Eugen Popescu, acuzații fără precedent de trădare la adresa SIE și a MAE

Eugen Popescu, fost director al Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni și membru al AUR, spune că problema românilor din afara granițelor este „obturată” de către serviciile de informații.

Într-un interviu acordat Noua TV, Eugen Popescu face afirmații foarte grave la adresa serviciilor de informații din România, mai ales despre Serviciul de Informații Externe (SIE). El a vorbit chiar de trădare, în contextul abandonării comunităților românești din jurul țării, afirmând că românii din Timocul sârbesc sau cei din Bulgaria și Ucraina riscă dispariția completă prin asimilare, sub privirile statului român.

Popescu a mai zis că dacă România este captivă serviciilor secrete, atunci trebuie eliberată.

„Interesul ascuns al unor structuri ale statului român, care vor să păstreze această problemă obturată, pentru a crea legături subterane cu statele respective, în detrimentul comunităților românești.

Statul român a avut liceu la Bitola, școli la Ohrid, proprietăți în Macedonia de Nord. Niciodată nu le-a revendicat. Această ticăloșie pe care o practică statul român față de aceste comunități frizează trădarea națională.

Interesele naționale sunt de a ne proiecta interesele noastre culturale acolo unde sunt români și iată sunt peste tot. Toți o fac: Polonia, Turcia, Ungaria, Serbia, etc.

Această chestiune este o chestiune profundă care trebuie căutată în subteranele statului român.

Părerea mea, ca om care a lucrat în structurile guvernamentale atâta timp, este că problema românilor de pretutindeni nu a ținut de MAE sau de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni. Ea a fost impusă, politicile au fost impuse de către SIE. O chestiune absolut nelegală, pentru că treaba unui serviciu nu este să impună politici.

Treaba unui serviciu este să informeze, nu să profite de prostia demnitarilor români sau de faptul că ei sunt agățați cumva de cingătoarea serviciilor secrete și să impună politici. Este o aberație, nu vorbim de democrație, ci de altceva. Trebuie să ne revenim, ca stat, pentru că altfel dispărem.

Eu cred că interesele care generează acest tip de reacții din partea unor oameni din SIE – nu toți, sper că nu toți sunt la fel, dar până acum nu am văzut, când o să fie o să recunosc că s-au bătut pentru cauza românească – o parte dintre ei ar putea să lucreze în slujba unor interese străine.Trădători, să nu ne mai încurcăm în cuvinte.

Păi ați mai pomenit ca într-un stat normal la cap, proiectele unui departament, pentru Moldova, să fie avizate de un serviciu secret? Asta-i o aberație, dincolo de orice logică a democrației. Atunci, să admitem că suntem conduși de serviciile secrete, decretăm România o dictatură a serviciilor secrete și vedem ce facem: trecem la luptă armată, facem ceva ca să scăpăm România de acest flagel.

Eu cred că în România mai sunt politicieni și chiar oameni din serviciile secrete, care înțeleg rolul serviciilor secrete într-o democrație”, a explicat Popescu.

Diplomația românească nu există
Popescu i-a acuzat și pe cei din Ministerul Afacerilor Externe (MAE) că nu apară românii, nici din interiorul, nici din exteriorul granițelor. El a oferit ca exemplu Grecia, unde statul român a făcut cel mai recent demers oficial pentru românii de acolo în …1948!

„În ceea ce privește Grecia, ultimul demers făcut de statul român, dacă nu mă înșel, a fost în 1948, pe vremea Republicii Populare Române! Atunci a fost o scrisoare foarte dură adresată guvernului grec, prin care i se cerea să înceteze represiunea asupra românilor din Grecia și să retrocedeze biserici, școli, toate clădirile care s-au făcut cu contribuția statului român.

În rest nimic. Nu sunt recunoscuți ca minoritate națională, de ei se ocupă Ministerul Apărării Naționale. Grecia este un stat UE, trebuie să respecte toate convențiile internaționale, dar nu se întâmplă așa ceva. Nimic. Nicio presiune din partea României. Absolut niciun demers oficial. Acum câteva zeci de ani, statul român avea 117 școli acolo, îi recunoștea pe toți ca români. Acum nu-i mai recunoaște. Cum să numim acest act decât trădare?”, s-a întrebat el.

Eugen Popescu a spus că „statul român nu mai este un instrument al națiunii române, după cum vedeți, ci al altora, folosit pentru diferite interese.

