”Europarlavragiul” Rareş Bogdan și averea sa

”Europarlavragiul” Rareş Bogdan – politicianul guraliv, abil, accesorizat, tuns, ras, frezat, din grupul de nepoţi şi fii de nomenclaturişti comunişti. Așa este caracterizat politicianul în presa clujeană.

Rareş Bogdan este unul dintre politicienii atipici ardeleni. Guraliv, abil, crescut de tânăr într-o pepinieră selectă cu foşti nepoţi şi fii de nomenclaturişti comunişti, el însuși fiul unui fost ştab de pe vremea lui Ceaușescu. Originar din Ocna Mureş şi plantat în Cluj-Napoca, eurodeputatul defilează în haine scumpe, accesorizat la maxim, călcat, apretat şi frezat încât nicio scamă nu se poate apropia de el. Însă, până să ajungă pe această treaptă a evoluţiei sale, politicianul a avut destul de mestecat până să ajungă să înghită!

Clujeanul Rareş Bogdan este unul dintre puţinii eurodeputaţi care nu are public CV-ul.

Rareș Bogdan s-a născut pe 17 septembrie 1974. A absolvit Liceul Teoretic „Lucian Blaga” şi este licenţiat al Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, Facultatea de Ştiinţe Politice şi Administrative. Tot la Universitatea „Babeş-Bolyai” a urmat un masterat în ştiinţe politice.

Însă, cel mai important lucru este că la UBB i-a cunoscut pe Eduard Hellvig, fost şef SRI, şi pe Emil Boc. Cei trei făceau parte din organizațiile studenţeşti de dreapta. De asemenea, a fost coleg cu Andi Boer, fost șef de cabinet al lui Vasile Blaga și Cătălin Baba, fost șef de cancelarie în guvernu Boc II şi fost ministru al Educaţiei.

După facultate şi-a deschis, împreună cu Rareș Rusu, băiat deştept din energie şi fiul unui fost şef DGIPI, un magazin de telefoane mobile. Un alt prieten de-a lui Bogdan este Mihai Moga, nepotul fostului prim-secretar al Comitetului Județean al PCR Cluj, Ioachim Moga.

Sursa foro monitorul.ro Rareş Bogdan & Co

(…)

În acelaşi timp a devenit apropiat ai Elenei Udrea, Vasile Blaga, Eduard Hellvig, Marian Vanghelie sau Mircea Geoană.

În schimb, Victor Ponta, fără să fie băgat în seamă, l-a acuzat că ar fi ”ofiţer” sub acoperire. De asemenea, atunci când a fost cercetat penal, Sorin Oprescu l-a indicat pe Bogdan că ar fi fost furnizorul unor informaţii secrete din anchetele DNA. Ambele acuzaţii au fost negate de politicianul clujean. O altă controversă legată de el constă în faptul că atunci într-o serie de interceptări, Marian Vanghelie, care cercetat penal, susţinea că are relaţii prin intermediul lui Rareş Bogdan care pot ajunge la preşedintele Iohannis.

Cert este că politicianul clujean are abilitatea să cadă mereu în picioare, indiferent de cât de sus a fost aruncat.

(…)
Ce are Rareş Bogdan?

Avere:

– teren intravilan în Alba Iulia, de 9100 mp, cumpărat în 2007.

– teren intravilan în Voluntari, de 2349 mp, deținut în proporție de 50% (soția deține restul de 50%), cumpărat în 2018.

– apartament de 100 mp, în Cluj-Napoca, cumpărat în 2008.

– Casă de locuit în Voluntari, cumpărată în 2018, împreună cu soția, de 321 de mp.

– Tablouri de 200.000 de euro.

– Ceasuri de 230.000 de euro.

– Bijuterii de 150.000 de euro.

– Argintărie de 15.000 de euro.

– Stilouri de 23.000 de euro.

– Active financiare la KBC Bruxelles, unul de 7000 de euro, altul de 12.500. Două și la Banca Transilvania, de 100.000 RON și 1046,76 RON.

– Plasamente de 7000 de euro la Banca Transilvania.

