Gestul făcut de Dan Negru la 34 de ani de la Revoluție

Dan Negru a publicat pe Facebook lista copiilor care și-au pierdut viața în decembrie 1989, de care nimeni nu mai vorbește.

„Ați auzit vreodată de Cătălin Andronic? S-a născut pe 23 noiembrie ‘89 și pe 23 decembrie un glonț răzleț a intrat pe geamul apartamentului și l-a nimerit in cap. Avea o lună de viată!Înainte de a muri a agonizat o oră sub ochii părinților. 37 de copii au murit in decembrie ’89!
I-am sugerat cândva unui primar să aprobe ridicarea unui monument în amintirea copiilor de atunci. Nimeni și nimic nu mai amintește de ei. E 22 azi!
Le las numele lor mai jos!
Măcar asta să fie amintirea lor…
În ordinea vărstei la care au fost împușcați”, a scris Dan Negru.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3

9 Comentarii

 1. COMUNISMUL ACEASTA PIAZA REA A DOCTRINELOR UMANITATII TREBUIE REFUZATA SI INLATURATA LA FEL CA SI NAZISMUL

 2. un glonț răzleț
  pornit ca covidu dintr-un assimptomatic……

  poate nu ati inteles:
  -Armata Romana poarta o VINA COLECTIVA!

 3. Armata romana a tras in decembrie 5 vagoane de munitii…Probabil a omorat si copii minori…Si civilii rifulutiei devenisera belicosi, mai rai decat cainii turbati…Daca nu aveai noroc te impuscau la un punct de control…Pegra, golanii, aurolacii rifulutiei gasisera ocazia sa se arate utili si importanti…

 4. Și Cotidianul de ce nu publică lista, domnule Nistorescu?????

 5. Scuze, nu am fost atent, am văzut trimiterea mai târziu. Mea culpa, mi-am și dat două palme…

 6. Era prea dur, ce am scris, prea adevărat, nu-i asa onor redacție? Inpalarabil, cum e întotdeauna adevărul spus drept.Regiuni întregi din România s-au gudurat pe lângă criminali, unii dintre copiii lor, in armată au tras în copiii altora despre care n-au chef să stie nimic.Timisoara e „plină de bozgori” asa că n-au facut „chiar rău” c-au tras. Defapt”au făcut chiar bine” pentru că era „plină de agenți străini”,”adevăratii care au ruinat țara” nu ei cu votul și devoțiunea lor tâmpă pentru”emanați”, defapt criminalii de ieri și hoții de azi, care au zăcut recompensați cu pensii mari, gen ficior si alții mai mult sau mai puțin ca el plus unii dintre parazitii dogaristi care au lătrat ordnele ce justificau curiozitatea dereglatilor din subordina care voiau să stie cum e să împuști e cineva sau să tragi în geamuri.

 7. armata a tras si securitatea si militia!
  Si pentru sangele varsat, au fost recompendati cu lefuri si pensii speciale.
  Priviti sondajele, cine se afla pe primele locuri, in topul increderii la romani…
  Intreb, ne mai facem bine?

 8. Ucigașii de copii și de civili din decembrie `89 au azi pensii speciale!!! Principalii vinovați? Iliescu, Tăriceanu, Ponta, Dragnea, Ciucă, Ciolacu!

 9. – agresiune militare
  – tradare, lovitură de stat, asassinarea presedintelui republicii
  – iliscu, neulander, voican

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.