Filmul care a câștigat trofeul Anonimul

Filmul „107 Mothers”, regizat de Peter Kerekes, a câştigat trofeul Anonimul 2022.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Fundaţia Anonimul, lungmetrajul „107 Mothers” (Slovacia, Cehia, Ucraina), regizat de Peter Kerekes, a fost recompensat, sâmbătă, cu trofeul Anonimul 2022.

„Publicul Festivalului Internaţional de Film Independent ANONIMUL a votat câştigătorii celei de-a 19-a ediţii. ‘107 Mothers’ a primit marele premiu în valoare de 3.000 de euro, oferit de OTP Bank. Filmul spune povestea bazată pe realitate a mamelor dintr-o închisoare pentru femei din Odesa (Ucraina). Lungmetrajul a câştigat, la Festivalul de la Veneţia 2021, premiul secţiunii Orizzonti pentru cel mai bun scenariu şi a fost inclus în competiţia Zabaltegi-Tabakalera a Festivalului de la San Sebastian”, se arată în comunicat.

Anul acesta au concurat pentru marele trofeu cinci lungmetraje de ficţiune şi documentare: „107 Mothers” (Slovacia, Cehia, Ucraina), regizat de Peter Kerekes, „I’m So Sorry” (China), de Zhao Liang, „Mighty Flash” (Spania), de Ainhoa Rodriguez, „Talking About the Weather” (Germania), de Annika Pinske, şi „Zuhal” (Turcia), de NazlÄą Elif Durlu. Selecţia competiţiei de lungmetraje a fost realizată de Ludmila Cvikova.

Cel mai bun scurtmetraj românesc a fost ales „Fragmentări”, de Miruna Minculescu. Filmul a primit un premiu în valoare de 1.000 de euro, oferit de DACIN-SARA.

Premiul pentru cel mai bun scurtmetraj străin, tot în valoare de 1.000 de euro, a revenit filmului „Fantasma Neon” (Brazilia), de Leonardo Martinelli.

„Aurică, viaţă de câine”, regizat de Mihai Dragolea, este scurtmetrajul căruia Fundaţia Anonimul i-a acordat Premiul „Ovidiu Bose Paştină”, în valoare de 1.000 de euro.

Competiţia de scurtmetraje româneşti a cuprins 12 titluri, iar cea de scurtmetraje internaţionale, 10 titluri. Selecţia pentru ambele a fost realizată de criticul de film Ionuţ Mareş.

Cea de-a 19-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Independent Anonimul, prezentată de actorul Dragoş Olaru, a avut loc în perioada 8 – 14 august, la Sfântu Gheorghe (Delta Dunării).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

3 Comentarii

  1. IAR FILME SI REGIZORASI DE CACA-PIPI.NULITATI PE BANDA DESENATA,DE NELL COBAR. ASTIA,
    SE JOACA DE-A FOTOGRAFIA IN MISCARE.NU SE UITA NIMENI LA ELE.UNDE-s STUDIOURILE DE LA,BUFTEA-CU 35 FILME ARISTICE/AN-1970-1990=20 ANI DE ZOCIALISM.CELE DE LA ANIMA-FILM,
    CELE DE LA SAHIA-FILM,ARMATA,=PRODUCTII PENTRU TOTI.ASTIA DE AZI-capitalistii lu trom
    pa-se uita numai ei cu ei,si nu inteleg de ce s-a voalat pelicula. DECI,SOIMII AI DURERII SURDE,MERETI LA SANTIERUL BUMBESTI-LIVEZENI SI AGNITA -BOTORGA.POATE IMPINGETI ROABA SI VAGONETII CU NISIPUL MARII!!!VA DAU PREMII PENTRU OLESCAR SI FENETIA BAICOI CITI

  2. Măcar dacă ar muta festivalul toamna sau primăvara, cînd nu e perioadă de concedii. Așa, Sfintu Gheorghe delta e blocat o săptămână în luna august, nu se găsește nici o cazare. Cine vine pentru filme poate să se bucure de ele și în extrasezon, iar vara s-o lase pentru cei care vor la plajă.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.