Diplomația românească nu există, este un instrument în mâinile altora și execută ordine. Noi am putea să utilizăm aceste comunități pentru a ne dezvolta economic relații cu statele gazdă. Am putea să ducem produsele noastre acolo. Nici acest lucru nu au în minte acesti indivizi care trădează interesul național”.

Domnia sa consideră că statul român nu face nimic nici pentru românii plecați în Occident, tot din cauza „celor care trag sforile”.

„După ce i-au izgonit pe români din țară: li s-au distrus fabricile, minele, li s-au luat resursele, au fost îngropați de birocrație și controale și au plecat dincolo.

Păi du-te acolo și fă-le școli. Polonia a întors acasă 2 milioane de oameni, oferindu-le facilități. Noi ar trebui să avem un sistem de învățământ paralel în partea cealaltă, ca românii să învețe limba maternă. Un stat normal la cap face lucrurile astea, dar noi nu suntem un stat normal la cap. Noi facem politica altora. (…)

Știți bine că din punct de vedere demografic, care e o problemă de securitate națională pentru România, avem o problemă. Se golește țara. Ar fi ca o apă a vieții pentru noi: să vină aici, să ducă bani și acolo, să-și crească familiile și să vină și copiii lor aici. Statul român nu face acest lucru elementar.

De ce nu face? Întrebați autoritățile la vedere dar și cele care nu sunt la vedere și care trag sforile celor care sunt la vedere”, a adăugat el.

Eugen Popescu nu i-a uitat nici pe foștii membri ai Securității care au trecut, după 1990, la alte servicii. El s-a referit și la generalul (r) Silviu Predoiu, fără să-l numească.

„Aici și-au făcut vile, au pensii uriașe – că deh, au fost membri ai Securității, iar apoi au trecut la alt serviciu – la care nu poate gândi un român obișnuit. Ei zic că au apărat România.Care Românie? Ei trebuie să apere și românii, nu doar România. Ei trebuiau să apere și românii din afară, pentru că națiunea română are un instrument: statul român. Dacă nu mai lucrează în interesul națiunii române, atunci ne construim alte instrumente.

Văd un general care-și face partid, care a condus SIE. Ce-a făcut el atâția ani acolo? Îi dăm nume, fapte, concret. Bani care au fost dați și returnați. Ori suntem într-un stat mafiot controlat de interese străine României, ori suntem într-o democrație. Dacă vom constata că nu suntem într-o democrație, atunci trebuie să revenim. Altfel, ne prăbușim ca stat și ca națiune”, a concluzionat el.

Articol preluat din r3media.ro

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 23
Author

38 de Comentarii

 1. Despre preotii orto-SIE care dirijeaza comunitatiile de romani din Italia si din Spania, vreo 2 milioane de voturi, care se uitau la DanDiaconescuDirect, nimic ? Vreo 670.000 de voturi din fostul partid a adus Fenechiul sa-l salte pe Joha peste 49% ! Acum se lucreaza pentru unul Tardiv. Dar despre masa de gitanoSIE-isti, scosi „la produs” tot pe acolo, aia care la pandemie au blocat vama cate 35 de mii pe zi, timp de 7 zile, ca nu mai era tipenie de om pe strada in Italia si Spania, nimic ? Aia voteaza cu SIEmionii din Maciuca ! Despre tuasa Mamaya Sandu nu mai spunem, ca-i protejata CIA, asa ca, e firesc sa se ocupe Perdoiu (numele s-a transformat in renume) de ea.

 2. Avem exemplul cel mai apropiat in care domnul Goldman Aurescu a spus cu gurita lui ca , Romania nu are nici-o pretentie la tinuturile romanesti ,totul a fost legal si corect atunci cind au fost cedate Ukrainei.Declaratia lui a fost publicata in presa si citita de milioane de romani.

