 8555 Articole
Author

2 Comentarii

  1. Ha, ha! “Uriaș” cum nu, dac’ vine din Amierica…. Ai ha, di poziția ghiocel adânc înrădăcinată în subconștient, nu ni mai scapă nij’ Bala di Zmău! Ș-apă ni mai nghirăm?…

  2. Bai gafosdea, tolomacule, ai vazut macar unul din filmele enumerate mai sus ca sa-ti dai cu parerea? Unele au luat Oscar-ul, spcialistule.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.