Își apără „malpraxisul judiciar ”. ”Văd că CSM şi-a găsit obiectul…”

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a declarat marţi că îşi susţine afirmaţia referitoare la faptul că dosarul privind achiziţia de vaccinuri anti-COVID ar fi „cel mai mare malpraxis judiciar” pe care l-a văzut de când a intrat în politică.

Precizările au fost făcute după ce Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a constatat, marţi, încălcarea independenţei procurorilor din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie în urma declaraţiilor referitoare la acest dosar.
DNA
„CSM-ul văd că şi-a găsit obiectul în opoziţia democratică din România. Asta era problema! Şi a spus că am afectat independenţa celor doi procurori. M-am referit la Marius Voineag, care este şeful DNA, şi la procurorul de caz George Matei. (…) Procurorul Lascu, care a fost înlăturat în primele zile ale mandatului domnului Voineag, lui cine îi apără independenţa? Domnul Voineag, care a fost pus aici după ce l-a spălat pe domnul Ciucă de plagiat, este un procuror independent? Crede CSM că independenţa domnului Voineag este în regulă? În ceea ce priveşte afirmaţia de malpraxis judiciar, orice act într-un stat de drept, chiar şi un referat al unui procuror, mă refer la acest procuror George Matei, trebuie să aibă o minimă aparenţă de legalitate. La limită, un procuror – speculăm aici – o poate lua complet razna. Şi cineva trebuie să spună: ‘Ce scrie aici nu are nicio legătură cu legea’. Or, ce se întâmplă în acest referat este o colecţie de neadevăruri flagrante”, a spus Drulă, pentru Euronews.

Liderul USR a menţionat că, deşi în dosar este invocat un prejudiciu de un miliard de euro, România a plătit până în prezent pentru vaccinuri, în total, 500 de milioane de euro. El a precizat că „mare parte” din aceste doze au fost folosite pentru vaccinarea a opt milioane de români, iar altele au fost revândute sau donate.

„A preluat fix din punctajul PSD. De doi ani, PSD rostogoleşte această minciună a unui miliard de euro pe care l-a volatilizat, l-a luat cineva. Cum poţi fundamenta o acuzaţie şi un referat fără să ai o bază legală? Care este infracţiunea pe care ar fi comis-o aceşti oameni? Se vorbeşte de un presupus abuz în serviciu. Deci, nu este nici infracţiune de corupţie, nu este nici o alegaţie. (…) Nu a cumpărat România bilateral sau direct de la vreun furnizor măcar vreo doză de vaccin. Comisia Europeană a făcut comenzi, pe baza experţilor CE. Întrebaţi-i pe dumnealor de ce au comandat. CE a comandat 4,5 miliarde de doze la o populaţie de 450 de milioane. Zece doze per cetăţean. România a comandat 90 de milioane la o populaţie de 19 milioane”, a spus el.

Potrivit unui comunicat transmis, marţi, AGERPRES, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii s-a sesizat din oficiu cu privire la posibila încălcare a independenţei procurorilor din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în raport cu afirmaţiile formulate de liderii unui partid politic cu privire la instrumentarea unui dosar penal de către parchetul anticorupţie, în cadrul căruia s-a impus formularea unor solicitări de ridicare a imunităţii faţă de foşti membri ai Guvernului.

Sursa citată arată că, marţi, Secţia pentru procurori, în unanimitate, a constatat încălcarea independenţei procurorilor din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie în raport cu afirmaţiile formulate, în sensul că dosarul instrumentat de DNA este „cel mai mare malpraxis judiciar”, fiind „un atac politic” al procurorilor anticorupţie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

7 Comentarii

 1. Bilă …. Trilă, Bulă …. Drulă. USR şi-a pierdut mai mult de trei sferturi dintre votanţi datorită acestor indivizilor de teapa lu’ Bulă, Barna, Voiculescu, Clotilde, Nicuşor Dan (care încă mai este perceput de alegători ca fiind USR). Toate aceste secături au un numitor comun: SERVICIILE.

 2. Să facem un joc de imagine: Dacă în acel dosar erau anchetați numai PSD-iști și PNL-iști, Drulă era primul care felicita DNA-ul pentru deschiderea acestui dosar. Acest Drulă are un caracter mai jegos decât al multor PSD-iști și PNL-iști.

 3. Mă cretinule, numit Drulă- Pilulă- Basculă! Cu asta se ocupă procurorii și D.N.A- ul vieții și CSM-ul și „justiția independentă” din România de prin 2005, de când am devenit colonie americană și de când „Justițea” se înfăptuiește la comanda americană (C.I.A – S.R.I) , funcție de cine merită fotoliul de „guvernant” credincios…
  Voi sesizați abia acuma că politicienii sunt abuzați, doar fiindcă – astăzi – sibiecții sunt ai voștri! Dar când adversarii voștri erau abuzați de același mecanism criminal, voi săreați în sus de bucurie!
  . Ei, luați-vă acum și voi porția de abuz judiciar pe care o meritați, fiindcă v-ați folosit de ea și ați susținut-o atunci cànd victimele erau adversarii voștri politici (deși erau votați de popor).. „Cine nu sare ia cu condamnare!”.. Vă amintiți când lăudați DNA-ul și pe Kovesi și toate abuzurile lor până-n pânzele albe pe motiv că procurorii sunt sublimi și infailibili și n-au cum greși? Ei, mai susțineți-i și acum! Căci ei, procurorii sublimi, n-au cum greși, nu-i așa?! Voi ați fost adepții statului polițienesc al procurorilor, voi ați susținut-o pe „Slujirea” Kovesi (practic, o nulitate!).. așadar, acuma, luați de la procurorii pe care i-ați susținut fără discernămănt și care erau promovați în „grupul de elită al DNA” pe criteriul supușeniei, neștiinței de carte și servilismului! Luați cu lămâie ca să nu vi se aplece! Succesuri și ani grei vă doresc!

 4. Bye Bye, Drula !
  Bye Bye, hapiness !
  Hello, lonelieness !
  PS : De ce nu te duci si acum sa mai tzopai ca un razboinic masai prin Piata Victoriei, mai viteazule ?

 5. Parerea lui Stan Patitul:Cred că 80 la sută din procese sunt malpraxis judiciar .Din această cauză nu se doreste răspunderea justitiabililor(procuraturii, judecători și exprtecroci(experti) judecătorești. Ca o dovadă ii neîncrederea justiției europene in justitia din Romania-nu romana .Cred ca mai credibile ar fi Standurile Țigănești.

 6. Hm, tare ma tem ca nea Drula tipa preventiv, pana descind gaborii si la el in bordei… ceva stie el, ca doar au tzepuit impreuna acolo la USR. Asteptam cu interes. Si apoi, daca da voie nașu mare, ultima tura sa fie la nea Iohanis.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.