E oficial. Sir Jim Ratcliffe, coproprietar la Manchester United

Miliardarul britanic Jim Ratcliffe, patronul gigantului petrochimic Ineos, a devenit coproprietar al clubului de fotbal Manchester United, după ce intrarea sa în capitalul acestei grupări a fost aprobată oficial, informează AFP.

Omul de afaceri în vârstă de 71 de ani „a finalizat achiziţia” a 25% din acţiunile clubului englez, conform termenilor acordului, „după ce a îndeplinit toate condiţiile, inclusiv aprobările din partea Federaţiei engleze de fotbal şi a Premier League”, a anunţat Manchester United într-un comunicat.

Ratcliffe a investit 200 de milioane de dolari (aproximativ 185 de milioane de euro) pentru a-şi creşte portofoliul de acţiuni, ceea ce duce angajamentul său la „aproximativ 27,7%”, se arată în comunicat.

De asemenea, el trebuie să vină cu încă 100 de milioane de dolari (92 de milioane de euro) până la 31 decembrie 2024, sumă destinată „investiţiilor viitoare în infrastructura stadionului Old Trafford”. Acest lucru ar duce angajamentul său la 28,9%.

„A deveni coproprietar al lui Manchester United este o mare onoare şi vine cu o mare responsabilitate”, a comentat Ratcliffe, citat în comunicat.

Acordul de marţi „marchează finalizarea tranzacţiei, dar este doar începutul călătoriei noastre de a aduce Manchester United în vârful fotbalului englez, european şi mondial, cu facilităţi de clasă mondială pentru suporteri noştri. Lucrările pentru atingerea acestor obiective se vor accelera începând de astăzi”, a adăugat miliardarul.

Acest deznodământ marchează sfârşitul unei lungi telenovele care a început în noiembrie 2022, când familia Glazer, proprietarul american al celebrei echipe engleze, a anunţat că studiază o vânzare totală sau parţială a clubului.

Jim Ratcliffe s-a confruntat cu concurenţa şeicului Jassim Ben Hamad Al Thani, preşedintele Qatar Islamic Bank (QIB), care s-a retras însă din cursă în octombrie 2023.

Susţinător al ”Red Devils” încă din copilărie, fondatorul grupului Ineos, care patronează şi cluburile OGC Nice (Franţa) şi Lausanne-Sport (Elveţia), va fi responsabil, de asemenea, cu operaţiunile sportive ale echipei Manchester United, care a cucerit 20 de titluri de campioană a Angliei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

1 Comentariu

  1. Uite cum se folosește „calu’ troian”, pentru a alcătui actuala gashkă dă „lorzi”:
    https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_British_Jewish_nobility_and_gentry
    „The Jewish presence continued until King Edward I’s Edict of Expulsion in 1290. After the expulsion, there was no Jewish community (apart from individuals who practised Judaism secretly) until the rule of Oliver Cromwell. While Cromwell never officially readmitted Jews to Britain, a small colony of Sephardic Jews living in London was identified in 1656 and allowed to remain. The Jewish Naturalisation Act of 1753, an attempt to legalise the Jewish presence in Britain, remained in force for only a few months. In 1858, practising Jews were finally allowed to sit in Parliament after the passage of the Jews Relief Act, which was a significant step on the path to Jewish emancipation in the United Kingdom.
    The first Jewish knight was Sir Solomon de Medina, knighted in 1700, with no further Jews being knighted until 1837, when Queen Victoria knighted Moses Montefiore. Four years later, Isaac Goldsmid was made a baronet, the first Jew to receive a hereditary title. In 1885, Nathan Rothschild, 1st Baron Rothschild, became the first Jew to receive a peerage title”! And so on……[Rumburak]

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.