 3. Din ciclul „Sa ne cunoastem AUR-olacii”astazi casierul de la nunta lui Simion,citam :
  „”Casierul” Eugen Tiberiu Popescu este cunoscut de persoane din anturajul său drept copilul de suflet al generalului Marin Dragnea, fostul șef al Comitetului Olimpic până în 1985. Popescu ar fi fost administrator la Complexul Lia Manoliu, locul unde se recrutau olimpici pentru DIE.
  Plecat în Canada, după Revoluție, este propulsat în Guvernul României și anul 1999 îl găsește consilier în cabinetul Premierului Radu Vasile pe un post de studii medii – este și data când începe demersurile să-și echivaleze studiile, folosindu-se de calitatea guvernamentală și postul de consilier, unde avea nevoie de studii superioare. Ajunge director în cadrul DRP (Departamentul pentru Românii de Pretutindeni), pe vremea lui Adrian Năstase, ocupând ulterior diverse funcții.În mandatul Viorică Dăncilă, Eugen Popescu a condus ilegal Institutul Eudoxiu Hurmuzachi, tot pentru românii de pretutindeni, funcție în care a fost menținut și susținut de Natalia Intotero, ministrul de atunci. Aceasta a trecut cu vederea, fără a lua vreo măsură concretă, faptul că Eugen Popescu obținuse ilegal o diplomă de studii superioare de la Universitatea din Oradea, diplomă de care uzează și în prezent
  Urmare a nunții lui Simon, jurnalista Anca Alexandrescu a devoalat relațiile lui Popescu cu SIE (fostul DIE din anii 80)”(media)
  Bineinteles AUR nu are nici o legatura cu SIE e o minciuna in fals

 4. INTERESANT !
  Sa speram ca este REALMENTE o Cestie SINCERA, NU o Soparla cu Manta a Unora …

  Sa ma ierte dl. Eugen Popescu, dar UNII sunt fff’ Otzi si pot manipula chiar și Persoane INSTRUITE.
  Am mazut ATATEA Magarii INIMAGINABILE de la Lovilutie invoice, ca sunt suspicions la extrem.

  Aștept sa se faca MAINE, sa vad CE și CUM răspund TROLII Antiromâni.

 5. Institutul romanilor de pretutindeni ? Chiar asa si ce studiaza acesti tovarasi ? S-a umplut schema de astfel de sinecuri , or trebui sa facem o lista ca sa stim ce trebuie desfiintat. Se toaca banii publici pe astfel de tampenii. Ca unul plecat de ani de zile prin occident nu am auzit de aceasta renumita institutie, chiar asa cu se ocupa dansii acolo ? Poate sa ne lamureasca cineva?

 6. ce vrea acest domn de la aur e o aberatie …aparent pare ceva logic insa nu poti cere asa ceva de la un aparat condus de un presedinte neamt si un ministru de externe jidan care finanteaza cu banii romaniei …opozitia bielorusa …le-a dat 100 de mii de euro…cu de la sine putere…de 30 de ani romania lupta pentru ….democratie ..nu pentru romania …pentru drepturile omului si ale promovarii holocaustului in educatia nationala…romania promoveaza terorismul jidanesc direct si indirect…este parte din opganizatia terorista ce a rapit si asasinat primul ministru al italiei si gazile lui de corp in 1978…nato…ciolacul primul ministru al romaniei ester preocupat de reconstructia ucrainei etc etc…

 7. De exemplu: Consulatul îmi refuză înoirea pașaportului pe motiv că nu am certificat de deces românesc al soției de acum două zeci de ani. Orice demers a fost inutil. Acum zece ani nu a fost nicio problemă. Deci, încă un șut în cur unui român care nu se va mai prezenta la vot.

 8. Tov Popescu, daca tot a plecat in Canda poate sa ne spuna cum este acolo?!? Ca, chestia cu romanii de pretutindeni este o LOZINCA DE POLITRUCI. Romanii din Canada platesc impozit in Romania?!? Ca, numai atunci ar putea emite pretentii, sau ar putea avea asteptari de la guvernul Romaniei. Daca ei dau banii acolo …

 9. Pai la MAE si SIE bantuie duhul si urmasii Anei Pauker . Astia sa apere interesele romanilor ?

 10. pe vremea Imperiului Otoman romanii aveau mai multe drepturi ca acum cand statul cica roman se lauda ca-i sprijina.

 11. Orice incepator din MAE stie cine conduce cu adevarat institutia, cu ambasade si ICR cu tot, si cine face politica de cadre acolo. Avem cea mai militarizata „diplomatie” din Europa. Nimeni nu rezista fara aprobarea „baietilor”. Ai cartit, ti-au retras ORNISS-ul cat ai clipi. E cel mai jegos instrument de coercitie din Romania, pentru angajatii statului. Si te pun sa si semnezi, la angajare, ca nu vei contesta deciziile acestei inchizitii la ordin. Asa ca, Eugen Popescu zgarie la suprafata. E mult mai rau decat atat.

