Geoană îndeamnă la un marş forțat: „Ceasul ticăie”

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a pledat joi pentru un „marş forţat” către transformarea digitală a României, menţionând că ţara noastră are „potenţial foarte mare” şi oameni inteligenţi şi nu îşi permite să fie pe ultimul loc din Europa.

„Nu există domeniu de activitate umană – de la militar până la arte şi entertainment – care să nu fie afectate dramatic de revoluţia inteligenţei artificiale. Cred că dacă tot suntem în urmă din punct de vedere digitalizare, poate ar trebui să profităm într-un fel de întârzierea noastră relativă şi să mergem pe ultimele soluţii. Nu are rost să recuperăm timpul faţă de tehnologii şi metode aplicate de alţii, care, până când le aplicăm noi – şi aşa le aplicăm încet şi ştim cât de greu merge în România – vor fi fost deja depăşite. De aceea, îndemnul meu către voi: sector public (…) dar mai ales sectorul privat, asociaţiile neguvernamentale, universităţile… să gândim foarte ambiţios. Deci, un marş forţat către transformarea digitală a României. Nu ne putem permite să fim pe ultimul loc din Europa. Suntem o ţară cu oameni inteligenţi, cu potenţial foarte mare”, a spus Geoană, în debutul Smart City Industry Awards.

El a opinat că unul dintre motivele pentru care România nu performează „aşa cum ar trebui” este faptul că a întârziat „nepermis de mult” în ce priveşte digitalizarea. În acest sens a oferit exemplul Irlandei, care „după câteva decenii de muncă serioasă” a devenit a zecea economie a Europei, deşi are o populaţie de câteva milioane.

„România trebuie să îşi asume un marş forţat către digitalizare integrală, către transformare digitală, atât în administraţia statului, mult rămasă în urmă – sunt şi zone de excelenţă, sunt şi zone interesante – în economie şi, de ce nu, haideţi să ne asumăm şi nişte indicatori de performanţă. Multă lume spune că nu putem avea în sectorul public indicatori de performanţă. Nu este aşa. Am făcut şcoala de administraţie în Franţa, de aceea cred că dacă am lua indicatorii europeni cu privire la digitalizare, vedem că practic, cu excepţia unuia, al vitezei la internet, pe toate celelalte suntem ultimii din Uniunea Europeană”, a spus secretarul general adjunct al NATO.

Pe de altă parte, Geoană a apreciat că există şi o „neclaritate instituţională” în privinţa responsabilităţilor, existând cazuri în care „trei, patru, cinci, şapte instituţii concură la implementarea unei strategii care trebuie să fie foarte mult accelerată”.

El a evidenţiat că România este „una dintre puţinele ţări din Europa care încă are resurse importante” de energie.

„Ceasul ticăie şi obligaţiile pe zona de ecologie, de schimbări climatice, ne fac să fim, cred eu, în sfârşit capabili să ne punem în valoare ceea ce avem ca resursă de energie; şi în Marea Neagră. Sebastian Burduja, ministru al Energiei astăzi – se schimbă rolurile foarte mult în România – vorbea despre această zonă de ferme eoliene în zona Mării Negre, despre cablu submarin, despre conducte submarine, despre exploatare, în sfârşit, de gaze din Marea Neagră. Noi, la NATO, ne uităm foarte serios la protejarea acestor infrastructuri critice. De aceea trebuie să lucrăm împreună – sector public, sector privat, militari, servicii de informaţii – şi acest lucru este foarte important pentru noi”, a spus el.

Mircea Geoană a remarcat că nivelul de digitalizare creşte riscul vulnerabilităţii la atacurile cibernetice. În acest sens, a făcut referire la recentele incidente de acest tip din spitalele româneşti.