– Împrumut către soție de 210.000 de lei.

Datorii: 

– 924.808 lei datorie scadentă în 2037.

– 62.036 euro datorie scadentă în 2037.

Europarlamentarul are o indemnizație zilnică de diurnă de la PE în valoare anuală de 31.603 euro, cheltuieli de relocare de 4622 de euro, cheltuieli de transport de 28.458 de euro, alocație cheltuieli cabinet parlamentar de 57336 euro. Din salarii, de la PE, are un venit anual de 89.788 de euro. A mai primit 132.000 de lei ca și consilier juridic, dar și 8400 de euro din chiria încasată de soția sa. De asemenea, mai are venituri din dividende de 65.500 lei, dar și din returnarea unui împrumut acordat unui local din Cluj, de 837.100 lei. În declarația de avere sunt trecute și alocațiile copiilor.

Citeste articolul integral pe Gazeta de Cluj

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5
Author

20 de Comentarii

 1. Cum asa, Pobeda Bogdan cand se imbraca, parca se muta, el traieste din ce arata ! Nu reusiti sa scoateti impozitul pe pensie introdus de Boc, nu vrea PNL/PDL, nu ? Mijto, vine partidul URA si scoate toate impozitele si taxele, ei n-au nevoie, ei guverneaza din vocatie !

 2. O caracterizare aproape perfectă. Cred ca redacția a exagerat cu expresia” apretat si frezat”. Noi zicem ca distinsa cantareata cheala tot pe aceeași parte isi face cărarea, iar în piesa Scaunele ea sta pe un fotoliu cu stele migratoare crescute la umbra unor fagi dintr-o pădure Neagra de la marginea capitalei.

 3. Caracterul oamenilor se pot cunoaste de pe fizionomiile si privirea lor,gesturile si mimica fetei atunci cind vorbeste.Asa ca la acest boieras elegant ,nu este prea mare efort ca sa il citesti cam cine este el, sau ce are in tartacuta lui.

 4. Caracterele oamenilor se pot cunoaste de pe fizionomiile si privirea lor,gesturile si mimica fetei atunci cind vorbesc.Asa ca la acest boieras elegant ,nu este prea mare efort ca sa il citesti cam cine este el, sau ce are in tartacuta lui.

 5. Pentru meritele deosebite de coada de topor, dl. Rolex Bogdan a fost promovat în PE. De unde a aparat și promovat regimul oligarhic – de driapta – din Romania. Acum, ca PNL e supt val, dl. Rolex Bogdan e posibil sa nu mai prindă PE. Dar de cozi de topor e nevoie și in Parlamentul României.

 6. Individul asta va fi unul dintre principalele motive pentru decesul PNL. Și cu aceasta fiinta făcută numai din vorbe sinistrul Iohannis a dat-o în bara.

 7. „Caracterul oamenilor se pot cunoaste”

  Asa este, taticule, ai dreptate, „CARACTERUL SE POT CUNOASTE”, asa spunea si ala intr-o ureche, in tablou.

 8. Cică o poza face mai mult de 1.000 de cuvinte! Jigodia sta cu 50 de lei în mână si alege o legătură de pătrunjel! Panarama se vede de la distanță că nu face piata! Panarama si-a arătat rolexul-ul și banii ca sa ia ochii vânzătoarei. Mai panarama, când te duci la țărani in piața te duci cu mărunțiș, nu cu 50 de lei!

 9. Pai nici nu-i trebuie CV… ce sa scrie in el ? ca este pui de sekurist ? O lichea mai mare nici nu am vazut, cu toate ca peNeListii ii intrec pe PeSeDei…
  Bleah !

 10. „BRAVO LUI! UN ADEVĂRAT CAPITALIST ÎNTR-O ORÂNDUIRE -SOCIETATE DEMOCRATĂ-! EL A REUȚIT !„AVERILE NU SE FAC UȘOR -CI DE CEI DOTAȚI”

 11. Săracul cât l-a ținut fundul a făcut avere!…să-l vedem acum când îi va pleacă partenerul…spre cine se orientează!…

 12. Buna!
  Unul din cei mai goi papagali din asa-zisa politica românească.
  Nu pui nicio bază in el.
  E gol, un gargaragiu de prost gust!
  Un om de nimic!
  Eu așa il văd.

