GAFĂ URIAŞĂ în campania din SUA: Ziarişti ÎNJURAŢI ca la uşa cortului

Nu doar politicienii români au o atitudine şi un ton agresiv faţă de ziarişti. Un exemplu jenant vine din Statele Unite, din partea purtătorului de cuvânt al candidatului republican la preşedinţia SUA, Mitt Romney. Acesta i-a înjurat pe reporteri ca la uşa cortului, în timpul unei vizite în Varşovia. Ulterior, secretarul de presă şi-a cerut scuze, informează Realitatea TV.

Reporter: Domnule guvernator Romney, aveţi ceva declarat poporului palestinian? Dar despre gafele pe care le-aţi făcut? Domnule guvernator Romney, nu credeţi că gafele Dumneavoastră v-au umbrit turneul internaţional?

Purtătorul de cuvânt al lui Mitt Romney: Oameni buni, dovediţi respect! Dovediţi respect!

Reporter: Domnule guvernator Romney, doar o întrebare! Nu am avut posibilitatea să vă întrebăm nimic!”

Purtător de cuvânt: Să mă pupaţi în fund! Este un loc sfânt pentru polonezi! Dovediţi respect!
Purtător de cuvânt: Tacă-ţi fleanca! Tacă-ţi fleanca! Chiar aşa? Da!

Dialogul aprins marchează o nouă gafă în turneul de promovare internaţională a candidatului republican. Vizita sa la Londra a debutat cu o declaraţie care i-a şocat pe britanici. Mitt Romney i-a spus premierului englez, David Cameron, că ţara sa nu pare a fi bine pregătită pentru Jocurile Olimpice şi a pus la îndoială entuziasmul generat de eveniment. La Ierusalim, palestinienii s-au revoltat după ce republicanul le-a spus că decalajul dintre economia lor şi cea israeliană vine dintr-o diferenţă de cultură. Asta după ce a numit Ierusalimul capitala Israelului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.