Nu-l mai ajută ”clasările”

EXCLUSIV. Procurorul lui Iohannis a pierdut concursul

Controversatul procuror Cristian Lazăr, cunoscut și ca ”procurorul lui Johannis” a pierdut concursul pentru ocuparea postului de Procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timișoara, după ce a obținut cea mai mică medie dintre cei trei concurenți.

Concursul a fost organizat de către Secția de procurori din cadrul Consiliului Suprem al Magistraturii și a constat din două probe. Un interviu, în fața celor șapte membri ai comisiei de examinare și un test grilă. Dacă în urma interviului Lazăr s-a clasat pe primul loc, susțin surse judiciare,la testarea scrisă, acolo unde ești doar tu cu știința ta, el a obținut cele mai puține puncte, adică 7.80. În aceste condiții cărășanul Cristian Lazăr rămâne simplu procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timișoara, acolo unde s-a retras, după ce mandatul său ca procuror șef adjunct al Secției de urmărire penală și criminalistică, din cadrul Parchetului Înaltei Curți de Casație și Justiție a expirat în iarna anului trecut.Cristian Lazăr a intrat în atenția presei după ce a fost devoalat trecutul său.

Astfel, în perioada în care acesta a fost judecător la Tribunalul Reșița, mai precis în seara zilei de 3 decembrie 2001, el a pierdut contolul autoturismului în care se mai aflau alte două persoane și s-a izbit violent de un stâlp. În urma accidentului o persoană a decedat, iar împotriva lui Lazăr s-a declanșat urmărirea penală, el fiind pus sub acuzare. Dar solicitarea procurorilor de a-l timite în judecată pe autorul accidentului, pentru ucidere din culpă, a fost respinsă de către fostul ministru al justiției, Cristian Diaconescu, iar dosarul a fost închis. Lazăr și-a atras porecla de ”procurorul lui Johannis”, după ce în calitatea pe care o deținea la Parchetul General a dat mai multe ordonanțe de clasare în dosare penale deschise pe numele soților Carmen și Klaus Johannis. În urma concursului desfășurat la Consiliul Suprem al Magistraturii și finalizat la sfârșitul săptămânii trecute, funcția de Procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timișoara va fi dețină, pe o perioadă de 3 ani, de către procurorului Marius Neculcea.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Sergiu Miat 307 Articole
Author

9 Comentarii

  1. Testele arata obiectiv cat de calificati sunt procurorii de la… „marile parchete”.

  2. 7,80 nu este,totuși, o medie mică.Nu-i iau apărarea,dar cred că e destul de greu acest concurs.e

  3. Criteriile pentru Curtea de Apel Timisoara nu sunt aceleasi ca cele pentru Procuratura Generala. Daca la Timisoara si la alte perchete mai mari sau mai mici se cere stiinta de carte, lipsa acesteia este principalul criteriu pentru cei de la Bucuresti. Daca stiu carte nu pot fi tinuiti in frau, nu li se pot dicta solutii, nu pot fi santajati, deoarece stiu carte, stiu ce pot si ce nu pot sa faca, ce este drept, corect si ce este ilegal. Nu este singurul, si din pacate nu este nici singura structura in aceasta situatie,. Vezi si DNA, si DIICOT si mai ales judecatorii de la Inalta Curte de Justitie si Casatie, sectia de procurori ai CSM, si mai gasim exemple.

  4. Daca tovarasul procuror pus in slujba statului si partidului a trecut pe la Parchetul General exact in perioada de gratie in care trebuia sa-si slujeasca viitorul tata care ulterior l-a trecut intr-o functie de conducere, trebuia sa-i salute din mers pe concurentii de la Pde pe langa CA Timisoara,adica sa bubuie de carte…Macar din ce asimilase in noptile in care aplecat asupra dosarelor iohanniste i-a intrat la cap toata stiinta juridica si jurisprudenta sa-l scoata basma curata pe cel invinuit,faptuitor etc.Ca sa arati ca neagra e alba, nu e usor…Dar, neluind concursul apare ca nu este precum in cazurile in care sa faci din neagra alba, usor…

  5. Daca s-ar face evaluarea prin concurs in toate institutiile staului roman cred ca 95%din actualii titulari nu ar lua nota minima de admitere!
    Este valabil si pentru profesorii de liceu,gimnaziu si cadrele universitare!

  6. Asta pentru ca subiectele la examen nu au avut si intrebari despre : copii vanduti, case furate, FDRG, etc, etc! Reluati concursul si trimiteti in strada #gistii si … gata! Succes garantat!

  7. Omu e bun altfel n-avea acces la dosare de neamt. Va depune contestație și va ocupa locul pe care il merita.

  8. „Procurorii paraditori”sunt alesi dintre cei ce au numai un anumit profil psihologic si sunt lipsiti de empatie, cu alte cuvinte cu un anumit comportament deviant. Cei din sistemul judiciar stiu bine ce zic.

  9. Este arhiplina justitia de IMPOSTORI. Ii regasesti mereu printre cei care au facut si fac toate treburile murdare la ordinul securitatii. Pentru ca nu stiu carte si sunt datori vanduti celor care i-au promovat si i-au mentinut in functii.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.