Ghinion pentru Bușoi

EXCLUSIV Cotidianul.ro – Uite șefa, nu e șefa la Vama Moravița

Foto: Vama Moravița

Șefa Vămii Moravița a fost destituită, zilele trecute, din funcție, după un scandat iscat la punctul de frontieră cu Serbia în legătură cu importul nocturn și cu cântec al unor utilaje agricole. Neta Șaptebani pleacă pentru a doua oară din această funcție, în decurs de un an, printr-o decizie luată de la nivelul conducerii Ministerului de finanțe, aceeași autoritate care a și dispus promovarea ei pe acel post.

Precizăm că Neta a condus chiar și Direcția Regională a Vămilor Timișoara, pentru câteva luni, dar a fost ”demisionată” și din această funcție. Numele ei a devenit public în momentul în care rechizitoriul din Dosarul șpăgilor din vămile de la granița cu Serbia a fost trimis în judecată, în anul 2011. Atunci fosta șefă de la Moravița a fost interceptată în timp ce-l avertiza pe vameșul Mihnea Feneșan că urmează să aibe loc o descindere a procurorilor anticorupție . Pus în gardă Feneșan a fugit din țară de spaima cătușelor. Din această cauză Neta ar fi cercetată penal, de nouă ani, într-un dosar disjuns din cel al șpăgilor din vămi, sub acuzația de favorizare a infractorului, dar care dosar, până acum, nu are nici o finalitate.

De fiecare dată, promovările vămeșiței Neta, fie la conducerea punctului de la Moravița, sau al regionalei de vest a vămilor a avut susține politică. Combinată. PSD plus PNL(PDL) și invers. Ultima numire, cea de șefă la Moravița s-ar fi produs cu o mică intervenție a europarlamentarului mehedințean Cristian Bușoi, cel care n-ar fi străin nici de alte numiri ale aceleași persoane, uneori în coproducție cu niște social democrați . Cel puțin asta susțin sursele vamale care cunosc circuitul numirilor la conducerea vămilor, precum și modul în care s-ar deconta cei deveniți șefi. Neta Șaptebani a rămas, deocamdată, simplu lucrător la Moravița, motiv pentru care îi rămâne mai mult timp liber să se ocupe de cele 8 hectare, ale fermei ei, din localitatea timișană Pișchia. Locul rămas vacant la vama cu Serbia a fost ocupat de către Nicu Ioana, un vameș neimplicat în dosarul șpăgilor din vămi, de acum 9 ani. Combinatorul Gușoi pierde ”o vamă”, dar, spun surse credibile, rămâne, până la noi ordine, cu afacerile medical-sulfuroase din Mehedinți, Caraș și Timiș, dar și cu cele notariale din București.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

4 Comentarii

  1. Oauuuu! Cum se numeste aceasta femeie? NETA SAPTEBANI? E clar, pretul si valoarea acestui guvern…SAPTEBANI!

  2. Important este ce grad are in SRI(fiind o granita supravegheata) si cu cat a cotizat/cotizeaza lunar la cine trebuie in PSD si PNL
    Nu fiti timizi,dati pe goarna si informatia ca Neta Şaptebani este soţia actualului şef al Poliţiei de Frontieră Caraş Severin
    Neta şi Cristinel Şaptebani sunt bine înfipţi în vămile din Vestul ţării. Ea este vameş, iar soţul său, Cristinel, este şeful Poliţiei de Frontieră Caraş-Severin, uns pe funcţie după ce ar fi favorizat intrarea unor transporturi de ţigări de contrabandă(media in 2011):))
    Astia,ca sa zicem elegant,depun icrele in toate partidele aflate vremelnic la putere..

  3. He he, copiii mosului ! Citi fermieri (in adevaratul inteles al cuvintului) francezi, nemti sau italieni mai pling inca si acum dupa tractoare, semanatoare si prasitoare, unele nou-noute ! … Asta ca sa nu mai vorbim de utilajele de reparatii rutiere, cu disparitii nocturne mai ceva ca in „Dosarele X” …

  4. Acum vreo 20 de ani imi amintesc ca, atunci cind treceam prin vami (mai ales cele din vestul tarii) aveam impresia, privind la locurile de parcare destinate lucratorilor din vama, ca ma aflu la Salonul Auto de la Geneva ! Apoi proprietarii si-au dat seama de prostie (greseala), exhibindu-se asa, si au reaparut vechile Dacii 1300 sau Lade ! …

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.