Fără număr, fără număr

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunţat că a transmis către Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) o listă suplimentară de 68 de secţii de votare în străinătate, pentru alegerile prezidenţiale. Până acum, MAE a propus organizarea a 777 de secţii de votare în străinătate.

Conform MAE, instituţia a transmis, miercuri, către Autoritatea Electorală Permanentă o listă suplimentară cu 68 de secţii de votare în străinătate, în completarea propunerilor transmise la 3 şi 10 octombrie 2019 şi aprobate prin Hotărârile AEP nr. 35/2019, respectiv nr. 37/13 octombrie 2019. Astfel, până în prezent, MAE a propus un număr de 777 secţii de votare care vor fi organizate în străinătate pentru alegerile prezidenţiale.

„Misiunile diplomatice şi oficiile consulare continuă demersurile pentru identificarea unor spaţii adecvate şi pentru obţinerea acordului statului de reşedinţă sau a autorităţilor locale. Pe baza dialogului cu şefii de misiuni, MAE estimează că la alegerile pentru Preşedintele României din luna noiembrie vor fi înfiinţate peste 800 de secţii de votare în străinătate. Printre ţările în care vor fi organizate cele mai multe secţii de votare se numără: Spania (143), Italia (141), Germania (79), Marea Britanie (72), Franţa (49), SUA (38), Republica Moldova (36), Olanda (25), Belgia (23), Irlanda (16), Danemarca (12), Austria (17), Grecia (11), Portugalia (9), Elveţia (8)”, se arată într-un comunicat de presă al MAE.

De asemenea, prin hotărârea de suplimentare a listei iniţiale propuse de misiunile diplomatice, va fi redus numărul de secţii de votare organizate în Germania de la 84 la 79, ca urmare a solicitării Ministerului german al Afacerilor Externe.

„Subliniem că numărul secţiilor de votare organizate de România pe teritoriul Germaniei pentru acest scrutin (de trei ori mai multe decât la precedentele alegeri) reprezintă o premieră pentru autorităţile germane din perspectiva amplorii organizatorice şi a implicaţiilor administrative. Cu toate acestea, cetăţenii români vor putea să îşi exercite în condiţii optime dreptul de vot”, arată MAE.

MAE aminteşte că termenul limită prevăzut de lege pentru transmiterea către Autoritatea Electorală Permanentă a propunerilor de secţii de votare în străinătate este 19 octombrie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8531 Articole
Author

13 Comentarii

  1. Infantilii politici cu nume de hastag si in frunte cu Dan Barna este asa de sigur ca PSD-ul va disparea de pe scena politica la alegerile anticipate pe care si le doreste? Eu care am facut o mare greseala de am votat cu tradatorul Tariceanu/ALDE in anul de gratie 2016, il anunt oficial pe Barna ca la urmatoarele alegeri parlamentare voi vota cu PSD, acesta fiind singurul partid cat de cat responsabil. Celelate formatiuni, o adunatura de scursuri straine si tradatori de patrie. Deci, PSD-ul nu va disparea fiindca va primi cel putin un vot!

  2. 1. De ce li se interzice oamenilor sa vina acasa sa voteze, DACA VOR SA VOTEZE? Ca, poate nu vor!
    2. De ce sunt trimisi unii sa voteze peste hotare?
    3. De ce trebuie sa voteze, influentand astfel guvernarea in ROMANIA, niste cetateni care NU PLATESC IMPOZIT PE VENIT IN ROMANIA? Aia ar trebui sa voteze acolo unde platesc impozitul.

  3. imi recunosc vina, dar atunci parea simbolul rezistentei impotriva lui Basescu si a infatuatilor care ne umileau ca si azi mintindu-ne cu seninatate si transmitindu-ne ideea ca ei stiu ce-i mai bine pt noi, ei avand cap si noi nu, dar din nefericire in Romania si in afara au ramas milioane de oameni care nu-si folosesc capul, doar asculta de USR-PD-L disipat in PNL si in PMP ca Valceanu, Gheorghe Tinel si Basescu insusi care n-au raspuns unde sunt cele 20 de miliarde imprumutate, ca siguranta in caz de insolventa, in schimb toti ”urla” ca ar fi un deficit de 15 miliarde euro, cand de fapt este in lei, pt ca altfel ne sanctiona UE ca am fi depasit deficitul de 3%, iar 3% din 239 de miliarde inseamna 7,17 milioane $, dar acest deficit s-a ”dus” in economie, adica in: constructii, in turism si in traiul oamenilor pe cand cele 20 ale lui Basescu si PD-L azi PNL si o parte din USR si PMP n-au ajuns nicaieri…au trecut aprox. 7 sau 9 ani ni nimeni nu spune nimic…

