Se-ntoarce Luluța?

Urăsc să mă auto-citez, dar mă văd obligat să rememorez un pasaj pe care l-am scris în acest colț de pagină în articolul „Regele, Hellvig, Geoană – și Luluța” din 13 iunie, anul trecut.

 Ne aflăm în fața unei probleme de tip cuadratura cercului. Și dl Hellvig, și dl Geoană par a avea suportul Unchiului Sam. Dar numai unul dintre ei poate fi președintele “american” al României – în dauna președintelui “european” Kovessi. Care dintre ei? – aceasta-i întrebarea. Punând-o și pe Luluța la socoteală, dl Iohannis se află între ciocan și nicovală. Cui să dea prioritate?

Problema este cumva de esența tragediei grecești: președintele este sfâșiat între datorie și conștiință, pentru că, în paralel, prietenii franco-germani îi pot asigura o funcție proeminentă – și imună – la Bruxelles în schimbul andorsării dnei Kovesi ca președinte la Cotroceni. Bineînțeles, cu asigurările de rigoare că nimeni nu va fi rănit în această rocadă. Și că nu vor exista repercursiuni din partea Luluței, odată așezată în șa, nici pentru familia, nici pentru apropiații președintelui – cum s-a întâmplat cu acoliții lui Băsescu-Petrov, după ce marinarul a spălat putina. Ce va face dl Iohannis atunci?

Deocamdată, vedem ce face dl Iohannis acum. Pregătește terenul. A reușit să-i întoarcă mâna la spate dlui Ciolacu. (Deocamdată, fără cătușe, covrigarul onctuos e om de înțeles…) Agățând marfarul liberal de locomotiva socialistă, va scoate terfeloaga din tunel. Fluierând prelung a pagubă. A pagubă de miliarde de euro.  Sub pavilionul stabilității. Al stabilității privilegiilor de stat, stoarse încontinuu, de ani și ani, în folos personal, de noi și noi incompetenți, inculți, impostori refrișați, aparținând de fapt aceleiași tipologii de escroci cu limbi de lemn.

Mai vedem că a reușit și devansarea alegerilor prezidențiale, în perspectiva ocupării unei funcții importante la Bruxelles înaintea expirării constituționale a mandatului. E important ca, la momentul demisiei, țara să aibă deja un președinte ales. Să nu se producă o frustrare în plus față de cele care sunt deja. Toate planetele se vor alinia pentru a schimba ce e de schimbat în cadrul legislativ, inclusiv Curtea Constituțională,  formată și ea tot din oameni cu bucuriile și necazurile lor.

În ce privește înlocuitorul, aici e posibil ca președintele să fi făcut, la rândul său, compromisul de care vorbeam mai-sus: căci una e să fi vrut să-l ungi pe dl Ciucă, ceea ce ar fi echivalat practic cu un al treilea mandat (gen Putin-Medvedev), și alta să-ți fie băgată pe gât dna Kovessi, cu care mai mult decât un strict pact de neagresiune nu poți avea nimic în comun, nu poți face niciun alt aranjament, cu atât mai puțin să-ți fie  supusă la ordin cum ar fi cazul generalului bucălat cu patru stele.

Acum o săptămână, dl Iohannis a scăpat un porumbel despre o posibilă „președintă”, dar majoritatea obsevatorilor a crezut că e vorba doar de politețe, de political corectness, de șanse egale, indiferent de gen.  În realitate, președintele chiar asta voia să sugereze – că va fi o președintă.  Cine să fie-cine să fie? Maia Sandu? Puțin (cu„ț”, nu cu „t”) probabil.

La rândul lui, dl. Ciolacu a vorbit și el de o „femeie independentă” în fruntea listei comune pentru europarlamentare. Ideea seamănă clar a discriminare pozitivă, de natură neo-marxistă, emanând clar de la Ursula. Și de ce neapărat o independentă?  De ce să nu fie o politiciană, de ex. Gorghiu de la PNL sau Firea de la PSD? (Deși, orice s-ar spune, există politicieni  –  din ambele partide – de departe superiori celor două  doamne.) Sau de ce nu dl Cioloș, vorba’ceea, pila dlui Macron?! Adică pila dnei Von der Leyen să fie mai tare decât pila dlui Macron? Cu aceste repoziționări de gen, n-ar fi exclus.

