Emilia Șercan: democrația noastră a mai murit un pic

Situația din redacția Libertatea, concedierea lui Cătălin Tolontan și a altor jurnaliști, i-au atras atenția ziaristei Emilia Șercan. Luptându-se ea însăși cu situații grele, care i-ar putea da peste cap pe mulți, Emilia Șercan este se părere că „Decimarea unui ziar important ca Libertatea înseamnă că democrația noastră a mai murit un pic“.
 Până la a ajunge la această concluzie tristă, Șercan a scris pe pagina ei de FB:
Redacțiile independente publică materiale care răscolesc, cu impact, însă, pentru că numără puțini oameni, o fac rar. Un cotidian, care numără zeci de jurnaliști, are capacitatea de a urmări subiectele importante ale zilei, cele de pe agenda publică, și poate face follow-up zilnic. Zi după zi după zi.
Redacția Libertatea a fost probabil una dintre cele mai influente redacții ale presei din România tocmai prin capacitatea de a ține de subiectele importante pe agenda publică, subiecte pe care puterea politică și Sistemul fie nu și-a le-a dorit scoase la lumină, fie și le-a dorit îngropate rapid.
Probabil că unul dintre motivele pentru care Cătălin Totontan, Iulia Roșu și Camelia Stan au fost dați afară are legătură cu industria mafiotizată a pariurilor sportive.
Eu cred însă că distrugerea echipei Libertatea are de-a face mult mai mult cu anul electoral viitor, în care clasa politică și Sistemul își doresc liniște.
Cu televiziunile de știri cumpărate în cvasitotalitatea lor, cu o bună parte a presei online asertivă până la slugărnicie, cu o flotă de site-uri create pentru a inunda internetul cu nonștiri și cu armate de boți și trolli pregătite să laude până la greață niște nulități politice (vezi cazul Deca de ieri), firava noastră democrație este într-un pericol mortal.“
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4

12 Comentarii

  1. DA CUI ÎI MAI TREBUIE DEMOCRAȚIE? SAU CÂND ȘI UNDE MAI ESTE DEMOCRAȚIE ?? DICTATURĂ ASTA E ȘI ASTA-I TARE–SUS E „BANUL” IAR SPRE „POALE” CEI CE-L AU -ÎN FUNCȚIE DE CANTITATE ȘI TUPEU !UNDE DRACU-I DUPLICATUL? D-LE CENZOR???

  2. Dacă și dragă Tolo era promotorul democrației, bine că n-am emigrat in Congo…Dacă se cred cei mai tari din parcarea goală, n-au decât sa înființeze o gazeta( bani au, c-au supt consistent de la patron) sa-l ia ca asociat și pe ctp-ul și să vedem cât rezista pe piață fără “subvenții”…

  3. Asta ce grad avea în servicii?
    Păcat că au fost retrase rapid de pe Net pozele cu ea în nudul gol.
    Nu vedea poporul în fiecar zi o ofițăreasă în costumul Evei.
    Nu ca ar fi vreo mare frumusețe.

  4. democratia noastra este moarta in cotet. Si este si cu curul in use.

  5. Duamna Emilia este o pseudoziarista aflata in eroare. In plus, i se vad si epoletii prin decolteu. Trustul Ringier este privat, angajeaza pe cine vrea si da afara cand si pe cine vrea, fara sa tina seama de pareristi si pareriste.

  6. clasa politică și Sistemul își doresc liniște?
    -la Monitorul Oficial e de Tolo
    sa-l puna pe butuci!
    (depinde ce scrie in M.O.
    -il poate pune pe butuci chiar pe tolo:
    e o lupta de clasa!)

  7. Să nu exagerăm acu’, doamna Șercan!
    Eliminarea slugilor behăitoare tontolan șî zeppelin dă la Foaya Dă Ambalat Pește șî dă la fostu’ „Drumu’ Socializmului” dă Bukale, a lu’ Ceașkă, dă mulți ani ale rînjirilor $$oroșijdi, NU-I NICI O PIERDERE pentru „democrație”, ci e o bine-venită operațiune de asanare morală a unei prese în general DE CĂ’T (exceptînd „Coti”, că – cel puțin – io de-aia mai îs pe-aici!), bine-‘koperită cu iepooleți……[RumBurak Özçivik]

  8. e sefa ziaristilor,ce spune ea e sfant si publicabil,toti parerologi se executa

  9. Tolontan, promotorul democratiei?? Doamna Sercan, Tolontan a fost unul care a ingropat presa din Romania prin servilismul politic si mufarea la bani din vremea guvernului Basescu-pdl-udrea. Din cauza lui si altora (eg: Tapalaga) nu mai avem incredere in presa din Romania.

  10. Dacă democraţia din România a ajuns să fie apărată de locotenentul Tolontan, înseamnă că niciodată nu am avut democraţie.

    A fost doar o lozincă, pentru a putea securiştii să fure, să privatizeze şi să devalizeze tot.

    Poate după 34 de ani de minciuni, ar mai fi cazul să ne mai şi trezim din beţia autoamăgirii.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.