Fostele glorii ale tenisului, în apărarea Simonei

Simona Halep a prezentat în intervalul 7-9 februarie la TAS toate dovezile care să demonstreze faptul că nu a luat intenționat nici o substanță interzisă, în scopul îmbunătățirii parametrilor ei fizici. Sportiva a susținut că a fost vorba de un nefericit complex de împrejurări, suplimentul cu colagen primit de la echipa antrenorului ei conținând, lucru demonstrat acum și de CNN, substanțe chinezești necunoscute inclusiv pe cea care a dus la suspendarea sa.

 

În așteptarea verdictului TAS și după ce aceste informații au devenit publice, două dintre personalitățile care au fost în prim plan în anii anteriori, respectiv americanul Andy Roddick și belgianca Kim Clijsters, au exprimat opinii clare pro Halep în cadrul unui podcast al primului. Verdictul lor a fost că întreaga răspundere aparține antrenorului Patrick Mouratoglou și staffului său pe care îi acuză că nu au ieșit în față din primul moment să își asume vina.

”Am fost foarte surprinsă la auzul veștilor despre Halep. Nu o cunosc foarte bine pe Simona, dar o știu suficient încât să am încredere că nu a luat ceva în mod intenționat cu riscul să își pună cariera în situația în care este acum.

Cred că cel mai mare semn de întrebare este legat de echipa ei. Înțeleg că a luat acele suplimente și că ar fi trebuit să se informeze mai bine. Am fost în situația în care m-am îmbolnăvit și a trebuit să verific tot ce consumam, orice mi-ar fi recomandat un medic, trebuia să verific cu WTA și cu cei de la Agenția Anti-Doping că este totul în regulă și că pot primi o aprobare.

Dacă nu faci asta, întotdeauna există un risc că ceva poate să meargă rău. Într-o situație ca asta, când ai un antrenor care preia comanda și te manipulează, el dictează tot ce se întâmplă în jurul tău. În cazul ăsta este vorba de Patrick (n.r. – Mouratoglou), a făcut un video în care a spus că este un produs cu colagen pe care i l-a propus Simonei, iar ea l-a luat fără ezitare.

Sunt curioasă ce se va întâmpla pe viitor cu WTA, pentru că tot apar antrenori care vor să controleze tot ce se întâmplă cu o jucătoare, iar ăsta este un semnal de alarmă. Îmi pare foarte rău pentru ce se întâmplă cu Simona, dar, din nou, nu cunoaștem întreg adevărul. Sper că a putut să se apere la TAS”.

Andy Roddick este la fel de vehement. ”Vorbim despre Patrick Mouratoglou. Ea a schimbat întreaga echipă, iar Mouratoglou a preluat controlul, dar cred că ceva este putred la mijloc. Este interesant, sunt de acord cu tine, nu sunt sigur care e pedeapsa, înțeleg că suntem responsabili, dar mă deranjează că Mouratoglou nu a ieșit imediat în față să vorbească, nu doar într-un videoclip, ci să răspundă la întrebări.

 

 

Dacă eu aș fi luat parte la asta, să îi dau o substanță cuiva care are încredere în mine, aș încerca să încasez cât mai multe gloanțe pentru acea persoană. Aș spune ‘Eu i-am dat substanța, este vina mea!’. Înțeleg că ea este singura care poate plăti pentru că substanța este în corpul ei și ea a avut de câștigat, dar este foarte ciudat”

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

2 Comentarii

  1. toate fostele glorii se dopau la greu, nu exista sport de performanta fara dopaj,se stie ,de aia sunt analize,de aia sunt tribunale sportive

  2. Exista o singura solutie sa scape Simona. Sa-l puna pe Martalogu ala sa declare ca i-a dat Simonei ce stia ca functionase si in cazul Serenei, careia i-a fost de asemenea antrenor!
    Ia sa vezi cum tribunalul vine cu o achitare-fulger, din lipsa de probe…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.