Douăzeci de migranţi au vrut să fugă din România

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu, în colaborare cu echipaje de poliţişti şi jandarmi din Arad, au depistat douăzeci de cetăţeni afroasiatici, majoritatea solicitanți de azil în România, care au încercat să treacă ilegal frontiera verde spre Ungaria.

„Din primele verificări a rezultat că sunt cetăţeni sirieni, irakieni, iranieni, cu vârste cuprinse între 2 şi 36 ani, 13 adulţi şi 7 copii, majoritatea fiind solicitanţi de azil în România”, precizează Poliția de Frontieră într-un comunicat.

Cei 20 de migranți au fost prinși în noaptea de sâmbătă spre duminică în jurul orei 00.30, la aproximativ 20 metri de frontieră, între localităţile Peregu Mare şi Pecica, din judeţul Arad. Aceștia intenţionau să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria.

La cercetări, persoanele în cauză au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei. Unii dintre acești migranţi au mai fost prinşi şi altă dată încercând să treacă ilegal din România în Ungaria, au declarat surse din Poliția de Frontieră. Printre ei se află mai multe persoane ce erau cazate la Centrul pentru migranţi şi străini din Timişoara.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
George Anghel 1101 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.