Epidemia de rujeolă, de neoprit

deces

Încă 53 de cazuri noi de rujeolă au fost confirmate în ultima săptămână, în șapte județe și București. Numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 18.321, anunță Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile.

64 dintre pacienţii diagnosticaţi cu rujeolă au murit, informează Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile.

Ultimele 53 de cazuri au fost confirmate în șapte județe și în municipiul București, cele mai multe fiind înregistrate în județele: Suceava (31), Neamț (13), Brașov (3).

Rujeola (pojarul) este o boală infecțioasă care adesea duce la complicații. Astfel, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, din patru persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare, iar pentru unul din 1.000 de bolnavi de rujeolă, boala este mortală.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

4 Comentarii

  1. cei care nu isi vaccineaza copilul care ajunge la spital,sa plateasca spitalizarea din propriul buzunar

  2. De ce ma sa plateasca? Dacă eu plătesc de 20 se ani și soția la fel si nu primim nicio aspirina pe an, și uite că nu am vrut să vaccinez copilul, din motive proprii, de ce sa nu fie tratat gratis? Romii ca fac 10 nașteri și fără servici sau cotizații au gratuit servicii medicale. Mai au și pretenții. Asa ca mintea ta îngustă, cu sa isi plateasca omul spitalizarea, este înapoiată rau. Mai bine ai fi zis, daca omul plătește de o viață are dreptul la servicii de sanatate de cel putin valoarea cat a cotizat. Mai rezistentule.

  3. Da ce virus o fi asta domne ca mai demult toti copiii faceau pojar si nimeni n-avea nimic. Decat imunitate naturala pe viata.

  4. In principiu, ai dreptate. Dar, în cazul bolilor infecțioase transmisibile,problemele se pun altfel : siguranța copiilor încă nevaccinati depinde de imunitatea copiilor vaccinati. Dacă copilul tau, nevaccinat, face rujeola, va fi o sursă sigura de îmbolnăvire pentru copiii încă neimunizati. Aici nu se pune problema de etnie, venituri, contributii sociale. Preventia și controlul bolilor transmisibile este (ar trebui să fie) o politica de Stat, iar vaccinarea pentru anumite boli, obligatorie și gratuită. Din pacate, autoritățile oficiale nu întreprind măsurile care se impun : instruirea și informarea corecta a populatiei, asigurarea tuturor demersurilor pentru vaccinarea periodica si la timp a copiilor (si a adultilor, acolo unde este cazul), fara nicio implicare, financiara sau de alta natura, a parintilor. In ciuda multiplelor afirmații, vaccinarea antirujeolica nu implica niciun risc, daca este realizată conform indicațiilor.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.