  4. Borno este viitor penal dupa definitia instigatorului in geaca rosie. S-a anuntat ca USR-ul renunta la propunerea de desfiintare a SS. Imaginea unui virtual dosar lucrat de DNA isi face efectul. Deci este buna sectia speciala .

  5. Despre ce vorbim, despre un dublu standard introdus intre alegerile interne și cele din diaspora … cronica unui câștigător anunțat !

  6. Problema votului romanilor din strainatate se poate rezolva prin organizarea de sectii de votare la locuinta fiecaruia.

  7. Jarcaletz:la usa fiecaruia…diaspora devine o piatra de moara prea grea pe umerii celor care pastreaza radacinile, intr-un articol era trecuti 129.000.000 lei alocati pt alegerile din Diaspora, deci aprox. 30 milioane de euro poate intr-o zi va vor ajunge pretentiile si tot ce fara jena cereti…

  8. Camere video la intrarea in sectia de votare si poza cu operatorul si votantul….Sa vede si noi cine se plimba pe la sectiile de votare si, mai ales, cine-i plimba…

  9. Bani aruncati aiurea! De fapt,mutati dintrun buzunar in altul! Personal nu pot intelege mebtalitatea cretinoida: sectii pentru diaspora fara numar dar ei nu s-au inscris toti pentru alegeri! Poate nu vor sa voteze de loc,sau nu vor sa se implice, sau nu au gasit omul pentru a-l vota, poate vin in tara sa voteze! Sunt inscrisi maxim 17.000 cetateni in diaspora, cum sa faci sectii de vot asa ‘ca vreau eu’? Dai tu din buzunarul tau banii’asa vreu eu’?

  10. PSD-ule daca mai poti fa in asa fel si filmeaza procesul de votare in fiecare sectie de vot, atat in tara cat si in „diaspora”. De cand cu tabletele STS ului votul nu mai este secret. Sunt 18 milioane de CNP-uri la AEP, dar in realitate sunt doar vreo 12-13 milioane de votanti. Prelungiti si in tara actiunea de vot la 48-36 de ore.

  11. As dori , si eu, sa mi se faca osectie de votare in scara de bloc si daca se poate chiar la etajul la care locuiesc. Cred ca am si eu dreptul la mai mult decat mi se ofera.
    Ps. daca nu reusesc sa ma trezesc, sau sunt ocupat pana la ora inchiderii sectiilor, as dori ca o persoana dinn sectia de votare sa sune la mine la usa si sa ma anunte ca au mai ramas, doar 10 minute pana la inchiderea sectiei.
    Ps. Cu pompierii o sa vorbesc eu ca sa ne dea aviz de amplasare. Asta numai in cazul in care acestia considera ca sectia obtureaza spatiul de deplasare a vecinilor de scara si vecinii sunt nemultumiti.
    Ps. Daca oferim celor din sectie o cafea si un sendvisi se cheama ca am mituit-o?
    ps. As dori si un insotitor, care sa-mi care buletinele si stampila pana la cabina, care sa-mi traga perdeau sa pot intra si apoi s-o puna la loc. Insotitorl sa ramana in dreptul cabinei pana ce votez, apoi dupa ce-mi trage perdeaua ca sa ies, sa-i ofer stampila pe care s-o duca la masa. In cazul in care sunt nervos si doresc sa dau si eu o palma cuiva, daca o dau insotitorului, acesta sa-mi multumeasaca pentru faptul ca m-am relaxat pe obrazul sau. As mai avea cateva conditii, dar nu vrea sa se creada ca doresc sa exagezez.
    Un cetatean care locuieste in Romania, care nu a stat la cozi in strainezia si care nu vrea sa fie discriminat in propria sa tara de o mana de politicieni demagogi, tupeisti, lipsit de bun simt, demolatori nationali si pupincuristi ai cominternistilor de la EU.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.