Familia Videanu construiește o fabrică pentru reciclarea deșeurilor de piatră

Adriean Videanu, fostul primar general al Bucureștiului și ministru al Economiei, și cu soția sa, Miorița Videanu, vor demara un proiect în domeniul reciclării deșeurilor provenite din exploatarea pietrei naturale. Acesta va fi implementat pe platforma Marmosim din Simeria, județul Hunedoara, deținută de familia Videanu.

Pentru a facilita acest proiect, compania Adam Stone, controlată de Miorița Videanu, a închiriat un teren de 11.600 de metri pătrați din cadrul platformei industriale Marmosim, care se întinde pe 5,1 hectare. Scopul este construirea unei noi unități de producție destinată reciclării deșeurilor din carierele de piatră naturală. Potrivit documentelor analizate de Profit.ro, Adam Stone a diversificat recent obiectele de activitate, incluzând extracția pietrei ornamentale și a pietrei pentru construcții, fabricarea anvelopelor și a produselor din cauciuc, fabricarea de tuburi și profile din plastic și produse ceramice.

„Vom recicla deșeurile din carieră. Proiectul este încă la nivel de cercetare industrială și probabil vom termina testele în septembrie sau octombrie”, a declarat Adriean Videanu pentru Profit.ro.

Familia Videanu nu este la primul contact cu sectorul reciclării. Andrei Videanu, fiul fostului primar general, este acționar în compania Rom Waste Solutions, una dintre cele mai mari companii de management al deșeurilor și reciclare din România. Fabrica din Dragomirești-Vale, controlată de fondul de investiții Axxess Capital, poate procesa 1.000 de tone de deșeuri pe zi și a reciclat deja peste 100.000 de tone de la deschidere. Investițiile în această unitate au ajuns la 15 milioane de euro, generând în 2022 o cifră de afaceri de 13,3 milioane de euro și un profit de 1,5 milioane de euro, cu 250 de angajați.

În cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), România va finanța 26 de fabrici de reciclare cu o sumă totală de 220 de milioane de euro, pentru proiecte care variază între 500.000 și 8,4 milioane de euro. Înscrierile pentru programul „Fabrici de reciclare” se vor desfășura între 14 iunie și 13 septembrie 2024, după mai multe amânări.

Adam Stone, cea mai profitabilă afacere a familiei Videanu, a raportat în 2022 un profit de 2,7 milioane de euro și o cifră de afaceri de 10,5 milioane de euro, cu doar 8 angajați. Marmosim, parte a grupului Theda Mar, a avut o cifră de afaceri constantă în jurul valorii de 7,9 milioane de euro și un profit de 330.000 de euro în 2022, cu 160 de angajați. Theda Mar a înregistrat afaceri de 8 milioane de euro și o pierdere de 2 milioane de euro în același an.

Marmosim deține licențe de exploatare pentru șase cariere importante de roci naturale, inclusiv cariere de marmură, calcare, travertin și andezit. Printre cele mai notabile materiale din portofoliu se află marmura de Rușchița și calcarul din Podeni, utilizate în proiecte de prestigiu precum Palatul Parlamentului și Iulius Mall Timișoara.

În 2023, familia Videanu a vândut terenul fostei platforme industriale Titan Mar din București către One United Properties pentru 20 de milioane de euro, urmând să primească încă 15 milioane de euro sub formă de apartamente și spații comerciale. Tranzacția marchează o nouă etapă de colaborare cu One United, dezvoltatorul folosind deja piatra naturală de la Marmosim în proiectele sale rezidențiale de lux.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Cosmin Pam Matei 4638 Articole
Author

26 de Comentarii

 1. Stie cineva cum a „primit” tot ce e marmora din Romania? Un bandit uitat de justitie!!!! Uitat intentionat ca sa se prescrie faptele?

 2. Cand era primar, a declarat la un moment dat ca Apa Nova nu respecta obligatiile asumate prin contract, urmand consecinte financiare. Nimeni nu stie cine, cum si cu ce l-au speriat asa de tare ca dupa declaratia aia, mucles subiect.

 3. Averea poporului data in mana borfasilor din securitate. Acum profitu se imparte cu Codlea.

 4. Teză, antiteză, răspuns
  Vinzi piatră și recilezi piatră. (alo, legea anti-monopol!)
  Vinzi plasticărae (totul e ambalat în plastic ce ne-a fost vîndut ca fiind progres) și recilcezi plasticărie (desigur dai vina pe consumatorul ramolit ce n-are conștiință).
  Ne iau banii, ce tot ei ni i-au băgat pe gât (omenirea a trăit mai bine fără ei, nu degeaba li se zice ochiul dracului), din orice mișcare. Noi le dăm ceva creator (muncă, gândire) iar ei ne dau părelnicii.

 5. Asta nu era anchetat de dna? Nu vindea firma lui borduri primariei, unde el era primar? Stai asa, mi-am adus aminte, s-a dus in vizita la petrov cu un platou cu prajituri, pe vremea cand turnatorul securist era presedinte, din clipa aia s-a ingropat dosarul.

 6. „Nimeni nu stie cine, cum si cu ce l-au speriat asa de tare”

  Ti-a demonstrat FC-ul, l-au speriat cu o taxa de protectie.

