„Este o problemă cu Jalonul 206 din PNRR”

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat sâmbătă, la Bihor, că România are în continuare probleme cu Jalonul 206 din PNRR, Comisia Europeană considerând că impozitarea microîntreprinderilor este mult prea lejeră.

„S-au luat anumite măsuri în primul şi în primul rând pentru că ele au fost trecute în PNRR. Ele sunt trecute în Jalonul 206, care este în cererea de plată numărul 3, şi deja au venit anumite semne de întrebare. Şi am mai anunţat public că este o problemă cu Jalonul 206, cu microîntreprinderile, pentru că, Comisia consideră că nu am luat toate măsurile pentru a închide această zonă, unde ei consideră că este o impozitare mult prea lejeră pentru o ţară de mărimea României. De obicei, cer sistem de impozitare care se face în zona de offshore-uri”, a declarat Ciolacu, care a adăugat că va încerca să explice Comisiei Europene că mai mult de atât România nu poate suporta în acest moment.

Ciolacu s-a arătat optimist în privinţa evaluării pe care o va Fondul Monetar Internaţional (FMI) României.

„Noi avem o evaluare de ţară, pe care o face Comisia. Ni s-a spus ca vom închide cu un deficit de 7,8. Eu am promis ca voi închide cu un deficit cu minimum 0,5% mai puţin decât deficitul de anul trecut. Îmi cer scuze, am reuşit. Mai mult, am spus ca vom avea un buget până la sfârşitul anului şi voi prinde un deficit mai mic cu cel puţin 0,5% mai mic decât anul acesta. Îmi cer scuze, am reuşit să fie mai mic cu 5%. Să vedem şi prima execuţie pe primul trimestru, ca să fiu şi mai determinat”, a menţionat premierul.

Despre așa-numita reformă bugetară

Ciolacu a declarat, sâmbătă, că va duce până la capăt reforma sistemului bugetar, însă nu în grabă, deoarece aceasta „poate strica buna intenţie şi asumare”.

„Eu înţeleg aşteptările şi le respect fiindcă sunt îndreptăţite. Înţeleg şi faptul că (…) de 30 şi de ani se aşteaptă această reformă. Mai mult decât să îmi asum, într-un an electoral, că voi finaliza reforma în sistemul bugetar nu pot să fac. Dacă îmi cereţi să fac ce nu s-a făcut în 30 de ani, pe un sistem pauşal, să spun ‘din acest moment toată lumea trebuie să dea afară 10% din sistemul de sănătate ca să fim… am făcut reformă’, nu o să fac. Câteodată, graba poate strica buna intenţie şi asumare”, a spus premierul.

Ciolacu a ţinut să precizeze că sunt ministere în care s-a făcut deja această organizare şi că vor urma şi agenţiile şi companiile subordonate.

„În acest moment sunt vreo trei ministere care au făcut sistemul de organizare în interiorul ministerului, urmează agenţiile şi tot ce sunt companiile subordonate. (…) Am să o duc până la capăt. Înţeleg aşteptarea, dar chiar să daţi cu pietre într-unul care şi-a asumat acest lucru, şi în an electoral, şi să spuneţi după şase luni destul de complicate ţinând cont numai dacă vorbesc de deficite şi de buget…. m-am încadrat cu toate la termen. O să mă încadrez şi cu ce am promis în ceea ce priveşte sistemul. (…) Cam ce am promis m-am ţinut de cuvânt. Că am văzut că nu este chiar aşa simplu şi nu poţi să vii să dai cu barda şi să tăiem de peste tot. (…) Repet, de 32 de ani nu s-au mişcat aceste lucruri” a adăugat prim-ministru.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

9 Comentarii

  1. Iooi uăi Ciulace! M-ai spăriat zdravân! Mă și gândeam că “pilonu’ 206 m” face referire la impozitarea prea nghiculuță a multinaționalelor… Bată-te să te bată de năzdrăvan, să nu mai șugui cu noi!…

  2. De ce se plânge ursarul, nu tot ei au avizat pnrr-ul cu bună știință sau din prostia la purtător? Nu a întrebat cetățenii români, nu a făcut referendum sa nu îl aud pe acest ursar mincinos cu ai lui că se plâng.

  3. da jalonul cu taierea pensiilor speciale cum l-ati negociat? ne scoateti pe noi restul la 65 de ani nu-i asa si voi va ghiftuiti de la 50 cu recompense nesimtite (ca pensii nu se pot numi totusi) fata impozite, fara cas fara cass ….
    sictir ma ciolacule, ai fost acceptat de iohanis doar pentru ca ai reusit sa distrugi psd-ul. e si asta o realizare

  4. Ciolacu are trei regime de dus în spate, plus serviciile – regimul Iohannis, regimul Zelenski și regimul Maia Sandu. Ne ia și chiloții de pe noi numai să iasă cu happy end

  5. E o problema cu toate jaloanele din PNRR care demoleaza Romania, mai putin cu cel care solicita eliminarea pensiilor speciale, singurul de care serviciile, politicienii si magistratii s-au ocupat sa nu fie indeplinit.

  6. Acum spune un adevăr aici ciolacul,pt va într-o UE care spune că vrea binele și prosperitate cetățeanului ,nu ar trebuii să fie împovărați prin taxe și impozite mărite excesiv ,aici noi că țăranul știm încă ,ce conține acel PNRR făcut de useristul in sandale Ghinea,că de la acel act de trădare națională se trage toată nenorocirea asta pe economia țării ,desecretizarea și expunerea publica a acelui act ,este imperios necesară

  7. Problema este cu tradatorii usr-isti care ne-au vandut la secret cu mizeria de pnnr la neocomunismul imperialist iudeomason ue !!!
    De aceea :
    ROEXIT URGENT !!!

  8. Dacă nu se ține cont de prevederea cu tăierea pensiilor nesimțite , iar cei de la UE se fac că plouă, înseamnă că se pot eluda și alte angajamente ! Și dacă nu , PA și PU la această nouă uniune sovietică europeană , clocită tot de cei care au clocit-o și pe prima și care nu se ridică nici acum de pe ouăle puse să scoată din nou aceeiași pui de năpârci globaliste !

  9. Ghinea si USR ul sunt singurii (editat) de beneficiari ai acestei facaturi de PNRR- inexistent in nici o Tara din UE, (editat) astia au scos milioane Euro din Bugetul Tarii, pt nimic, deoarece planul era sa devalizeze banii publici, fara sa se realizeze ceva. Prevederile PNRR nu sunt realizabile, nu s-a realizat nimic, dar USR si-a tras milioane Euro, de ce nu intra-n atributii SRI, DNA, Procuratura ?!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.