 13. Cum? E mascul pe 17.09.1974?
  1. Șantajist și profitor la maximum!
  2. Pentru 2024, feriti-va de ‘magarus’, de fapt, e ditamai gloaba în acțiuni, te chiorăște și te fura de la ochi, e profesionist în adevăratul sens al cuvântului, a avut de la vine învăța, a fost ajutat să învețe șantajul că meserie. Cât despre studii, din data nașterii, individul pare că nu are nici 8-12 clase pe bune, pe munca reală proprie, se vede o creștere profesionala dar după 25-28 ani până la 37 ani, după care, zbuciumul, frica interioara, vulnerabilitatea intalinata, l-a stabilit în televiziune și după, tot prin șantaj, în ceea ce ocupa la ora actuala dar nu prin munca proprie lăudabilă și binefăcătoare celor din jur. Munca și acaparările sunt doar prin șantaj pornit de sus el continuând acțiunile favorabile pornite că un tăvălug spre el. P.s. din data nașterii interpretata, parcă nu are decât 8-10 clase, diplomele venindu-i prin plic acasă cadou, e cel mai periculos șantajist de parcă a crescut între clanurile interlope, metode identic. Greșelile i se iartă,vsunt trecute cu vederea pentru că nu horcăie permanent pe tv, își spală și poartă karma in familie, zile grele are sau va avea femeia lui toată viața cu el, nu cred că vor rămâne împreună tuata viata. Nu recomand a fi votat, dar poate fi plantat prin șantaj, e obișnuință sau ceva normal pentru el.

 14. ”Europarlavragiul” Rareş Bogdan – politicianul guraliv, abil, accesorizat, tuns, ras, frezat, din grupul de nepoţi şi fii de nomenclaturişti comunişti. Așa este caracterizat politicianul în presa clujeană.”

  Nici macar nun este gresit.
  La capitolul avere……………..O avea, nu avea cand s-o faca din bani publici. Deci nu ma pot pronunta. Deranjante sunt promisiunile fara acoperire.

 15. tomlin spune:
  19 feb. 2024 la 14:07
  Te-ai cam grabit sa ma corectezi,mai citeste si a doua mea opinie dupa ce mi-am dat seama ca tastatura mi-a facut figura asta .Repede va bucurati voi criticii lui peste prajit ,atunci cind gasiti ceva care de cele mai multe ori nu poarta vina persoanei si datorita neatentiei sau al tastaturii.

 16. Cel mai mare triumf pentru ingeri e nu cand bate raul, ci cand aduce o oaie ratacita pe drumul cel bun, atunci cand face un ateu sa creada. Faptul ca un securist, un nomenclaturist sau un propagandist comunist crede in valoarea libertatii si a democratiei e cea mai mare valoare a natiunii noastre. Problema natiunii noastre apare și aici e nevoie de servicii puternice,problema e atunci cand oaia are par de lup…

 17. Un panglicar sclifosit si penibil, maestru emerit in combinatii pe euro cash, mort dupa faima si spagi, dar pe care, curios, nu-l agata nimeni. Ghici mister. Bleah!

 18. Nicusor Dan, Citu, Burduja si restul trupei gheneralului maCiuca or fi mai altfel?

 19. pupincurist prin evolutie s-a folosit de postul de atunci „Realitatea Tv” sa faca propaganda PNL-ului..a fost rasplatit ajungind prim vice intrun timp record exact ca cel de la Sibiu pe care il proslaveste in continuare dar doar din interes mojic

 20. un tzoparlanschi…
  actiuni in inreprinderi romanesti are ?
  sau are doar bani pe care-i tine prin strainatate sa ii foloseasca altii ?
  patriotul …sa aibe totzi banii investiti in actiuni ale firmelor romanesti listate pe bursa de la Bucuresti
  daca e patriot..nu PATRIHOTZ

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.