Nu e un secret, locurile pentru îngurgitat midii și cartori prăjiți în Grand Place sunt puține, cele două partide au obligații mari, stringente, fiecare bagă la greu, cine dracu’ se gândește să cedeze un loc pentru o… independentă?!  Păi cine altcineva decât Ursula?! Iar Ciolacu  – al cărui partid, potrivit sondajelor clare, ar fi avut fără discuție dreptul la primul loc pe listă – a înghițit gălușca. Degeaba făcea el pe zmeul pe  coridoare, în biroul președintelui s-a transformat în lebădă. Relația dintre Iohannis și Ciolacu este de tipul biciul și zăhărelul, amândouă în mâna președintelui. În final, omul din Buzău a fost „convins” să nu se mai proptească în poziția de candidat comun la prezidențiale și să se retragă în favoarea unei… „independente”.  Care, oare, va fi ea una și aceeași cu „independenta” de la europarlamentare? Dar câte „independente” sunt în discuție, frate?

Dacă te uitai la primul rând de politruci bipartizani, la conferința de presă care a urmat ultimatului de la Cotroceni, cum erau ei așezați frumușel, unul-da, unul-nu, vedeai numai fețe căzute, cătrănite, șucărite. Et pour cause: a)  PSD-iștii, cu madam Firea scrâșnind în barbă – pentru că au fost trași pe sfoară de machiaverlâcurile tandemului Iohannis-Ciolacu. b) PNL-iștii, cu Rareș Bogdan livid, semănând din ce în ce mai mult cu Lenin – pentru că se văd dizolvați în PSD, prin ei înșiși. A fost o panaramă/pantomimă demnă de Fellini.  Iar răspunsurile tandemului Ciucă-Ciolacu, încercând să-l scoată pe președinte basma curată, au produs cel mai hilar umor de la scena bocetului Stolojan-Băsescu încoace. Parcă eram în Ilf și Petrov (scriitorul, nu Băsescu).

La final, apare că cei cei doi aranjori,  Iohannis și Ciolacu, și-au schimbat rolurile:  Iohannis și-a salvat partidul în timp ce Ciolacu l-a sacrificat pe al său. Dar amândoi au avut grijă să se proțăpească mai întâi pe ei în funcții – în timp ce Iohannis pleacă la Bruxelles, Ciolacu are asigurată funcția de prim-ministru la București. Qui s’assemble se ressemble, cum ar spune același domn Macron, pedant amfitrion.

Într-un fel, tzunami-ul suveranist care zgâlțâie Europa a apărut la țanc, se potrivește ca o mânușă  narativului justificativ de supraviețuire a birocrației de la Bruxelles, și prin ricoșeu, a altor birocrații servante, dintre care cea din România joacă cel mai bine mascarada europenizării.  După pandemie, mai bun alibi ca acesta – al continuării stării psihotice de necesitate, de data asta împotriva „extremismului” – nici că se putea inventa.

Odată cu întronarea dnei Kovessi la Cotroceni, statul paralel/subteran ar dispărea. În sensul că ar ieși din conspirativitate la lumină. Așa cum au ieșit ilegaliștii cominterniști din ilegalitate când Armata Roșie i-a întronat în fruntea țării pe 45 de ani și pe încă mulți alții după. Statul paralel va deveni statul paraditor. Întreaga cultură de reprimare politic-discreționară moștenită și revigorată de pe vremea triumviratului  Băsescu-Kovessi-Coldea   –  construită în disprețul unor minime criterii de justiție  – va deveni din protocol secret protocol deschis, diriguitor, va deveni program de țară. Dosariada se va generaliza, pe modelul Direcției a V-a, iar prezumția de vinovăție și (in)justiția selectivă vor triumfa din nou la orașe și sate.

Macovei se va trezi din mormânt și va cere condamnarea motociclistului obraznic care s-a lăsat ciocnit de ea pe sensul lui și contra-sensului ei. Judecătorul Mustață va muri a doua oară în închisoare. Printr-un recurs în supra-supra-anulare, Rarinca va fi din nou arestată șase luni pe baza unor suspiciuni foarte rezonabile, după care i se va da drumul din lipsă de probe. Iar procurorul Portocală va avea în sfârșit liber să falsifice probe și martori după pofta inimii. Visul de aur al multor procurori, de a avea un procuror  – direct, nu prin interpus – șef al țării (căreia să-i facă ei ce vor și cum vor, în deplină impunitate) se va împlini.

