Evaziune fiscală cu prejudiciu de 6,8 milioane de lei

Opt percheziţii la locuinţe şi sedii de firme sunt efectuate, miercuri dimineaţă, în judeţele Constanţa şi Ilfov, într-un dosar penal cu un prejudiciu de peste 6,8 milioane de lei produs prin evaziune fiscală.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Constanţa, sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, efectuează opt percheziţii domiciliare, în judeţele Constanţa şi Ilfov, într-un dosar penal ce are ca obiect săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi delapidare în formă continuată.

Percheziţiile au loc la domiciliile unor persoane fizice şi sediile sau punctele de lucru ale unor societăţi comerciale.

Prejudiciul cauzat este estimat la peste 6.800.000 de lei.

În fapt, reprezentanţii unei societăţi comerciale din judeţul Constanţa, având ca obiect de activitate comercializarea cu amănuntul de mărfuri provenite din China, în cursul anului 2023, ar fi înregistrat în contabilitate facturi fiscale fără conţinut economic real, în cadrul operaţiunilor comerciale derulate cu două societăţi comerciale de tip fantomă, diminuând astfel patrimoniul societăţii. De asemenea, ar fi vândut faptic stocul de marfă existent, fără a înregistra operaţiunile în contabilitate”, reiese dintr-un comunicat de presă transmis de IPJ Constanţa.

La acţiune participă şi poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – IPJ Ilfov, poliţişti ai Serviciului Criminalistic Constanţa, precum şi luptători de la Serviciului pentru Acţiuni Speciale Constanţa.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

2 Comentarii

  1. Opt, octo în latină, acto, act.
    De șase știe toată lumea.
    Opt percheziții, 6,8 meleoane
    Bazme, praf în ochi sau mircea, fă-te că lucrezi.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.