 7. Deci când s-a întocmit Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) s-au inventariat “videnii” și copii lor și ca atare România va finanța 26 de fabrici de reciclare cu o sumă totală de 220 de milioane de euro!!! Profetice și actuale versurile lui Bolintineanu.
  “Viitor de aur ţara noastră are
  Şi prevăz prin secoli a ei înălţare.
  Însă mai-nainte trebuie să ştim
  Pentru ea cu toţii martiri să murim!.”

 8. Si ce-i rau in asta? Trebuia musai sa apare SC-arbele invidioase, cu comentarii negative.
  ***NICIUN OM DE AFACERI MIORITIC POST ’89 NU S-A IMBOGATIT SI NU SI-A FACUT FIRME IN MOD 100% CINSTIT.
  Este de apreciat ca fam Videanu face firma asta in Romania. Aici va angaja personalul, aici va plati taxele. Romania are de castigat.
  Era mai bine s-o faca in Bulgaria?

 9. … unii (APANOVA) au dat si altii (FC-ii) au luat, Bideanu a fost doar intermediar comisionar. Vedeti ce avocat il reprezinta.

 10. @ batalionul de costumiere : Marmura de Ruschita este o resursa A ROMANIEI , deosebit de pretioasa . Cum s-a facut trecerea ei de la stat la privat , conditii , pret , adica transparenta ! Caci statul esti tu , eu , el , familiile noastre , si ar trebui sa avem grija de proprietatea noastra ! Daca nu , vom ajunge cu totii iobagi ! Asa cum era inainte de 1945 ! Si urmarea s-a vazut in anii urmatori !

 11. @Batalionul de costumiere. În Bulgaria il aresta, în România zburdă. Apropo de cum si-au facut averile afaceriștii după revoluție, esti la fel de înțelegător și față de Dan Voiculescu, care totuși a facut închisoare pentru faptele sale?

 12. La câtă piatra exista în Romania, nu mă miră sa devină multimiliardar, acest escroc din politica românească.

 13. @ taxa de protectie forever —Ar trebui sa dai detalii , sa ne spui tu cine este avocatul sau . Asa , doar te afli in treaba !

 14. „Marmura de Ruschita este o resursa A ROMANIEI , deosebit de pretioasa”

  Cu cat mai pretioasa, cu atat se termina mai repede. Singura problema a Romaniei este cine ia banii pe ea si daca statul incaseaza o redeventa corecta ? Eu cred ca nu s-a platit ceva la cata resursa s-a bagat in mausoleul de la Snagov, mai mare ca ala din Piata Rosie. Pana si Lenin a fost mai modest. Si poate tuasu Bideanu nu stie ca viermii se dezvolta in propria carne, in prezenta aerului, deci, orice groapa cinentata sau marmorata este inutila. Mai bine isi facea un congelator in vid.

 15. bre ti-ai tras freza ca si ciufa lui ‘nea hot Ciolacu (ai lui prahoveni fura inpadure busteni…rimeaza nasol).
  bagi industrie? bravo ! dar schimba-ti freza ca iti aduce ghinion!

 16. ”Familia Videanu construiește o fabrică pentru reciclarea deșeurilor de piatră”
  Tot ce face este un plus pt Romania. Asta nu-l absolva de pacatele trecutului. Toti au pus masiv umarul la distrugerea Romaniei.

 17. Da ,am auzit si eu.Zice ca recicleaza bordurile puse pe vremea primariatului sau in Bucuresti.Omul stie ca trebuiesc schimbate ,si vrea sa fie pregatit.

 18. Mai omu n-a baut n-a fumat n-a tras de la centru ca Mutu n-a jucat la pacanele n-aftut e tămâia Domnului faceti si voi fabrici viciatilor voi comparati pusculitele? Hm? I-a uite ma nu vreti si voi marmura?

 19. …pe platforma Marmosim din Simeria, județul Hunedoara, ACAPARATĂ ILEGAL (cu ajutorul (editat) Adriana Născase tărtășeana ot Valahiya, latifundiară la Lipova lui Ioan Slavici pe valea Mureșului, și Neulander Pedro tikiatu’) de familia mitică de (editat) Vindeanu,
  https://www.youtube.com/watch?v=SLM7SVALbYY
  (2:41)
  dimpreună cu toate carierele transilvănene atașate, ca să-și ducă miticii marmură de Rușchița în Miticistanu’ jalnik…
  „Adam Stone, cea mai profitabilă afacere a familiei Videanu, a raportat în 2022 un profit de 2,7 milioane de euro și o cifră de afaceri de 10,5 milioane de euro, cu doar 8 angajați”?
  Au mutat pe ea banii din celelalte. Manipulare fiscală. La făcătura asta au raportat profit exorbitant, ca să obțină – pe falsuri – privilegiile din P.N.R.R.
  „…a vîndut terenul fostei platforme industriale Titan Mar din București către One United Properties” pentru afaceri imobiliare. Oricum, „Titan Mar” era o ruină miticească ceaușistă populată cu putori ne-calificate care nu făceau nimic (am văzut-o în 1999) fiindcă putorile astea nu se ocupau să o managerieze!
  „…în 2022, cu 160 de angajați. Theda Mar a înregistrat afaceri de 8 milioane de euro și o pierdere de 2 milioane de euro în același an”. Pierderile însumate de vindeni pe „afacerea” ce și-au însușit-o prin fraudă (n-au habar să conducă activități economice!) sunt de zeci de milioane de euro. Impostori. Cu protecție dă păstă Baltă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.