Rămâne de văzut dacă publicul va avea puterea să se smulgă măcar odată din cacealmaua hipnotică a luptei anti-corupție cu care a fost narcotizat și ținut în lesă în ultimii 15-20 de ani (avatar al cacealmalei luptei de clasă cu care a fost narcotizat și ținut în lesă 45 de ani sub comunism)    și va vota schimbări, nu reveniri.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 30

43 de Comentarii

 1. Gaz Metan Mediaș e una din finanțatorii puternici ai mafiilor politice de la guvernare.. luluța lascu e din famiglia de la sursă..Populimea cotizează din greu prin facturile de la gaz pentru existența ei..Faptul că e implicată in rețele cu alde ”organe” din servicii nu e o noutate și era vizibil tot timpul,.Că are ambiții prostești, se vede și după fular.. Ce mai , romînu are de inghițit ceva hapuri in continuare și de incasat ceva țepe mărețe..

 2. Domnul Serbanescu nu a auzit de Red Queen principle si a ramas, ca ostasul sovietic, in transeele vestustei media dambovitene,nici un pas inainte,nici un pas inapoi
  Ce nu a inteles media imbatranita in rele este ca viata politica in Romania sufera mutatii peste mutatii, vechiturile politice sunt date deoparte de realitate.
  Vechiturile au ramas cu aceleasi liste de nume proprii,sculpate in minte lor,vezi Luluta,vezi Geoana,vezi Coldea,vezi Boc, cu aceleasi partipriuri de Gica Contra,..in timp ce noi rechini politici isi fac de cap si aduna procente electorale
  Pericolul tovarase maior e in alta parte,schimbati ochelarii de vedere

 3. Domnul Serbanescu nu a auzit de Red Queen principle si a ramas, ca ostasul sovietic, in transeele vestustei media dambovitene,nici un pas inainte,nici un pas inapoi
  Ce nu a inteles media imbatranita in rele este ca viata politica in Romania sufera mutatii peste mutatii, vechiturile media,deja bunici, sunt date deoparte de realitate.
  Vechiturile au ramas cu aceleasi liste de nume proprii,sculpate in minte lor,vezi Luluta,vezi Geoana,vezi Coldea,vezi Boc, cu aceleasi partipriuri de Gica Contra,..in timp ce noi rechini politici isi fac de cap si aduna procente electorale
  Pericolul tovarase maior e in alta parte,schimbati ochelarii de vedere

 4. „…președintele “american” al României” – ASTA ESTE ADEVARUL, restul sunt lozinci pentru babuini!!!!!

 5. Daca Luluta concureaza la alegerile prezidentiale, va iesi presidenta din primul tur. Fauna de prosti atat de numeroasa din Rromanistanul post ’89, o va vota in corpore.
  Dupa cativa ani, aceeasi fauna formata din stupizi iremediabili o va blestema la fel cum au facut si cu Petrov si Iohannis la al doilea mandat al lor……[Rumburak]

 6. oricine va ales la cotroceni va fi condamnarea la moarte a romaniei …ucrainienii vor folosi aeroprturile din polonia sau romania pt f 16 ca sa atace rusii …de aia fac eforturi sa doboare a 50 cum am vazut….ieri…americanii tradatori vinduti israelului sint disperrati …polonia si romania vor disparea daca vor fi folosite de f 16…asa ca prostii de-i vor vota isi vor semna sentinta la moartea atomica…

 7. Mai oameni buni din mass-media românești, nu înțelegeți ca subiectele astea legate de alegeri și de politicienii actuali nu prea mai interesează?
  Dacă sunteți plătiți să scrieți despre subiectele astea, scrieți și voi mai puțin. Sau sunteți plătiți la numărul de cuvinte folosite in articole?
  O zi bună, tuturor!

 8. Perfect de acord cu un singur amendament la ultimul paragraf. Conf. tov. Iosif Visarionovici, voteaza cine vrea, iese cine trebuie!

 9. Stimate domnule Şerbănescu, cu tot respectul, nu sunteţi în cunoştinţă de cauză opunând pila lui von der Leyen pilei lui Macron: von der Leyen a fost introdusă pe uşa din dos la insistenţele lui Macron în urma insistenţelor de nerefuzat ale casei Rothschild. Aşa că…

 10. Rautati gratuite …LCK a infirmat in repetate randuri ipoteza. Si de ce ? Ii e foarte bine unde e, face treaba care ii place, scapa de barfe si calomnii …
  Pe de alta parte, sa recunoastem ca procurorii au o anumita mentalitate, profesionala, care deranjeaza adesea .Judecatorii ar trebui sa restabileasca echilibrul. Dar cu ai nostri …

 11. .. LULUTA, ar fi” conducatorul ”+

  nu, Luluta nu vine incoace ..! in ignoranta ei, a invatat sa ”nu dai pasarea din mana pe cioara de pe gard ”..! stie ca este pe langa , la tot ceea ce se intampla in tara , politic, social , si ca n-are nimic cu realitatea ..!! acolo unde a reusit sa ajunga [ este un mister ] o plateste , ca sa faca ceea ce i se spune , asa ca , iese din ecuatie ..!!