 12. Fiindcă nu pot aduce CONTRA-ARGUMENTE la spusele lui Popescu, EPOLEȚII SPECIALI de pe forum au trecut la atacuri la persoană. Exact cum au făcut cu Andrei Marga.
  Hai siktir, trădători de Neam și Țară…?

 13. @singur. Da, noi cei plecati in Canada avem cel putin pretentia de la statul roman sa ne plateasca pensiile la care avem dreptul dupa cat am contribuit. Sotia mea a trimis actele de 2 ori prin intermediul autoritatilor canadiene. Cu toate eforturile si vizitele la consulatul din Toronto, care nu poate oferi un ajutor, deci este inutil, la ora actuala inca mai asteptam dupa mai multi ani (cred ca vreo 4 ani) macar un semn de la casa de pensii care se ocupa de cei plecati. Am intelas ca este situata in Bucurestiul miticilor.

 14. Partidul rusofil AUR s-a luat de rusi. Partidul AUR creat de SIE s-a luat de SIE. Ce se intampla, mai?

 15. AUR are numai baieti patrioti si cu carte care fac treaba buna in tara si afara. Pacat ca partidul a fost confiscat de Simion, Tarziu si restul papagalilor care fac jocuri duble. Nimeni nu l-a auzit pe Simion sa protesteze atunci cand Ciolacu l-a rugat pe neamt sa trimita trupe permanente in Romania. Sau poate ca a aplaudat in cadru intim. AUR creste electoral doar datorita actiunilor personale ale unor adevarati romani ca acest Popescu.

 16. Da, stimați forumiști revoltați, subscriu și eu dar când eu mai ies SINGUR cu câte om pancartă de revoltă nu văd și pe alți SINGURI să iasă și să facă la fel. Lordul Darendorf, cel care a zis că social-democrație este moartă ca purceaua în coteț și că-i și cu koorul în ușă a scris cu mulți ani un urmă un eseu f tare într-un cotidian german în care omul (ho, ho, nu a fost comunist, vă asigur!)era revoltat de cât rău face capitalismul în lume și se mira că o revoluție ca lumea nu se întâmplă. Așa că s-a apucat și a scris un eseu/de i-a plăcut și lu Dumnezeu,intitulat așa: ,,Oameni buni, puneți mâna pe par,, Deci, fraților, au dispărut și parii din România? Bine, atunci să-i luăm măcar de păr iara pe cei ce nu mai au păr să le dăm un picior în șezutul lor gras, zis chiar și-n DEX cur și anus/ că rimează cu Johanus/mai finuț zis și popou/ pune-și-l-ar pe reșou etc. Să nu uit. Văd că unii o dau în sus și-n jos cu neomarxișitii care sunt de fapt capitaliștii de tip nou născociți de capitaliști de tip vechi. Rolul lor ar fi să sperie pe țugulan, nu cumva să întrebe de ce e disponibilizat după ce a fost exploatat și turtit la mnatinelă. Ci să se gândească omul: ia să-mi schimb eu sexul pencă așa îi va trece foamea etc. Papa Francisc, îmi place la nebunie să tot repet, de, papa e reprezentantul Celui prea de Sus, a decretat: Capitalismul ucide, Cultura bogăției este cultura crimei! Păi, cum să nu pui mâna pe par? Tovarăși amerloci, nu v-ați făcut încă bagajul. Ca să n-avem treabă cu … Națiunea americană e chiar măreață, are și intelectuali rafinați, păcat că e condusă de niște derbedei în slujba Ocultei capitaliste satanice. Predoiu ăsta, dacă vrea să devină și mai porc și se dă iar la tărâță, jap cu p…rul peste pipometru/ să sară de-un metru/și să cadă-n cap/drept pe un capac/lipsă la hazna/ să se-înece așa!

 17. Cum era de asteptat institutiile statului roman, romanesti mai mult cu numele.
  De ce s-or mai numi romanesti, pentru inducerea in eroare.
  Cand de fapt e opusul.

 18. @ Nicușor 22:59
  Se întâmplă că înghiți tu prea multe gulgute de la umSRI24 și Latrina3-CNN.
  Mai dă o tură pe trotinetă, să te aerisești…?

