Extindere de rețele de gaze în sudul țării

Distrigaz Sud Rețele a lansat în SICAP un contract de 1,46 miliarde lei pentru lucrări de mentenanță, reabilitare și extinderea rețea de gaze în  județele din jumătatea de sud a țării, în aria sa de distribuție.  Licitația se face pe loturi, după cum urmează:
  • Lot 1: Brașov, Covasna;
  • Lot 02: Prahova;
  • Lot 03: Giurgiu, Argeș, Dâmbovița, Teleorman;
  • Lot 04: Dolj, Olt, Vâlcea, Gorj;
  • Lot 05: București, Ilfov;
  • Lot 06: Călărași, Ialomița, Constanța, Brăila, Galați, Vrancea, Buzău, Tulcea.
Pentru o lucrare de 2.200 metri, termenul de realizare a comenzii este de 5 luni. Mai exact: 4 luni (termen execuție) + 1 lună (termen obținere autorizație de spargere, avize, anunț începere primărie și ISC). Termenul curge de la data ordinului de începere a lucrării  (care este dat în maxim 10 zile lucrătoare de la data emiterii comenzii) până la data finalizării lucrărilor, fără a include durata operațiunilor de  cuplare.
Ofertele se deschid în 16 octombrie, departajarea lor se face în funcție de preț și de condițiile de mediu, securitate și sănătate în muncă oferite de prestator.
În România, există circa 3 milioane de consumatori de gaze, gospodării, firme, instituții. Doar puțin pestre 30% din totalul numărul de gospodării sunt legate la sistemul de gaze. Spre comparație, vecinii unguri au 90% din gospodării branșate la gaze. Mare parte din distribuția de gaze din țară se face de către Distrigaz Sud Rețele (ENGIE) în jumătatea de sud a țării și de către E.ON, în jumătatea de nord.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Mihai Soare 1091 Articole
Author

7 Comentarii

  1. Pana extind astia retelele se interzice consumul de gaz! Cate retele noi s-au executat in 34 de ani, de la LOVILUTIE incoace?

  2. de fapt cred ca trebuia mers invers, spre eliminarea gazului ca si sursa energetica si axarea pe energie electrica… daca vrei sa folosesti gazul totusi il foloseste ca materie prima pentru producerea de energie electrica… nu inteleg de ce omul aduce la suprafata si utilizeaza gaze si petrol, adica ceea ce natura a inchis in adincuri…

  3. Ungurii 90% legati la gaz , rusine ceasca ? Acum puteti vedea macar unul dintre motivele in care orban apare un mare patriot , 90% ramin in aer .

  4. Hungurii n-au paduri, simplu. Si nici gaz. Daca aveau 4 centrale nucleare ca helvetienii, isi incalzeau si trotoarele, locul de munca a celei mai vechi meserii.

  5. Romanul ,eterna capra raioasa cu coada sus.De zeci de ani citesc prin presa iobaga post decembrista ,demna urmasa a Scanteii comuniste,ce amarati sunt ungurii plini de datorii ,cat de dependenti sunt de gazele rusesti cele 90 la suta dintre locuintele lor .In tot acest timp ei si-au construit o infrastructura moderna rutiera si feroviara in timp ce la mioritici trenul care pleaca azi de la Bucuresti ajunge la Oradea sau Satu Mare la calendele grecesti daca mai ajunge.N-au paduri ,n-au gaze dar au creier si demnitate ceea ce la urmasii iobagi ca noi nu e cazul.Mai ales demnitatea.

  6. Cred ca se minte cras. De ce? Pentru ca, anul trecut sau acum 2 ani, s
    E vorbea de construirea respectiv extinderea unor conducte de gaze de la mare spre ungaria prin proprietatile cetatenilor din sudul tarii, cetateni care, chiar daca conducta trece pe proprietatea lor, nu beneficiaza de gaze si nici de despagubiri pentru ca, in subsolul contractului cu scris milimetric, ar fi mentionat ca e pe proprietatea statului care a dat dreptul de construre si extindere pana in ungaria, proiect semnat cu ani in urma de guvern. Parca era vorba ca politicienii romani au semnat prin angajament sa chinuie in saracie populatia prin lipsire total de gaze in Romania pentru uz casnic! Asadar, de interzis se va executa, cim se va executa si extinderea conductelor direct in ungaria fara aprovizionare cetateni romani, deposedare sau furt din dreptul de proprietate al cetatenilor romani executat de politicienii romani! Oare nu e vorba de CSAT, plavane?

  7. Pana sa ajunga conducta de gaz, butelia incarcata cu GPL e viitorul. Trec alegerile se fac ca uita de controale si pana la noi ordine revin la vechile obiceiuri mai la indemana.
    Masinile trec pe GPL nu din ecologism din motive pret. Parcari subterante exista in marile orase. Unde mallurile mari sunt la peste suta de kilometri parcarile subterane nu exista.

    Promisiuini de campanis sa bata planul cincinal si productia(de minciuni)la hectar P$DNL. Ordinele de la Brucsel sunt sa taie emisiile ca nu moare Brucselul de grija prostimii ca n-are gaze bagate pana-n case.
    S-au facut studii ce-ar insemna sa contruiasca conducte pana in fiecare sat si comuna din Muntenia sau Oltenia si oriunde, si dupa ce ar costa bine ar lua extrem de mult timp in raport cu asteptarile si ce se jura ei ca vor face. Dar in fine nu-i doare gura, voturi oricum vor primi si daca nu fac nimic. Ca Iohannis doua mandate, baiat Gigel a facu tot ce-a promis.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.