Gaze: România și-a îndeplinit anticipat obligațiile

România are deja depozitele de gaze pline la 90%, îndeplinindu-și anticipat obligațiile asumate în fața Comisiei Europene – acest procent ar fi trebuit atins la 31 octombrie, potrivit informațiilor Transgaz.

Sunt peste 3,1 miliarde de mc de gaze în depozite iar stocarea continuă într-un ritm de 10 milioane de mc zilnic, așa că depozitele vor fi pline 100% mai înainte de sfârșitul ciclului de stocare, o premieră în istoria României. Adăugând producția curentă, de circa 23 de milioane de mc și accesul la importuri, este de așteptat ca România să nu aibă nicio problemă în alimentarea cu gaze, la iarnă, indiferent de temperaturi.

UE a cerut ca toate țările membre să fie extrem de bine pregătite pentru iarna 2023-2024 pentru că există temeri ca întreg fluxul de gaze rusești către Europa să fie oprit.

Recomanda
Mihai Soare 1296 Articole
Author

5 Comentarii

  1. in ’89 romania-si-a-indeplinit-anticipat-obligatiile
    ramasese fara creditorii care sa-i poarte grija,
    au urmat niste „incidente misterioase” pe final de an,
    „nu aduce anul ce aduce ceasul”.

  2. Când ai cele mai mici depozite , e normal că le și umpli repede, plus scăderea consumului pentru că au distrus economia

  3. La iarna ne vor innebuni cu solidaritatea UE. Cum e acum cu solidaritatea fata de exportul de cereale, fara taxe, din Ucraina care afecteaza profund 5-6 state membre ? Stie cineva exact ,,trasabilitatea” acestor cereale ?! Germania si Franta, oare intamplator sunt cei mai acerbi opozanti ?! Cei mari si tari intotdeauna vor sa dicteze. Daca ai politicieni si demnitari autentici, patrioti, pot fi infranati.

  4. Cu noi românii se poartă de parcă nu ar avea nici o obligație! A venit vremea să ne luăm instituțile înapoi, să le readucem la menirea pentru care au fost făcute.â; să fie numai și numai în slujba noastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.