Escrocherie în numele Muzeului Naţional de Istorie

Muzeul Naţional de Istorie a României nu va avea nici un rol în celebrarea Centenarului: este în renovare de peste un deceniu

Escrocheria este făcută în numele Muzeului Național de Istorie. Prin intermediul unei scrisori, românilor li se promite un document care să ateste apartenența la o familie nobiliară și să le ofere dreptul de a revendica o moștenire. Bineînțeles, toate pot fi obținute în schimbul unei sume de bani.

Reprezentanții Muzeului Național de Istorie îi informează pe cetățeni despre situația creată, astfel încât aceștia să nu devină victimele escrocilor. Aceștia se recomandă ca fiind angajații unei instituții din subordinea muzeului și, contra unei sume de bani, le promit celor interesați documente care să îi ajute să devină membrii unei familii nobiliare și să aibă dreptul la moșteniri.

„Muzeul Național de Istorie a României avertizează cu privire la o tentativă de înșelătorie făcută în numele instituției. Ne-a fost semnalată existența unei scrisori cu conținut îndoielnic, în care, o persoană ce pretinde a fi angajată a unei așa-zise instituții subordonate muzeului – Arhivele Naționale ale Nobilimii Românești – promite destinatarului, contra unei sume de bani, înlesnirea obținerii unor documente care atestă apartenența la o familie nobiliară și dreptul de a revendica o moștenire”, au explicat reprezentanții Muzeului de Istorie.

Reprezentanții instituției mai spun că Muzeul Național de Istorie a României nu are nicio legătură cu această persoană, nu are în componență sau în subordine o asemenea entitate și nu încurajează astfel de practici. De aceea, cetățenii care primesc astfel de scrisori sunt îndemnați să se adreseze polițiștilor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

6 Comentarii

  1. Eu vreau sa ma trag din neamul lui Boier Bibescu sa sa iau inapoi conacul de la Cetatuia furat familiei de poetul bucatar Dinescu „Revolutionarul”!

  2. Ccam tarziu Deja sute de escroci -asa zisi urmasi de boieri/nobili(in special in Ardeal) -au recuperat mosteniri / pamanturi inexistente si nimeni nu s-a sesizat!

  3. Sa se revina la situatia initiala in toate dosarele de retrocedari ilegale, adica statul sa redevina proprietar, iar atat cei care au facilitat ilegalitatea, cat si proprietarii ilegali sa se racoreasca un pic la beci, iar daca le e prea racoare se pot incalzi la o cariera de piatra sau la saparea unui canal.

  4. Păi e simplu bre,. Autoritatea in cauză trebuie să știe că românu nu a avut nobilime in istorie,. Nici Cuza, nici Kogălniceanu și niciunul dintre moldoveni sau valahi nu a avut rang nobiliar,. Un boier fanariot cât de bogat să fie, nu avea rang nobiliar.. Doar in zilele noastre presa tembelă i-a făcut pe milionarii de mucava ”baroni”, la fel cum a făcut o țară de pribegi ”diaspora”.. Deci clar românu de azi n-are cum fi nobil sau înnobilat in niciun caz..Orice act de acest fel este categoric fals..

  5. A existat, si poate mai lupta, in avocat si prof. univ. dl Sabau care a sesizat o parte din aceste abuzuri, dar judecatorii n-au vrut sa auda ca si aceea ca l-au facut pe dl Paul Lambrino print etc. Cine a vrut a auzit de despagubirea in aur a grofilor unguri, iar aurul nu era din visteria Transilvaniei care ridiculizeaza pe ”sarantocii” din Sud pt ca veniturile ei mergeau la Viena si Budapesta. Aurul cele 300 de tone a fost din Regatul Romania din Tara Romaneasca si Moldova, adunat prin truda tot de cei ce s-au jertfit si in 1877 si in 1916-1918. Unii cu bocetele altii cu eroismul…

  6. I’auzi, minune, Muzeul National de Istorie(?)…se stie ca Romania nu mai are de vr’o 30 de ani asa ceva ”de vizitat”…cine stie/cine stie prin ce hrube sunt ingramadite milioanele de artefacte si documente ale natiei ?!? Mai bine ar imprastia o parte din aceste obiecte, pe cele de mare valoare istorica, pe la alte muzee din tara pan’ cand, la Bucuresti, se rezolva problema spatiului muzeal…
    Ce tzara !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.