EMA a aprobat al doilea vaccin anti-Covid pentru copii

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a aprobat utilizarea vaccinului Spikevax produs de Moderna pentru adolescenţii între 12 şi 17 ani. Medicul Valeriu Gheorghiță spune că în România vaccinul ar putea fi folosit la copii de la finele săptămânii viitoare.

Efectele Spikevax au fost investigate într-un studiu la care au participat 3.732 de copii cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani.
Studiul a arătat că Spikevax a produs un răspuns anticorp comparabil la tinerii cu vârsta cuprinsă între 12 și 17 ani cu cel observat la adulții cu vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani. Cele mai frecvente reacții adverse la copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 17 ani sunt similare cu cele la persoanele cu vârsta peste 18 ani. Acestea includ durere și umflături la locul injectării, oboseală, cefalee, dureri musculare și articulare, ganglioni limfatici măriti, frisoane, greață, vărsături și febră. Aceste efecte sunt de obicei ușoare sau moderate și trec în câteva zile de la vaccinare.

La acest moment Agenția Europeană a Medicamentului a fost în măsură să analizeze evaloarea datelor științifice și să poată acordă recomandarea de autorizare pt a fi folosit și la grupa de vârstă 12- 17 ani. Datele de siguranță sunt foarte bune, similar că la vaccinul Biontech- Phizer, iar datele de eficacitate arată noniferioritatea față de eficacitatea care este la persoanele de peste 18 ani. Adică o eficacitate de peste 90% în prevenția bolii covid 19.

Într-o declarație pentru Aleph News, coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă, a apreciat că vaccinul ar putea fi folosit în România la copii de la finele săptămânii viitoare. „În următoarea săptămâna vom aștepta modificarea rezumatului caracteristicilor produsului, publicarea acestuia pe site-ul Agenției Europene a Medicamentului, traducerea în limba română, lucru care se va întâmplă pe 27, 28 iulie, și ulterior vom stabili următoarea procedura care să ne permită vaccinarea minorilor și cu vaccinul de la compania Moderna….Am putea fi în măsură că la sfârșitul săptămânii viitoare să avem toate condițiile necesare pentru a putea permite vaccinarea celor sub 18 ani cu vaccinul de la compania Moderna.

Valeriu Gheorghiță spune că în ceea ce privește grupa de vârstă 12- 15 ani, sunt peste 22 de mii de persoane vaccinate, ceea ce înseamnă 2,2% din populația eligibilă. În ceea ce privește grupa de vârstă 16- 19 ani procentul este de 15%. „Există un interes față de vaccinarea celor tineri, față de vaccinarea adolescenților, însă credem că acest interes va crește în perioada următoare, în perspectiva începerii activităților de învățământ. E important să avem mai multe opțiuni pentru persoanele care doresc să se vaccineze”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

7 Comentarii

  1. ” au fost investigate într-un studiu la care au participat 3.732 de copii”

    cazurile acestea se socotesc la 100.000, cum acceptati test pe 3732 ? Sunteti criminali !!! Sper sa fiti usereisti, deci sa nu aveti urmasi.

  2. Lăsați copii in pace! Nu mai mințiți, terapiile genetice arnm nu au toate aprobările, nu sunt testate suficient! Părinți nu fiți egoiști! Copii nu au probleme deosebite pot trece ușor peste boală, iar imunitatea dobândită este pe viață, căutați și alte surse de informare! Atenție la reacțiile adverse destul de dese, mușchiul inimii nu se mai reface nici plămânii invadați de chiaguri microscopice. Nu fiți călăii propriilor copii! Sunt tatăl a 3 copii, aș prefera să mor eu de trei ori dacă se poate decât să pățească vreunul ceva rău! Lăsați copii in pace!

  3. Unde e studiul, bai gheorghita?
    Care studiu, bai manipulatorule?

  4. Cita inconstienta! La copii, s-a vazut in majoritatea statelor, ca infeciile trec destul de usor, destul de repede si daca spar ceva neplaceri din cauza Covid, trec fara urmari. De ce sa aplici un tratament experimental pe ADN la copii si minori, cind nu este nevoie? De ce sa risti sa le pui viata in pericol cu un tratament ADN, numit peste tot in mod gresit „vaccin”, a carui rezulrate pe termen scurt sau lung nu se cunosc inca? Doar sa maresti numarul de cobai cu copii si minori? Cine propune asa ceva ori e prost ca nu stie despre ce e vorba, ori e rau intentionat si doreste tot raul copiilor si minorilor, ori e schizofren si nu traieste in lumea reala.

  5. Adevarul e ca trebuie sa se faca ceva Anul trecut cu toata plandemia, populatia globului a crescut cu 50 milioane buc mancatori zi de zi. Inclusiv in Romania! Asa ca macar generatia care vine sa fie scutita sa mai aiba copii! Ca seruri experimentale, slava necuratului , avem din belsug!

  6. Ca unii cretini, s-au vaccinat ca idiotii, impotriva unei pandemii care nu exista, cu un vaccin care nu-i protejeaza, se poate intelege. Prostia umana, ca si universul, e infinita.
    Dar cat de inconstient trebuie sa fi, sa-ti vaccinezi propriul copil, cu un vaccin facut, cica, special pentru ei? Chiar nu i se pare nimanui suspect?

  7. @Csaba: mai exist o a patra varianta, primeste bani si nu are scrupule.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.