Două reactoare nucleare din zone diferite, oprite simultan în Coreea de Sud

Două reactoare nucleare sud-coreene instalate în zone diferite au fost oprite marţi, unul din cauza unei probleme la barele de control, al doilea din cauza unei defecţiuni la o pompă de aprovizionare cu apă, a anunţat operatorul public coreean Korea Hydro and Nuclear Power (KHNP), relatează Mediafax.ro.

„Nu există nicio legătură între cele două incidente”, unul afectând o centrală situată la Yeonggwang, în partea de sud-vest a ţării, iar celălalt fiind înregistrat la Shingori, în partea de sud-est, a declarat un purtător de cuvânt al KHNP.

Pus în funcţiune în februarie 2011, reactorul din Shingori, în apropiere de oraşul portuar Busan, a fost oprit după o alertă la ora locală 08.10 (02.10, ora României).

„S-a înregistrat o problemă la barele de control ale reactorului, dar acesta este acum stabil şi nu există niciun pericol de scurgere radioactivă”, a asigurat purtătorul de cuvânt. Barele de control permit controlul reacţiilor în lanţ.

Al doilea reactor s-a oprit automat din cauza unei defecţiuni de funcţionare a unei pompe de aprovizionare cu apă de răcire, potrivit KHNP.

În iulie, un alt reactor de 1.000 megawaţi de la această centrală, situată la aproximativ 260 de kilometri sud de Seul, s-a oprit automat după un incident similar.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.