 19. „STATUL ROMÂN NU MAI EXISTĂ ! EXISTĂ UN „PROTECTORAT DEVESELU”-PROTECTORUL ȘEF- USA- ȘI UNELTELE LUI:PREȘEDINȚIA,GUVERNUL 60%,SIE,SRI,MAE ȘI ÎNCĂ 100 DE ONG-URI CARE MAI DE CARE MAI ÎMPOTRIVA ROMÂNILOR DIN PROTECTORAT ȘI DIN AFARA PROTECTORATULUI!

 20. @ Dacă au comunicat autorităților din statele unde sunt rezidenți, ceea ce nu le place în statele unde sunt rezidenți, ?

 21. Majoritatea de la MAE si SIE sunt mercenari straini. Baieteii de la Monaco , cautau clienti sa vanda tot patrimoniul statului roman . C Cereches de la Baia Mare , ia definit cel mai bine , cand a fost la Jandarmerie sa-i sarbatoreasca , el le-a zis ceva de genul , ca sunt lupi „romanesti” imbracati in uniformele altor state , pentru a ne cotropii.
  In Egipt cand vi din vacanta singurii la care li se infoliaza bagajul , contra cost sunt romanii , iar MAE nu zice nimic : de ce oare ?! Mai nou Ciolacu vrea trupe straine peste tot
  . Sa ne apere ce ma !? , OMV ul , ori Swartzhoffer ori Bancile lor. Pe vremea comunistilor tot poporul era gata sa moara pentru tara , in cazul unui atac rusesc asupra teritoriului romanesc , acum suntem invatati sa ne vindem tot si sa ne fie frica de rusi , ca ne iau cenusa din vatra. Ciolacu s-a dus la Berlin cu o cursa de linie , isteata miscare , sa le arate stapanilor ca nu avem nici macar avion pentru demnitari , asta in tara care a construit avioane civile (ROMBAC) . Suntem sexi nu mai avem nimic , decat aliante strategice menite să-i ajute pe altii , in vreme ce noi disparem ca popor . Platim pensii speciale la tradatori si cartite straine ,de cateva ori salariul , dar nu platim alocatii pentru copii Romaniei , ca asa vrea Zegrean , cu Dorneanu si KKR lor, antiromanesc.
  Sunt deadreptul revoltat , cum ii trateaza pe romanii din diaspora si cum le rezolva problemele curente. Dispretz si patrie !

 22. Toti preotii trimisi prin filiera popimii din Ro sant membrii ochiul si timpanul…farisei in sutana…daca a ti vedea ce atitudine prefacut smerita afiseaza in public…

 23. Si cu asta ce a-ti rezolvat ?. Scuzati-ma, dar totul aduce la… „s-a suparat prostul pe sat „

 24. Nu prea mai pierd timpul cu *nimicurile publicate îm ultima vreme . M-a atras însă O TITULATURĂ – EUDOXIU HURMUZACHI și de aici m-am gândit la Analele Hurmuzachi , la Kogălniceanu , la Xenopol și N. Iorga. Ce spune acest domn , n-are legătură cu realitatea actuală , sunt chestiuni superflue și inutile . Mai mult . dintr-o *miopie inexplicabilă , nu privește exact acolo unde ^ARDE UNDE *SÂNGEREAZĂ LA PROPRIU NEAMUL ROMĂNESC . Ce *proprietăți ai avut în Macedonia *jupâne ? Cu câțiva creițari găuriți , Becali dacă vrea ți le cumpără să te speli cu ele pe cap ! E într-adevăr mult mai grav ce-am avut în Țară și TRĂDĂTORII AU VÂNDUT STRĂINILOR ! Dar și mai gravă e starea locului de baștină a nobililor Hurnuzachi acolo unde piere moștenirea străbună odată cu ultimele ei vlăstare . Au fost cel puțin jumătate de milion de suflete. Căte mai sunt acum, căte școli , câte licee , câte biserici ?