 12. „președintele este sfâșiat între datorie și conștiință,”. Numai un geniu in ale gazetărie obiectiv lux si rațional ratonic putea emite o asemenea afirmație. Mistheaux este eclipsat. Eclipsat este și eclipsa care va veni, dacă ploaia se va opri și dacă nu are intarzaiere trenul de Lehliu cu Peron pe partea a Elvirei.

 13. Stați acasă ! NU VOTEZ PT. CA VOTEZ …DIJABA !!! NEOCONII nu vor putea MĂSLUI ” ALEGERILE ” din lipsay de votanți !!! …In India așa s- a prăbușit Imperiul Britanic !!! …NU VOTEZ !!! Stați în casă , ” lumea liberă” este un VIRUS MORTAL !!!

 14. Prostia din fire n-are mantuire Prostimea la care faci referire a votat Iliescu-FSN,va vota SOS sau AUR.Din aceeasi prostie apartii si tu daca tu o vezi pe „Luluta” ca pe ceva de rau augur.Atat poti,atat scrii.Dar ce sa facem,suportam si prostia din Romania. Cu sau fara voi Ro evolueaza.Daca Kovesi ar fi fost de calitate indoielnica ar fi fost de partea Rusiei.Dar dupa cum stii lucreaza la un parchet European. Asa ca,mucles sacana.

 15. Oricine sa vina sa termine cu mafia PDL PSD din instituțiile de stat, angajari cu spagi de partid din banii noștri și cu dominația Ucrainei asupra noastră, din care cauza saracim.

 16. Cum necum, poporul caruia spectacolul hotilor in catuse priviti la 7 dimineata ii lipseste, iar valul de sute, mii de prescrieri nu pare sa-i fie pe plac, o va vota pe Kovesi cu doua maini…daca va candida..

 17. Pe cine reprezinți Luluțo ??? Sper să nu fi votată…
  (😡NU MAI ȘTERGEȚI !!!)

 18. Fraților, pe luluta o folosesc ca holograma sa sperie opoziția sau pe cei care nu se supun ordinului venit pentru coagularea escrocilor mincinosi PSD+PNL într-un singur clan sub conducerea ursarului care se vrea președinte al României prin vot total obligatoriu al pnl-istilor și al naivilor care mai cred că gloata infracțională adunata e importanta așa cum se vehiculează! Se vede și simte că ursarul a bătut palma cu capii care ar trebui să îl strângă cu ușa prin anumite acțiuni de turnătorie Secu sau la procuratură! Efectiv, cetățenilor obișnuiți NU ARE CE SA LE FACĂ DACA NU ÎL VOTEAZĂ PE EL SAU UN PNL-IST CA PRESEDINTE SAU CA PARTID POLITIC! NE RADE TALPA GHETELOR DE MÂZGĂ SAU NOROI!

 19. „…statzi la locurli voastre…”?! Hai sa vorbim vorbe ! Nici macar viorel lis nu ar mai paria-o la pacanele …?! Este consumata, detestata, urata, blestemata, batatorita si repudiata de atatia nefericiti ?! Ce sa mai faca intr-un Stat transformat de ia in „grup infractional organizat”. Si ce sa demonstreze romanilor ca poate face, cand in urma ei a ramas numai vaietele si suferintele nefericitilor nevinovati care au incercat sa se descurce si sa traiasca intr-un Stat esuat si profund corupt ?! Ai ! Zi mai tare ca nu te-am auzit !