„Odată cu digitalizarea trebuie să mergem şi cu măsuri de creştere a protecţiei cibernetice, de educare a mediului privat din România – nu doar a companiilor foarte mari, care au capacitate, au bani, pot să îşi permită acest lucru – dar a companiilor mai mici sau a zonelor în care cultura protecţiei cibernetice nu este astăzi suficient de importantă; de la agricultură, care va folosi tot mai mult digitalizare şi tehnologie şi informaţii din satelit, până la Smart Cities, până la modul în care vom şti să operăm în România la un nivel de performanţă mai ridicat. Toate acestea sunt hiper-accelerate de inteligenţa artificială”, a spus Geoană.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

31 de Comentarii

 1. P.r.o.s.t.ă.n.a.c.e, dă o tură prin California (de ex.), să vezi ce s-a ales de fostele „ferme de eoliene”.
  Și mai vorbim pe urmă, măR🤮g…

 2. Geoana ,TU AI CIP IN CREIER !TI L.AU PUS GRESIT ,CA NU INTELEGETI NIMIC DESPRE ROMANI!ACUM DETESTA DIGITALIZAREA TOCMAI PENTRU CA LE.ATI IMPUS.O CU SIRETLIC PSIHOPATIC,CU FORTA SI JERTFE INUTILE ,CAND TE GANDESTI CA TOTI ADORAU DIGITALIZAREA INAINTE DE PANDEMIE.O S.O PLATITI SCUMP ,ROMANII NU.S CINE CERDETI VOI …FIR.ATI VOI A DRACU SLEATCA MARXIST COMUNIST DIGITALA!

 3. Ha, ha, ui’ cin’ vorghiește di „pirformanță”! Aista și la Mihaiela o fo’ pi locu’ doi…

 4. Când eşti prostănac poți spune orice fără ca să te faci de râs, fiindcă nimeni nu are aşteptări de la tine.

 5. Care ceas, unul dintre cele primite de la VANGHELIE?! Mai ai multe idei? Hai lasa-ne!!

 6. Nu ești deloc interesant. De actualitate în Europa este trecerea la economia de război dar tălică ești cu America deci ești OK. În trecut ne comentai despre pepenele de Dăbuleni și acum ce făcuși ne luași cu Cibernetica ? În marș forțat Dăbuleniul trece la cultivarea smochinelor. Dar chiar așa din articolul scris de B.C. nu se spune unde a pledat Geoana astăzi despre acest “ marș forțat “ ? Sa nu cumva să fie un articol inventat ceva de genul : Astăzi Geoana a zis …… . Uneori chiar de două ori pe zi.

 7. Se pare ca tratamentul de chimioterapie pe care il face Gioana pt. boala lui de cancer ,nu ia afectat doar parul care ia cazut si a ramas chel, dar ia afectat si creierul.

 8. DECÂT DIGI-TALE MAI BINE IRIGARE ȘI INDUSTRIALE -CĂ N-M MÂNCA „OCTEȚI ” de opt ori p..s…-acule zisa iliesciană!

 9. Parca oculta numea in functii de raspundere dinastia cu un pic de talent artistic, ca Obama sau Macron. Oare maimutoiul asta oare cum a ajuns acolo? Sa-i fi impresionat oare cand tzopaia ca un cimpanzeu care vede banana?

 10. Nu fiți răi ! Prea multe răutăcisme gratuite .Oricum ,este mult mai bun politician decît majoritatea hahalerelor tîmpe și corupte din poolitica rumînă !

 11. Mircica…lasa-ne !Ce mai face cumnatul tau?Voteaza cu tine ?Cred ca este singurul .

 12. Joiană pro stănacu’ se bagă singur in seamă, se trezi mugind acuma despre digitalizare.

 13. Comparandu-l pe Johanis cu Mircea Geoana, un politician si diplomat de top mondial realizam cat de stupid si inconstient este micul dascal din orasul regelui Cioaba. Johanis nu se ridica nici macar la calcaiul lui Geoana indiferent de domeniul aflat in discutie dar vrea sa fie mare scula la NATO!!! Si sunt o gramada de narozi de-ai lui in Romania care il vor acolo.

 14. GOLANILOR CRIMINALI RETARDATI, ZOIARISTI de doi bani, postati ADEVARUL, SCURSURILOR !!!

  Alergia la ADEVAR se trateaza cu STREANGUROL si LOPATIN !
  O sa aveti parte de tratament gratuit. Sapun sa aveti ca funia este gratis !

  ASASINII din sistemul CRIMINAL vor primi salarii ca sa faca din nou CRIME Impotriva Umanitatii !