 25. Nici o țară din lume nu e condusă de băștinașii acelei țări iar asta de sute de ani. Dacă cineva mai crede că statul român e în slujba românilor ar trebui să creadă că barza aduce copii și Moș Crăciun aduce daruri venind pe horn (povestea cu hornul o să fie dată la fund, nu merge cu mincina ecologistă).
  Cînd a scris Eminescu „Minciuni și fraze-i totul ce statele susține”? Nu știu, dar a publicat poezia la 1874.
  După nouă ani, 1883, Nietzchie a scris „tot ce spun statele e minciună și tot ce au e din furat”. (Aber der Staat lügt in allen Zungen des Guten und Bösen; und was er auch redet, er lügt—und was er auch hat, gestohlen hat er’s.)

 26. Nimic nu sa schimbat în bine, de pe vremea marelui nostru patriot Mihai Eminescu, citiți Chestiunea Evreească, scrisă de el la 1879, cartea o găsiți la editura SAECULUM I.O., vă doresc lecturare plăcută!

 27. Apropos de greci, cine uita cine au fost fanariotii? Cine uita ca toate manastirile romanesti pina la Cuza au fost in mana grecilor? Cine uita ca Patriarhia de la Constantinopol s-a opus la recunoasterea dreptului aromanilor la o episcopie proprie, in timpul otomanilor? Cine uita ca cei de la muntele Athos si din conducerea Patriarhie de la Constantinopol s-au opus, pina in 1925 la autocefalia bisericii ortodoxe romane? Cine uita ca grecii considera toti locuitorii minoritari ca ar proveni tot din greci? Cine uita ca aromanii din muntii Pindului, care au „format” o asa zisa republica in timpul ocupatiei germane , au fost exterminati dupa 1945? In concluzie, grecii sunt nationalisti pina in maduva oaselor, iar cu noi au fost prieteni doar din interes! despre romanii din celelate zone, altadata!! PS. Marea vina o poarta UE/CE/PE/NATO, care are dubla politica fata de anumite tari, printre care si Romania, fiind este oaia neagra. Cit despre serviciile noastre, ce sa le ceri, cind sunt subordonate total Vesticilor?

 28. PSD PNL USR UDMR partide care lucrează doar pt distrugerea României ca stat.

 29. Grecia si Ungaria sunt cele mai ultranationaliste tari din Europa cu o remarca:grecii au un trecut si o cultura care a contribuit la propasirea Europei ,fata de Ungaria care si acum este samanta de scandal in Europa,inadaptabila si cu pretentii de civilizatoare din seaua calului.Ori cum ai lua-o,grecii sunt EUROPENI !

 30. Scarbiciile sunt la comanda externă. Astora de va poote AUR, oferiți voi o alternativă suveranista adica de supraviețuire nu a Ro, dar macar a ROMANISMULUI.

 31. …tot grecilor li se „datorează”distrugerea orașului aromânesc Moscopole;iar dacă ar fi să credem cronicarilor vremii,”contribuția” lor nemijlocită(dezmățul fiscal și moral) a dus la căderea Constantinopolelui(că tot suntem la data tristei aniversări)

 32. @ Auziți bă și voi, au mers la alții după un trai mai bun și ăia i-au pus la muncă, ? Niște needucați, care i-au păcălit că o să le valorifice personalitățile într-un mod superior, ?

 33. & Ce de lume proastă care nu știe să aprecieze adevăratele valori, ?

 34. Justitianus corect grecii sunt nationalusti.Ca si rusii ucranii sarbii croații. O mica observatie.Gurile rele zic ca fanariotii nu erau chiar sau doar greci , ci locuitori…amestecati ai cartierului Fanar din Istambul..Priceputi la a face si folosi bani…daca ai prins aluzia subtilă.

 35. De la conflictul greci aromani zic unii ca s ar fi nascut si poziția miscarii „legendare ” care l a gasit vinovat pt victimele de la granita bulgaro greaca pe P M Armand C. ( ascendenta greaca) ce nu permitea accesul in Ro a refugiatilor.Nu mau tin minte cum anume influenta un ministru roman relatiile greco bulgare sau cum era cu granita- granitele , poate mai gasiti materialul pe net ,dar a fost o implicare considerata anti romana de acei extremisti cu adevarat.Ideea e ca extremismul romanesc, cat a fost, este condamnat istoric.Celelalte, nu. .Deci suntem ultima găină din colhozul european

 36. @ doaporeni, alții decat naționalități inlocuitoare,doamne ospatarite , domnisoare stewardese si securiști: lăsați, lăsați, ca multi dintre voi ati votat pe bune si pe gratis anti Dragnea si anti Dăncilă.Sau chiar direct pro Dulapis.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.