 20. Presedinte „american”, presedinte „european”, presedinte „tigan” …

 21. …nu se intoarce pt ca va fi arestata daca o face!… nu o putem dezlipi de coldea…iar coldea este pe faras…geaba incearca unii cu bani multi sa-l salveze…este vesnica rasucire a politicii cociocare, pregatirea pt resurectia trumpista…eu ii tot spun slinosului ca va plati, din prostie, pt faptele altora-si nu ma refer la rosia , la zemuri arnm- dar nu ma crede…copii, asa cum acei clarvazatori au spus, cociocul va schimba soarta lumii…anul acesta va aduce intelepti la conducerea tarii, acestia vor amana planurile fiarei…

 22. ” Cacealmaua luptei anticoruptie ” … curata cacealma d.le Serbanescu . In primul rind ce e aia coruptie in Romania ? A vazut-o cineva ? A stat cineva de vorba cu cu dinsa ? Nu , de doua ori nu ! A , ca au disparut uzine , combinate , banci , paduri , paminturi , IAS , etc, etc ,si au aparut in batatura unor oameni , asta da . Dar toate au fost furate de hoti , nu de coruptie . Unde vedeti voi coruptie aici ? Ca cum zicea si dl.Nastase MILIARDARUL , ca toata ziua stam cu coruptia in gura ! Ai pus punctul pe I d.le Serbanescu , trebuia sa o faca cineva . Bravo !

 23. Aamericanii nu cred că vor accepta un preşedinte pro-european. În mod evident ei au nevoie de un slugoi care să răspundă la comenzile venite de la Bruxelles. Deci „Luluţa Preşedinte” este exact ca aia cu „Iohannis la NATO”!
  Ar fi mişto să se-ntoarcă madama. Ar fi mişto deoarece, madama fiind pricinoasă, în primul rând i-ar rupe capul lui Iohannis şi după aceea cred l-ar executa definitiv pe Băsescu care încă mai mişcă. În mod evident întoarcerea Luluţei ar declanşa din nou iureşul – PARADEALA AR REVENI ÎN FORŢĂ. Pentru alegătorul simplu (eu,tu, el, ea .. ) nu importă dar va fi jale mare pentru politicieni şi restul turmei de hiene care fac ce vor, când vor şi cum vor în România. Şi jalea asta ar fi pe placul alegătorului simplu.

 24. RRRROMANIA O TZIGANIE SI NIMIC ALTCEVA. O SA DISPARETZI IN ZECE ANI..

 25. Inscaunarea Lulutei la Cotroceni ar insemna revenirea lui Coldea pe cai mari si transformarea Rromanistanului in mosia celor doua specimene.
  Va fi restaurat binomul si revenirea justitiei actuale prapadite la statutul anterior de sluga a securistilor, cu carnatul de abuzuri si dosare penale politice inventate de Portocali.
  Vor invia bineinteles si diviziile de elita ptr paradirea adversarilor politici.
  O ciumafaie care a fost promovata de Petrov la nivelul de sef al DNA cu o ,,mapa profesionala” de doar doua dosare rezolvate in toata cariera ei de procuror(cum le-o fi rezolvat si pe-alea).
  Sper sa citeasca cele de mai sus si imbecilii care sunt gata s-o voteze fara retinere……[Rumburak]

 26. Luluta nu va candida la functia de presedinte a Romaniei pt. ca ea saracuta inca nu a rezolvat nimic acolo unde a ajuns ea mare sefa.Nu am auzit nimic ca ar fi facut asa ceva spectaculos cum se tot spunea .Deocamdata tae frunza la caini acolo si incaseaza multi bani,asa ca nu o sa vina ea in Romania ca sa intre in stres si probleme.

 27. Hai lulutza ca hilara vine sati faca campanie succesuri stat de drept etc; etc;

 28. Kovesi, Soros, Drula, hashgistii, rezistii, neomarxistii, usecuristii nu mai au nicio sansa in Romania!!!

 29. Da, tovarasi!
  LCK Presedinte.
  Din primul tur.
  Participare 70%.
  Covrigaru ramane Prim ministru.
  Ciuca pe la Senat, motzaitor.

  Intrebarea cea mai consistenta azi este: Ce faceti cu Firea? Nu-si gaseste linistea. E transfigurata. Zici ca i-a crescut un arc de canapea. D’aia traditionala.
  Si mai spuneti ca sunteti milosi.

  In concluzie, problema e cu Firea si nu cu LCK!

 30. La mintea limitata a tefelistilor autodeclarati „antifascisti”, orice e posibil.

  Recent „binomul”, sau parte din el a fost implicat intr-un scandal dubios pe langa unii cica in legatura cu traficul de droguri. Aspectul de binom homeless prin Dubai, cam bate la ochi. Binomul impins de „hastagisti” pana-n panzele albe, mai vor si alegeri nu le pot castica decat dupa metoda Clotilde.

