Europeni din toate țările, votați românește!

Mai sunt puține ore până când, votând românește, cu nostalgia unor versuri de “grupa mică” din anii cincizeci ai secolului trecut, cu “partidele astea două”, românii “vor clădi o țară nouă!

Strategia pentru stabilitate a politicienilor români uimește, prin simplitate și eficiență, ansamblul cetățenilor Europei Unite cărora nici măcar prin minte nu le-a trecut modalitatea anihilării democratice a formațiunilor extremiste: crearea Partidului Unic, prin contopirea de facto a “dreptei” și a “stângii”. PSD și PNL pot fi nu doar nominalizate, ci chiar declarate câștigătoare fără rival ale unui potențial Premiu Nobel pentru… stabilitate politică.

Teoretic, unirea “dreptei” și a “stângii” ar trebui să se materializeze într-o orientare de “centru” și într-un program politic corespunzător. În realitate, în ciuda unui echilibru acceptabil al ponderii corporale a liderilor celor două partide conducătoare, balanța demonstrează un dezechilibru rău prevestitor pentru PNL, căruia nu-i rămâne altă variantă decât de a deveni cel de-al patrulea trandafir în buchetul PSD!

Spre deosebire de celelalte popoare ale Uniunii, românii au fost scutiți de stresul analizării programelor politico-economic-administrative ale candidaților pentru Primării și Strasbourg. Motivul? Simplu: au fost sublime, dar au lipsit cu desăvârșire! Succesul fulminant al proiectului prezidențial “România educată” a permis formularea unor promisiuni de campanie cărora cu greu le-ar putea cineva rezista.  Voturile armatei de rezervă a votanților – pensionarii – au fost asigurate în schimbul “pensiilor mai mari” și a “prețurilor mai mici”. Sigur, puțini își închipuie acum că, după uimirea cu care au ascultat istorica declarație privind necesitatea “trecerii de la fapte la vorbe”, românii vor retrăi drama eroului din “Două Loturi” după ce, constatând că, de fapt, pensiile vor fi mai mici, iar prețurile mai mari,  asemeni domnului Lefter (ce nume inspirat!) vor parafraza amar “vice-versa”!

Cu siguranță, românii vor vota “românește”, iar dacă nu vor vota toți “românește”, vor vota alți români pentru ei. Cei peste nouăsprezece milioane de alegători de pe liste asigură suficiente… rezerve docile!

“Pas cu pas”, dar neașteptat de rapid, România se întoarce nu la dreapta, nu la stânga ci… înapoi!

P.S.  De neiertat neglijența de a nu promova campania “pensii mari, prețuri mici” la nivel european. De la Riga până la Lisabona, europenii vor fi votat cu Tudose și Rareș Bogdan.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4

24 de Comentarii

 1. Fraze de tipul:”crearea Partidului Unic’ ‘ contopirea de facto a “dreptei” și a “stângii”’arata ca ,in fata schimbarii, dogmatismul gazetaresc atinge apogeul.
  ‘Dreapta si ‘stanga’sunt vorbe de claca, mostenirea ideologiilor revolutiei masonice franceze din 1790
  Dupa 1990 nimic nu mai exista ideologie,totul tine de interesele SRL-urilor zise partide de a accesa fondurile europene,malaiul natiunii extras prin taxe si impozite si alte surse de bani.
  Sa discutam azi de reinfiintarea Partidului Unic e bascalie,niciodata nu a fost desfiintat partidul Unic,dar azi nu se mai numeste ‘çomunist’ci ínteres personal’
  Lectori de la Stefan Gheorghiu sunt astazi ‘prof.dr.’de democratie, parerologi si gargaragii de clasa care stiu cum pot fi reformate UE,SUA,Fed.Rusa,Chine etc si ne invata si pe noi in articole de un bun-simt derizoriu.
  Nimeni nu recunoaste suveranismul lui Ceausescu,din care cauza acesta a si fost asasinat de moscoviti,toata lumea o da cu suveranismul ca cu (kaku)inventarea apei calde, de fapt o gaselnita ruseasca,caricaturala dupa caderea URSS, care isi doreste schimbarea polaritatii acestei lumi,deocamdata fara succes,razboiul rece a avut un singur castigator,SUA

 2. După ce psdeii și „liberalii” s-au înjurat și s-au bătut la tv timp de 34 de ani,au ajuns să se casatoreasca din interes,adicătelea pe hoitul României până la lichidare. Și totuși mai e ceva de furat în România. Cel puțin banii împrumutați in numele poporului. Succesuri români!

