„fEAST Theatre”: weekend teatral românesc, la Londra

În acest weekend, în 12 şi 13 martie, se va derula la Londra, în organizarea publicaţiei Gazeta românească, cu sprijinul Institutului Cultural Român, un program comunitar dedicat românilor stabiliţi în capitala Marii Britanii. Intitulat fEAST Theatre, proiectul constă într-o serie de reprezentaţii teatrale pentru toate vârstele, ce se vor desfăşura la Willesden Green Library Centre, unul dintre spaţiile culturale ale cartierului londonez Brent, zonă în care locuieşte o mare parte a diasporei româneşti. Organizatorii revin cu acest proiect după succesul de anul trecut al celei de-a doua ediţii a Festivalului de Muzică Alternativă Românească „fEAST”, realizat de asemenea cu susţinerea ICR Londra, care s-a bucurat de un public de peste o mie de persoane.

De-a lungul celor două zile, vor avea loc nu mai puţin de cinci evenimente teatrale: spectacolul de teatru de păpuşi Pădurea Fermecată – o producţie a Teatrului de păpuşi PUK din Cluj-Napoca, cu Andra Ştefan şi Andreea Bolovan; one-woman show-ul tinerei actriţe Andreea Bolovan, Charlotte Salomon de Ellen Kaplan – o producţie a Teatrului „Pentru Puţini” din Bucureşti, în regia Lianei Ceterchi; spectacolul Ce-a vrut să spună poetul? – o dramatizare după texte de Mihai Eminescu, produs de Teatrul „Şura” din Maramureş, cu Elvira Bozga, Ştefan Florian, Andreea Bolovan şi Matei Munţiu; precum şi o nouă punere în scenă a Scaunelor lui Eugen Ionescu, cu Raluca Caragioiu în rolul principal, adaptare realizată de Teatrului Studenţesc din Bucureşti, în regia lui Vladimir Anton.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.