 31. Sincer, eu o admir pe Codruța noastră națională, pentru ca a vrut și a reușit parțial să bage la zdup o grămadă de mari ciorditori naționali ce păreau de neclintit.
  Mă îndoiesc să fie însă atît de proastă- la propriu!- încît să intre în cloaca politică națională , ca să se facă de rîs în plină carieră promițătoare! Nu cred că va candida. Cei care tot flutură candidatura ei pe toate gardurile sînt cei de la servicii, care vor să o prezinte pe post de Bau-Bau și să impună acceptarea de către politicieni a unor candidați deja desemnați.
  Magister Doran Dixit!

 32. Daca nu sunt diversiuni ordonate, atunci textele autorului sunt compuneri ale cuiva care ramane mereu in urma cu niste ani.

 33. Ar trebui adaugat…..”CIA vegheaza” ! Fara CIA nu se face nimic. Daca vreun politician de top nu s-a lasat recrutat acela in doua -trei zile dispare de pe ecranele tv. si instantaneu incep sa-i apara bube-n cap ! Oricum PNL-isti sunt cei mai mari lingai iar studiile lor se inalta la nivelul labei gastei, poate doar Predoiu sa fi trecut de nota 8 la incheierea facultatii ceilalti se scalda in baltoaca nivelului notelor 5-7 ! Si se considera aristocrati, deh….urmasi ai Bratienilor. Clovni. Cel putin aia de la PSD nu au pretentii ei sunt partidul clasei muncitoare…..

 34. SE INTOARCE …PE PARTEA CEALALTA! TORTIONARA ASTA MERITA DOAR DRICUL! IUDA!

 35. Ce să vezi doamna Kövesi a trecut de la fularul și cocarda cu steagul Ucrainei la simbolurile României. Ce emoționant. Când se înscrie în P. Mișcare Populară a lui Băsescu alături de Eugen Tomac cel de și cetățenie Ucraina. Că ex soțul Kövesi cu a cărui nume a rămas era sigur de și de cetățenie Ungaria. De aia a și prezentat-o Monica Macovei ca de lider de generație a juriștilor care practică baschetul lui T. Băsescu care aflând că știe să dribleze a numit-o mintenaș, la doar 29 de ani, Procuror General al României. Că era românca verde.

 36. Dacă vine purceaua chiar vând totul, inclusiv mormintele și emigrez! În Argentina. Sa nu nai aud de romani, de România și chiar și de Europa!

 37. Dupa un sas presedinte care a distrus in zece ani Romania mai mult decat au facut-o cei dinaintea sa in 24, lipseste acum o unguroaiCA CAre sa desfiinteze Romania ca stat. Romanii trebuie sa voteze un roman adevarat, curajos si patriot.

 38. Dacă Kovesi candidează pentru Cotroceni, e prima dată când mă
  duc să votez după 1996. PS : o votez cu condiția să văd din nou
  CĂTUȘE la televizor !

 39. Dl Eugen serbanescu ne introduce de fapt existau, N elemente luate cite K1,K2,K3 si le configureaza raporturile .
  Toate personajele sunt ca morisca in care se invirt bilele cu numere ,tragere la loto.
  Nu se stie ce va iesi,totul este o estimare.
  Nu vedem Casa pt.care are loc inscenarea.Oamenii nici atit,adica votantii,nimic nu se face pt.ei,toti banuim ca personajul ce va invirti morisca este stapinul inelelor.
  In realitate toti -noi votantii-suntem pusi in acea morisca.
  Cum scapam,ce facem nu pt.un mare gind Idealizat ci macar pt.o viata Normala,nu in cusca,nu sufocati de un viitor negru.

 40. Misiunea Lulutei Ba,atat de talamba esti? Distrugerea a inceput odata cu comunismul,a continuat cu Iliescu FSN.Acum cu PSD .Evident, s-au alaturat si liberalii. Mineriada a pus capac revolutiei daca vrei .Oameni liberi au fost ciomagiti.Cetatenii de bine ai Bucurestiului indicau minerilor unde sunt tinerii frumosi si liberi.Depopularea tarii de acolo a inceput.

 41. Șerbănescule, ai uitat celebra sintagmă „corupție fără corupți” de care colcăia toată Presa din România?! Kovesi și Băsescu au rezolvat-o făcând Justiția funcțională și împotriva politrucilor corupți (chiar și împotriva propriei familii în cazul lui Băsescu), în folosul poporului român, care avea nevoie ca de aer de câteva zeci-sute de politruci penali arestați, cercetați, condamnați. Iar tu o condamni pe Kovesi?! Cine te plătește, Asociația Politrucilor Penali (dar cu banii neconfiscați) ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.