 3. Romania are 33 de locuri in Parlamentul European de vreo 720 locuri, adica 4,6 %. Nici cu voturi de 10x mai multe nu pot fi „suveranisti”. Cu 3 voturi din cele 33 (0,42 %), partidul URA si face selfie de la Bxls. In lumea aceasta Rusia, China si India sunt tari suverane. Nici macar SUA nu este suverana, face tot ce se ordona de la Davos. Astia sunteti, atata puteti. Si terminati cu ceausestii, aia au fost suveranisti fata de poporul roman, din care au impuscat mii de cetateni in Dec 1989, motiv pentru care au fost mitraliati la zidul de la Targoviste de catre brava armata romana.

 4. Doi trădători girați de un impostor werner,cu ăștia vreți voi da vină speranța și încrederea,ăștia sunt din cel mai rău soi posibil,alogeni trădători de neam și țară, singura alternativă reală este SOS, restul sunt ciorbe reîncălzite de prost gust

 5. De fapt PSD și PNL si-au împărțit teritoriile pe modelul celor 5 familii mafiote din New York în anii 50-80.

 6. Singularizarea romanilor in contopirea ‘dreapta-stinga’ este o prostie.

  Procesul e universal in Atlantia si a inceput imediat dupa caderea comunismului (‘a treia cale’). In 2009, Newsweek titra ‘We are all socialists now’, ‘Sintem toti socialisti de-acum’ (corect ar fi fost ‘sintem toti keynesieni’).

  Nu mai departe de 4 iunie Breitbart publica despre alegerile din Anglia un material foarte bun intitulat ‘Unipartidul de la Westminster. Festivalul picotelii: Sunak contra Starmer promit mai-mult-la-fel dupa alegeri’.

  Convergenta este deosebit de evidenta in aceste alegeri europene, cu alianta Ursula-Meloni care i-au lasat pe dinafara si cu gura cascata atit pe socialistii lui de-alde Juncker, dar si pe Marine Le Pen si Orban. Cauta telegrama „Ursuloaica si pepenoaica”. Tapul ispasitor este, nesurprinzator, AfD.

  Pentru mai mult, cauta pe internet si/sau Telegram „Convergente realpolitike. Cu poporul cine e?” (cu ghilimele).

  Bascalia cu orice pret si minimalizarea decerebrata a romanilor sint _mijloace de demoralizare_: daca e facuta deliberat, ca tactica discursiva, e cazul sa devenim suspiciosi; daca e facuta inconstient, e doar un alt exemplu de tras cu stingul in dreptul din partea unui idiot. Nu cunosc autorul, asa ca nu stiu care din cele doua se aplica.

  Altfel, da, convergenta este un subiect de preocupare serioasa si ingrijorare legitima.

 7. Sunt foarte putini candidati vechi sau noi care par a indeplini niste conditii cat de cat suficiente pentru a reprezenta Romania in PE. Dar unul din ei este sigur senatorul Diana Sosoaca. Este cu totul altceva decat, sa zicem, unii ca Blaga sau Falca.

 8. „Și voi prieteni, indiferent cum va așezați,
  Nu toată lumea este buna ca muzician”

 9. Votul in stil romanesc inseamna sa-l votezi pe cel mai escroc, corupt, incapabil si mafiot politician.
  Rumanul pune intotdeauna botul la cea mai toxica varianta. Dupa ce vede ca a votat pe cine nu trebuia, incepe faza scuipaturilor asupra persoanei respective, pe care bowl uita ca a votat-o.
  Forumul nostru este plin de asemenea specimene……[Rumburak]

 10. VOTATI ROTATIVA…parca asa ar fi un indemn ‘mai percutant pentru alegatori’ fata de „votati românește”!
  Intreb si eu…In ce consta sa votezi românește la inceput de mileniu’ III?!?

  Ps. Sa ne amintim de un alt slogan celebru, din anul ’46 al secolului trecut, cu logoul „VOTATI SOARELE”.

