Ferma Dacilor avea baza legală să fie închisă

Raed Arafata declarat, vineri, că se ştia că la ISU Prahova sunt anumite probleme, motiv pentru care foştii şefi de la această instituţie s-au pensionat în urmă cu doi ani, plecând din serviciu „nu cu voia lor”.

Arafat a mai spus că dacă în trecut puteam spune că nu avem legi, acum putem spune că avem legi de îmbunătățit.

”În 2015 s-au adoptat anumite prevederi legale care ne permit să acționăm în situații limită și ne permiteau să acționăm aici”, a afirmat Raed Arafat.

Avem indicii că unele aspecte nu au funcționat

„Cu toții știm ce s-a întâmplat și, din nefericire, pierderea a 8 vieți care a avut loc în urma incendiului. Dacă acest lucru putea fi prevenit sau minimizat. Clar avem indicii că unele aspecte nu au funcționat așa cum ar fi trebuit în ceea ce privește prevenirea, dar și din partea administratorului, pentru că nu putem avea un inspector de prevenire la fiecare ușă, la fiecare minut.

La ISU Prahova se ştia

„Vreau să subliniez un lucru. Fostul inspector-şef şi fostul prim-adjunct s-au pensionat, plecând din serviciu, nu cu voia lor. Deci, la ISU Prahova se ştia că sunt anumite probleme, motiv pentru care au plecat primii doi de la nivel de conducere.

Au fost eliminate persoane din sistem

Acest lucru s-a întâmplat în urmă cu aproximativ doi ani. Normal, nu ştiam de situaţia specifică a Fermei Dacilor, dar au fost eliminate persoane din sistem, prin trecerea în rezervă, ştiind că există anumite probleme acolo”, a afirmat Arafat, într-o conferinţă de presă.

Fostul inspector-şef de la ISU Prahova Mihai Drăgan şi adjunctul său Elisei Dumitru au ieşit la pensie în 2021, după ce au apărut suspiciuni că ar fi închis ochii la nereguli descoperite la mai multe pensiuni şi crame din Prahova, printre care şi la Ferma Dacilor.

Colonelul Elisei Dumitru Tiberiu a fost vizat de un dosar al DNA, clasat în luna martie 2023, din lipsă de probe.

DNA a investigat posibila implicare în mod direct şi în repetate rânduri a colonelului Elisei Dumitru Tiberiu în activitatea subordonaţilor, în sensul că le-ar fi solicitat acestora să nu amendeze mai mulţi agenţi economici din Prahova pentru abateri pe linia securităţii la incendiu.

În iulie 2019, inspectorii de la ISU Prahova au efectuat un control la pensiunea Ferma Dacilor din satul prahovean Tohani, complexul fiind administrat, prin interpuşi, de Cornel Dinicu, prin firma Ferma Dacilor Production SRL.

Deşi pensiunea nu avea autorizaţie de securitate la incendiu, pompierii au dat doar un avertisment, iar în schimb ar fi primit o masă de protocol.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

13 Comentarii

 1. … aveati inspectori de zona care trebuiau sa-si faca treaba!

 2. Mie cel tare mi-a plăcut de Ianis Hagi care ținea mâinile în buzunar când nevasta îl ținea de braț în poze. O hahalera care s-a însurat fara sa cunoască codul bunelor maniere! Degeaba ai un munte de bani daca esti incult și lipsit de respect! Huuo mafioților miliardari in euro!

 3. Hari Constantinescu infractorul de la ANPC cand va fi demis,un altul care a pus botul la cosmelia aia ?alo,Ciolacu?

 4. I-auzi ce zice Arafatu. De doi ani știa. Fudulul. Ar fi interesant pentru ziariști să sape la declarația asta. Nu să fabrice știri.

 5. „Fostul inspector-şef şi fostul prim-adjunct s-au pensionat, plecând din serviciu, nu cu voia lor.”
  Ha, ha,ha…i-ai ars tare de tot. Abia mai pot sa-si incaseze specialele.
  De destituiri si degradari nu ati auzit pe acolo?

 6. Raed Arafat a declarat, vineri, că se ştia că la ISU Prahova sunt anumite probleme,dar interesant ar fi sa stim motivele pt. care el ca sef suprem al acestui serviciu ,nu a luat masurile necesare.Asta trebuie sa faca acum institutiile statului din Romania ,sa traga la raspundere pe cei care nu isi fac datoria cu toate ca stiu ce se intimpla .Este chiar atit de greu ca acest Arafat sa nu poata fi adus in fata justitiei ca sa raspunda pt. ce se intimpla la ISU unde este el seful suprem de ani de zile ?

 7. edit asta de Arafat a auzit de demisia de onoare, câte nenorociri s-au întâmplat în mandatul său el a căzut în picioare

 8. Ferma Dacilor avea baza legală să fie închisă-EU ZIC CĂ CEI PLĂTIȚI DE POPOR AVEAU BAZA LEGALĂ SĂ ÎNCHIDĂ „CURVĂSĂRIA POLITICĂ ” DE LA FERMA DRACILOR!–ÎNAPOI LA „O TRAGEDIE AMERICANĂ-”

 9. @ Domnul Arafat a dorit să spună că au plecat la pensie doi conducători ,,de neînlocuit” de la ISU Prahova, care aveau deficiențe în activitate și s-au pensionat, că le permitea legea, dumnealui exprimându-se împotriva pensionării celor cu deficiențe în activitate, la instituția pe care o conduce, ?

 10. @ Zise domnul Arafat că la ISU nu e ca la justiție, unde se predau toate hotărârile judecătorești și nici nu și-au luat la pensie chestiunile pe care nu le-au rezolvat, lăsându-le nerezolvate, la ISU, probabil și vreo ”metodă” ca unii să obțină și pensii și salarii, ?

 11. @ A vrut să spună domnul Arafat că de când este dumnelui la conducerea ISU , unii ies la pensie și lasă chestiuni nerezolvate , care rămân nerezolvate, ?

 12. Intrebarea fiecarui roman este ,cine il tine in brate pe acest domn Arafat ,incit de fiecare data cade in picioare ,cu toate ca vina este a lui ?? Subiectul vaccinurilor si al campaniei de a convinge prin forta si amenintare populatia sa se vaccineze dusa de acest domn Arafat ,vad ca pana acum este liniste, cu toate ca ar fi corect si normal sa raspunda penal pt. tot ce a facut .

 13. sa plece si A dupa ei
  de cate ori se intampla iese si arata k degetul… AFARA

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.