Finanţele s-au împrumutat cu 330,2 mil. lei, la un randament mediu de 7,34%

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a vândut joi obligaţiuni de tip benchmark, scadente în 58 luni, în valoare de 330,2 milioane lei (78,5 milioane euro), la un randament mediu de 7,34% pe an, potrivit Băncii Naţionale a României (BNR).

Valoarea anunţată iniţial a licitaţiei era de 600 milioane lei. Băncile au depus cereri de cumpărare de 810 milioane lei.

La licitaţia anterioară, cu scadenţa la 40 luni, din 9 iunie, MFP a vândut obligaţiuni de tip benchmark în valoare de 500 milioane lei (119,9 milioane euro), la un randament mediu de 7,18% pe an.

MFP vrea să atragă 4,3 miliarde lei prin emisiuni de titluri de stat în luna iunie, în vederea finanţării deficitului bugetar şi refinanţării datoriei publice.

Astfel, ministerul va mai organiza o licitaţie pentru certificate de trezorerie cu discont în iunie, cu maturitate la un an, cu o valoare programată de 1,4 miliarde lei.

De asemenea, Finanţele vor mai redeschide în iunie o emisiune de obligaţiuni de stat de tip benchmark, cu maturitate la 10 ani, cu o valoare programată de 600 milioane lei.

Ministerul Finanţelor Publice a anunţat că pentru trimestrul al doilea din 2011 vrea să atragă între 13 şi 15 miliarde de lei de pe piaţa internă prin emisiuni de titluri de stat.

Ministerul Finanţelor Publice a atras circa 41,038 miliarde lei pe parcursul lui 2010. În 2009, Finanţele au luat din piaţă aproape 65 miliarde lei (peste 15 miliarde euro), de peste cinci ori mai mult decât în 2008.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.