 11. Hai bre ,.. O vrei romînește ?? Dar vre-unul dintre candidați la fotoliile europene a vorbit despre pace ?? N-am auzit.. Au vorbit de corupția și mita generalizată mai ales cu prilejul războiului ?? De cercetările borfașilor a unei justiții europene care doarme in cizme și e luată in răspăr de poliția belgiană ?? Ai vre-un romîn care să ceară dispariția chiar urmărirea penală a intregii garnituri de azi din UE, care impun islamismul, impun genderii și lgbtq, care impun pedofilia și altele pentru care amenință cu sancțiuni și neplata obligaților ?? Deci ai din ăștia bre ?? Sau ai doar ghiocei și chiulangii ?? Apropoo , intreabă cineva de care sunt urmările pentru europa a ”sancțiunilor contra rusiei ” ??

 12. O sa votam romaneste , dar nu cu PSD-PNL-UDMR-AUR-SOS-ProRomania si altii ca ei ! Vedem ce mai e pe lista in afara astora

 13. Singurii care știu ce vor, au viziune program sunt ungurii, rechte și din Transilvania.. Cu romînu pleavă, indiferent de număr, nu faci decît să infunzi canalizările..

 14. Stați liniștiți eu o sa Votez Românește,mâine, pe toată linia!

 15. Cea mai tristă zi din viața este ziua de dinaintea alegerilor. Toți alegătorii se întreabă ca o găină căpiata: da eu cu cine votez? După 4/5 ani de masuri controversate luate de politicieni care una promit in campanie(că va curge lapte si miere daca sunt aleși) iar a doua zi după ce-și vad sacii în căruță și legați la gura se șterg la cur cu promisiunile facute și executa ce li ordona de la centru/ străinătate! Toți niste leproși care duc societatea în jos!

 16. Mai Ciolacule, un istoric din „Turnul Chindiei” Târgoviște ne povestea că în România traiesc peste 22 de naționalități conlocuitoare. Cine e român și cine nu? Numai că trăiesc într-un spațiu numit România, este român? Maghiarii nici nu vor să recunoască că sunt români. Numai rrommii se dau români adevărați după ce s-a abolit robia! Și tu brunetule de Buzău te simți jignit când cineva te-a făcut moldovean? Ne vinzi gaura covrigului și vrei la strugurii aurii? Stai liniștit că strugurii sunt acri!

 17. „Europeni din toate țările, votați românește!”
  Votati romaneste dar mai clar, votati PSD-este! O nerusinare fara egal!! Un slogan al lor, gretos, este (cu aproximatie): romani daca vreti pensii, salarii votati trei trandafiri, votati PSD! O nesimtire mai mare nici ca ar exista. Nu mai pot da galeata, dau promisiunile Samantei. Ceea ce nu stiu ei ca asemenea sloganuri ingretoseaza si infurie, si mai ales creeaza contrariul. Nici pensiile si nici salariile (maririle) nu le-au dat/facut din propria lor constiinta. Ei au dat din plin specialele, platindu-i pe cei care au tradat tara. Vedem acum. Pt pensii/salarii au fost constransi de UE, suntem ultimii prosti ce muncim pt salarii „Crucea Rosie”, muncim pt ei, ne tin cu cea mai scumpa energie din UE…… Iar pt pensii, de ani de zile pensionarii nu primesc cat au contribuit. Caracatita Coldea PSD-ista si PNL-ista stiu bine toate acestea.

 18. Cu unguru pleavă, indiferent de număr, nu faci decît să infunzi canalizările..

 19. Votam sărăcia și corupția din sistemul public marca ciuca-ciolacu! Dam energie Ucrainei, eventual mergem sa murim pentru istorica tara a lui zZele!!!!Din banii noștri, cât mai avem!

 20. ..votati romaneste ca s-alege secureste
  Cat timp serviciile sunt in tot si in toate,participarea la alegeri e validarea deciziilor serviciilor

 21. Nu ma duc la Votare ! Dece sa dau Votul meu la Niste Milionari ? Nu Votez Deloc !

 22. #league m
  Trebue mers la votare,dar da votul la cine trebue,dupa 35 de ani chiar nu se vedece a facutsri=psd=pnl? Tôt pe ei ? Nu se vede ça sau ” inhaitat” pe ciolan! Cum spunea un beneath ” s-au asezat cu curul lor imens pe gatul tari! AUR!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.