EURO 2024: Ne putem califica și cu un eșec contra Slovaciei

Ultimele rezultate înregistrate la EURO 2024 favorizează naționala României, care e tot mai aproape de calificarea în optimile de finală. După ce Croația a remizat cu Italia în urma unui gol încasat în minutul 90+8, România are șanse infime să nu se claseze în top 4 al ocupantelor locurilor 3, dacă va ajunge în această situație.

 

 

Calculele de la EURO 2024 s-au simplificat enorm după remiza dintre Italia și Croația. În cel mai prost scenariu pentru naționala noastră, o înfrângere contra Slovaciei, încă avem șanse uriașe de calificare. Ar fi nevoie doar ca Belgia să învingă Ucraina, iar naționala noastră să nu piardă la mai mult de 5 goluri contra Slovaciei. Spre exemplu, dacă Slovacia ne bate cu 4-0, iar Belgia câștigă cu Ucraina, mergem în optimi.

Asta deoarece nu doar primele două clasate ajung în optimi, ci și cele mai bune 4 ocupante ale locurilor 3. În clasamentul ocupantelor locurilor 3 din acest moment, echipele care au terminat deja meciurile sunt Ungaria și Croația. Maghiarii au 3 puncte și un golaveraj de -3, în timp ce Croația are 2 puncte. România, în momentul de față, are 3 puncte și un golaveraj de +1. Ar fi, așadar, nevoie de o înfrângere la scor, în cazul în care am termina pe locul 3, ca să ratăm calificarea.

Desigur, scenariul de mai sus este doar cel mai prost posibil de la EURO 2024, căci naționala noastră se poate califica și printr-o victorie cu Slovacia ori printr-un rezultat de egalitate. Dacă vom obține acest rezultat, suntem calificați indiferent ce s-ar întâmpla în partida dintre Belgia și Ucraina. Meciurile decisive vor avea loc miercuri, de la ora 19:00.

Egalul avantajează atât România, cât și Slovacia

La cum stau lucrurile în grupă, un egal cu Slovacia avantajează ambele echipe. Cu un rezultat de egalitate, ambele echipe se califică în optimile de finală și mai rămân de stabilit doar pozițiile finale, în funcție de ce se va întâmpla și la confruntarea dintre Belgia și Ucraina.

Din moment ce, putem sesiza o situație atipică, pe care nu o vedem des. Rezultatul de egalitate are o cotă mai mică decât victoria uneia dintre echipe. Astfel, în acest moment, cota pentru un X este 2.10 pe platformele ce oferă cote pariuri EURO 2024. Victoria României are 3.90, iar cea a Slovaciei are 3.40.

Pe de altă parte, atacantul Denis Drăguș a afirmat că nu se gândește la un rezultat de egalitate, ci la o victorie, cu speranța că aceasta ne va aduce locul 1 în Grupa E.

„Ne-am recuperat bine. Toată lumea și-a făcut treaba bine, știam că e foarte important să ne refacem. Acum suntem pregătiți pentru Slovacia. Mergem să câștigăm și să luăm locul 1. Cu gândul ăsta plecăm. Vrem să facem lumea fericită. Nu ne interesează discuțiile despre un egal, pregătim meciul să câștigăm. Nu ne privește ce se discută, pregătim meciul să câștigăm, ca pe oricare altul”, a afirmat Denis Drăguș, citat de gsp.ro.

De partea cealaltă, Stanislav Lobotka a exclus și el varianta unui rezultat de egalitate facil ambelor echipe.

„Pe mine personal nu m-au surprins românii. Sunt organizați, se apără bine și au extreme rapide. Va fi un meci la fel de greu ca precedentele două. Antrenorul ne împinge să jucăm pentru victorie, indiferent împotriva cui jucăm. Dacă au mai rămas 10 minute de joc și ar fi un egal care să te avantajeze, atunci poate ar fi altfel. Dar să joci la egalitate de la începutul jocului este foarte perfid. Vom intra în meci cu ideea că vrem să câștigăm și să încercăm să fim primii în grupă”, a comentat Lobotka.

Cotele publicate în acest articol pot suferi modificări în orice moment. Sursa foto canva.com.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

8 Comentarii

 1. „Ne putem califica și cu un eșec contra Slovaciei”

  Asa DA, imi era teama ca nu ne calificam fara un blat de 0-0.

 2. Parerea mea care este sa refuzam calificarea, deci sa pierdem la 11 goluri si sa batem arbitrul ca sa fim sigur eliminati deci ca sa ajutam eroica echipa care este a Ucrainei sa deci se calificheaza cu multa slava (deci cat mai multa).

 3. bă băieți bă …. 26 iunie, mâine este și ziua Drapelului Național … ar trebuie să arătăm europei o mare tricoloră

 4. HAI ROMÂNI -PUNEȚI EMPATIEI STEAG UCRAIN ȘI LĂSAȚI-I SĂ SE CALIFICE-NU DE ALTA DAR STUFUL DIN DELTĂ -ORI OARZELE DOBROGEI SUNT USCATE ȘI NIȘTE DRONURI DE PLASTIC UCRAIN ACOPERITE CU RUSSIAN FLAG -AR FACE UN PREA PĂGUBAȘ FOC!! PARDON! FACEȚI PRECUM SCRIE PE -POTO-EMAIL-MAC. WA!

 5. Prostia a început după primul meci! S-au trezit atunci niște chibiți de 3 lulele să spună „ne e de ajuns și un egal să ne calificăm”. Prostia merge inainte, nu are limite: acuma putem chiar să pierdem… A zis cineva că ne-am putea califica cu 6 sai 9 puncte? Măcar de moral, nu că nu s-ar putea (mai trebuie și jucătorii împinși). Dar ăsta e sistemul pe la noi: putem și așa (chiar dacă e mai rău).

 6. DOAMNE AJUTA SI SA NE BATA TOTI SI SA LUAM CUPA!
  🇹🇩 🇹🇩 🇹🇩 🇹🇩 🇹🇩 🇹🇩 🇹🇩
  🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆

 7. De ce îi familiarizați pe oameni cu un asemenea mod de gândire falimentar ?
  De de nu cultivați idei de valoare, ca ideile de luptă, tenacitate, seriozitate…?
  De ce ii programați pe români pentru EȘEC ?
  DE CE ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.