  ,,Urmează Catastrofa Vaccinaților: faza hiper-acută !

  „Sunt dezolat pentru mesajul dur, însă cineva trebuie să spună adevărul.” – Dr. virolog Geert Vanden Bossche. „Ceea ce prezic, a spus el, este un tsunami uriaș, uriaș” de boli și decese în rândul populației puternic vaccinate și al cărei sistem imunitar este dereglat.” „Când comiți erori sau chiar crime la o scară foarte mică, le poți ascunde”, a declarat el. „Am văzut întâmplându-se asta cu vaccinarea împotriva Ebola în Africa, în urmă cu mai mulți ani… Totuși, dacă faci asta la scară foarte mare, așa cum s-a întâmplat cu această campanie de vaccinare în masă (Covid), adevărul va ieși la suprafață. Iar cei care au comis aceste crime, care au mințit populația, care nu au avut grijă de sănătatea și siguranța populației, vor fi aspru, aspru pedepsiți…Dacă acești oameni ar ieși acum și ar spune: «Ei bine, uite ce e, am făcut greșeli, nu a fost bine, trebuie să le corectăm, trebuie să ne revizuim gândirea», ar fi luați la bătaie cu pietre pe stradă… Singurul lucru la care pot spera este să se întâmple ceva care să distragă opinia publică de la această problemă.

 15. 3. Vaccinarea împotriva unei boli pandemice este o strategie cât se poate de proastă din punct de vedere imunologic și care va produce probleme grave. Ce puteți face, totuși, pentru a vă pregăti cât de cât de așa ceva ? Sfatul pe care îl pot da… tuturor acestor persoane vaccinate: să evite reinfectarea. Reinfectarea persoanelor vaccinate este responsabilă de această situație…Ei bine, singurul lucru pe care îl pot face este foarte simplu: să ia antivi-rale, bineînțeles. Singura diferență este că nu puteți aștepta să luați antivirale când veți avea simptome… De îndată ce oamenii vor vedea că în una dintre celelalte țări sau într-unul din celelalte state SUA încep spitalizările și cresc foarte rapid ca număr, să înceapă să ia antivirale profilactic, nu să aștepte până când au simptome. Eu sunt în Belgia. Dacă începe în SUA, sau începe în Israel, sau începe în Marea Britanie, pun pariu că în câteva zile veți vedea același scenariu în multe dintre țările puternic vaccinate.” Prin „antivirale” dr. Vanden Bossche se referă în special la Ivermectină, medicamentul premiat cu Nobel, dar demonizat brutal de FDA și de CDC pentru a distrage atenția publicului de la faptul că există un tratament sigur și eficient pentru Covid. Recunoașterea acestui fapt ar fi anulat autorizația de utilizare de urgență dată Pfizer și Moderna, care le-a permis să câștige zeci de miliarde de dolari cu un produs farmaceutic foarte puțin testat, bucurându-se în același timp de o protecție totală împotriva proceselor. „Am prevăzut încă de acum șase luni că autoritățile de sănătate publică vor avea în sfârșit mandate pentru Ivermectină”, a declarat dr. Vanden Bossche.

 16. Ceasul ticăie în capul unui prostănac narcisist și nițel psihopat, forțează prin teroare psihicul cetățenilor pentru a fi votat ca președinte al României! Personal și nu numai, refuzam personajul său, ii acordam un vot nul, nu este demn și onorabil pentru a reprezenta cetățenii români! Și asta, că mulți alții, la fel că Plavanul, folosesc metode bolnăvicioase pentru a ajunge în funcția nemeritată.

 17. Cine a platit toata campania electorala a unui angajat la NATO ? Are curaj Autoritatea Electorala sa cerceteze sau n-are autoritate ?

 18. Nicio zi fără o vorbă de clacă marca „oi fi eu prostănac dar îs prostănacul slugă a stăpânilor așa că degeaba nu mă vreți și nu mă veți vota, tot voi fi președintele vostru” declamată cu emfază grotescă de bufon fudul expirat.. Mai bagă capul și mai trage apa să mai răcească tărâțele, coane Mircică… Și mai lasă-ne că și așa ne năpădesc hahalerele.

