Fifor, despre motivele pentru care PSD a cerut prorogarea unor prevederi din Codul Fiscal

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Mihai Fifor, explică, într-o postare pe pagina sa de Facebook, motivele pentru care Liviu Dragnea i-a cerut premierului Dacian Cioloş prorogarea pentru un an a unor prevederi din Codul Fiscal.

Social-democratul susţine că PNL ”continuă să dezinformeze”, în condiţiile în care PSD va respecta ”strict” programul de guvernare.

”După ce ca au pierdut alegerile minţind, cei de la PNL continuă să dezinformeze. PSD a precizat clar în programul de guvernare că TVA va scădea la 18% începând cu 1 ianuarie 2018. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a avut o discuţie cu Prim-Ministrul Dacian Cioloş asupra unor reglementări legislative care urmează să fie prorogate, aşa cum s-a întâmplat în fiecare an, precum şi despre nivelul salariului minim pentru anul viitor”, a subliniat Mihai Fifor.

Legat de salariul minim pe economie pe anul 2017, acesta a susţinut că ”angajamentul PSD rămâne ferm, 1450 de lei”.

”S-a convenit ca noul Guvern să adopte această hotărâre de Guvern, îngrijindu-se să pregătească cadrul legal pentru ca acest lucru să se poată face din ianuarie. Noi vom aplica strict Programul de Guvernare prezentat în timpul campaniei electorale şi în acest sens i-a fost solicitat Prim-Ministrului Dacian Cioloş analizarea posibilităţii prorogării pentru un an a unor prevederi din Codul Fiscal”, a explicat social-democratul.

În ceea ce priveşte cota TVA, Mihai Fifor precizează că PSD intenţionează să reducă ”cota TVA de la 20 la 18%, dar începând cu 1 ianuarie 2018, pentru că reducerea cu doar un punct procentual în acest an nu produce efecte nici pentru companii, nici pentru cetăţeni, pentru consumatori”.

Referitor la acciza la carburanţi, social-democratul spune că ”suntem în situaţia în care la nivel mondial preţul petrolului este la un minim istoric, în schimb la pompă preţul în România este cel mai mare, dacă nu printre cele mai mari din Uniunea Europeană, mai precis preţul de bază, deci cel la care se adaugă accizele”.

”Trebuie să aibă loc o discuţie serioasă cu Consiliul Concurenţei şi cu companiile care furnizează carburanţi, astfel încât să ne asigurăm că o reducere a accizei, aşa cum am prevăzut-o noi, de 6%, are ca efect direct reducerea preţului la pompă pentru cetăţeni, nu doar să se mărească profitul companiilor”, a completat preşedintele Consiliului Naţional al PSD.

Legat de taxa pe construcţii speciale (taxa pe stâlp), PSD vrea ”să se asigure că o reducere a acestei taxe, eliminarea ei, se reflectă în preţurile respective, nu contribuie la majorarea profitului care părăseşte România”.

Mihai Fifor mai precizează, referitor de plafonarea CASS, că este vorba despre un pachet fiscal, ”de facilităţi fiscale serioase care intră în vigoare o parte în 2017 şi o parte în ianuarie 2018”. ”Programul nostru de guvernare vizează o reducere şi o comasare a contribuţiilor pentru toată populaţia şi mediul de afaceri începând cu 1 ianuarie 2018”, a completat social-democratul.

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD a ţinut să menţioneze că o altă temă a discuţiei pe care Liviu Dragnea a avut-o cu premierul Dacian Cioloş a vizat ”faptul că unele cheltuieli prevăzute pentru anul viitor să fie aduse în acest an, şi anume subvenţiile agricole, arieratele, precum şi contribuţia noastră la Uniunea Europeană, pentru că există spaţiul fiscal, fiind bani care încă nu sunt cheltuiţi şi din care ar putea să facă aceste cheltuieli”.

Tactica PSD de a obține mai mulți bani la buget în 2017 prin amânarea modificărilor fiscale

Cotidianul.ro a scris despre tactica PSD de a obține mai mulți bani la buget în 2017 prin amânarea modificărilor fiscale de la 1 ianuarie.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, i-a cerut premierului Dacian Cioloș să amâne cu un an scăderea TVA-ului cu un punct procentual pe motiv că diminuarea de la 20% la 19% de la 1 ianuarie 2017, așa cum prevede Codul Fiscal, nu ar aduce niciun avantaj nici companiilor dar nici consumatorilor. De asemenea, Dragnea s-a pronunțat împotriva scoaterii supraccizei din prețul carburanților și a eliminării taxe pe stâlp. Asta înseamnă o economie la buget de 6,4 miliarde de lei, bani ce pot fi redirecționați pentru satisfacerea promisiunilor electorale anunțate de PSD pentru anul viitor și anume: creșterea salariului minim; impozit pe venit 0% pentru pensionari la 1 ianuarie 2017 pentru pensiile de sub 2.000 de lei brut; Impozit de 10% din suma care depășește 2.000 de lei pensie; 0% pentru CASS pentru pensionari de la 1 ianuarie 2017; Impozitul pentru transferul proprietății – 0% de la 1 martie 2017 pentru valori mai mici de 200.000 de lei și 3% pentru valori mai mari de 200.000 lei; Impozit pe terenul agricol – 0% , dar 100 lei/ha pentru terenul nelucrat doi ani consecutiv; TVA pentru vânzarea de locuințe – 0% de la 1 martie 2017 etc. (Cosmin Pam Matei)

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.