 19. Fantomas in pace, nu suntem Louis de Funes…vrem sa mai si gandim nu sa ne dea IA lectii…tu poate nu mai ai ce astepta, noi insa vrem sa traim…n-avem milioane ca tine sa avem insula noastra…noi avem doar o palma de pamant

 20. Desi tantalaul nu intelege, noi suntem la coada lumii tocmai pentru ca NE-AM DIGITALIZAT. Ailalti ne-au luat-o inainte fiindca S-AU DIGITIZAT. Conform DEX, digitalizare=administrarea de DIGITALINA organismului. Digitalina are efect laxativ.

 21. Citez din articol:”Nu există domeniu de activitate umană – de la militar până la arte şi entertainment – care să nu fie afectate dramatic de revoluţia inteligenţei artificiale. ” Daca AFECTEAZA DRAMATIC TOTUL de ce sa ne grabim sa fim AFECTATI DRAMATIC? Romania este inconstienta atunci cand a acceptat ca sa se digitalizeze, lege in lanturile unei dependente periculoase, revin la text AFECTARE DRAMATICA. Asta vrem? Asta lasam copiiilor nostri? Dupa ”etno” din botanica acum si digi din talizare…Tot pe baza ei N% din oameni au avut pasaport verde si vaccinare fortata, in timp ce oamenii junglei au fost liberi sa traiasca asa cum i-a lasat Dumnezeu. Deci legile lui Dumnezeu sunt doar in jungla si in desert unde Geoana n-a ajuns…

 22. ,,KM încearcă cu disperare să facă să pară că este o afacere ca de obicei, scotându-i la trap pe „Regele Charles” și pe „Papa Francisc” în public după dispariții îndelungate. Judecând după raportul presei germane, se pare că toți regalii britanici au fost vazuti afară după ce nu au fost văzuți în public luni de zile. MI6 spun că regele Charles sau oricine își controlează avatarul a fost acuzat de înaltă trădare. Ghilotinele sunt cerute și cu un motiv întemeiat.
  KM caută o scăpare. S-ar putea chiar să implice o încercare de a evada din acest univers.
  CERN a repornit Large Hadron Collider (LHC) – cel mai puternic accelerator de particule din lume pentru a „căuta materie „invizibilă” care alimentează în secret universul nostru” în timpul eclipsei de soare din 8 aprilie. Se spune că CERN caută particula lui Dumnezeu, dar în realitate a deschis portaluri și a prăbușit cronologie.
  NASA a ales eclipsa de soare din 8 aprilie pentru a dezvălui Misiunea APEP ?
  APEP este numele zeității șarpe din mitologia egipteană antică, nemesisul zeității Soarelui Ra.
  NASA lansează 3 rachete în această eclipsă: Ra, Ba și Sekhmet . Ra conduce încărcarea cu 45 de minute înainte de eclipsă; Ba va fi lansat în întunericul maxim al eclipsei ; Sekhmet va urma eclipsa inca 45 de minute.’’

 23. @ Singur 08:32 și @ Deci digitalizarea afectează 08:38, concluzia este ca luînd laxativul, conform DEX, ne vom KK pă noi. @ Cristina: mișto!

 24. Declaratiile lui Geoana seamana cu cele ale lui Iohannis, adica …..fade ! Castiga si ei o paine alba !

 25. Adica,sa le bagam degetu-n kr mai adanc,fiindca din cate am inteles,astea inseamna la ei digitalizare: DEGET BAGAT IN KOOR.Alo,tov.Burduja ! M-ai pus pe drum 40 km intre primarie si DGASPC pentru un petic de hartie cu o stampila decolorata.Te voi astepta in IAD la poarta ta / cu flori digitale de „nu ma uita”.Jarteaua mamii voastre de scursuri !

 26. Ba criminalilor nu va ajuns IDENTITATEA DIGITALA din Pandementa si tratamentul EXPERIMENTAL ucigas OBLIGATORIU?Hai Lasa Ca vedeti voi cum e cu romanii Ca inca nu a.ti inteles !🤨😡🤬🤬🤬🤬 O sa mancati Tarâna satanelor

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.