Valeriu Gheorghiță: Care e riscul de miocardită la copii

Coordonatorul campaniei de vaccinare din România, Valeriu Gheorghiță, spune că riscul de miocardită după vaccinarea copiilor este mai mic la grupa de vârstă 5-11 ani decât la cea de peste 12 ani.

„În SUA sunt în momentul de față peste 37 de milioane de doze administrate la grupa de vârstă 5-11 ani. Știu că principala temere era legată de riscul de miocardită, care se pare că este mult mai redus decât la grupa de vârstă 12-18 ani. Practic, rata de apariție a miocardiei la grupa 5-11 ani a fost de două cazuri la un milion de doze administrate, în mod deosebit după doza 2, față de grupa de vârstă de peste 12 ani care era de aproape 10 ori mai mult, iar din acest punct de vedere avem date suplimentare care ne arată că vaccinurile împotriva Covid-19 au eficiență de 91% în prevenirea acelor cazuri de sindroame inflamatorii multisistemice pediatrice”, a spus joi Valeriu Gheorghiță.

Gheorghiţă a mai declarat, joi, că nu există informaţii suficiente conform cărora copiii care fac COVID-19 ar avea un risc mai mare de diabet.

El i-a răspuns astfel fostului ministru al Sănătăţii Ioana Mihăilă, care declara miercuri că livrarea vaccinului anti-COVID pentru copii este întârziată în România şi că există din ce în ce mai multe studii care confirmă faptul că trecerea prin infecţie COVID la copii poate favoriza apariţia diabetului de tip 1.

„Sunt în momentul de faţă mult prea preliminare aceste decizii sau aceste concluzii să putem spune că pacienţii tineri, copiii care fac COVID-19 au risc mai mare de diabet. Cred că nici nu e în regulă să ne hazardăm să aruncăm astfel de informaţii în spaţiul public, mai ales dacă într-adevăr nu există un fundament ştiinţific pe baza căruia să putem face astfel de afirmaţii medicale, care pot să aibă un impact serios la nivelul părinţilor al căror copii au făcut COVID-19. Deci, din acest punct de vedere, nu sunt informaţii suficiente pentru a afirma acest lucru”, a arătat el, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Palatul Victoria

Coordonatorul campaniei de vaccinare a mai precizat că la grupa de vârstă 12-15 ani, unde campania de vaccinare a început în iunie, rata de acoperire este de 16-17%.

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunțat că vaccinarea pentru grupa de vârstă 5 – 11 ani începe în 26 ianuarie 2022.

În altă ordine de idei, CNCAV a anunțat că „în perioada 13-25 ianuarie, persoanele cu vârsta de peste 12 ani, care se adresează pentru vaccinare cu prima doză în centrele de vaccinare în care sunt organizate și cabinete de vaccinare pediatrice, se vor prezenta direct, fără programare în platformă, pe timpul programului de lucru al centrelor”.

CNCAV reamintește că de joi, de la ora 17.30, este disponibilă posibilitatea de programare la vaccinare a copiilor cu vârsta cuprinsă între 5-11 ani, în cabinetele de vaccinare pediatrice.

Prima zi disponibilă pentru programarea la vaccinare a copiilor cu vârste între 5 și 11 ani este 26 ianuarie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

8 Comentarii

  1. Gheorghita, CRIMINALULE, vrei sa-i „vaccinezi” si pe copii cu otrava ?
    Din 3 in 3 luni „ca atat ofera protectie” ?

    Ce faceti nu duce decat la cresterea rezistentei fata de vaccinare.

    Uitati-va aici sa vedeti ce spune Francesca Doanto ca se intampla acum in Italia vaccinata 90%
    https://www.youtube.com/watch?v=BqbsJljdxJs

    Cu Jurme si Gheorghita vreti sa convingeti oamenii?
    Vai de capetele voastre proaste!

  2. Normal ca va apara afacerea globala! Doar n’o fi fraer sa dea cartile pe fata. Acum nu e risc dar cu timpul, copii vor avea destule probleme de sanatate! Poate ca asta se doreste, mai stii!?

  3. Ce mincinos ordinar… ce risc de complicatii au copiii Gheorghitza? ah? 0.002 la mie si voi faceti imunizari care pot provoca alte complicatii severe. Papagali in buzunarul lui Pfizer.

  4. Minte cu nerusinare. Gheorgita, o sa fii tras la raspundere, stai linistit. Stii ca imprastii informatii false. Sunt zeci de mii de cazuri de miocardita inregistrate doar in SUA. Cautati informatii despre VAERS si o sa vedeti.

  5. To’arsu’Gheorghita chiar este „omul multilateral dezvoltat „al raposatului Ceausescu !Este atit de dotat incit din el ies din el o duzina de Carol Davilla ,2 duzini de Paulescu si citeva legiuni de Danaila ! Iar noi rumani prosti nu stim sa apreciem acest geniu dacic…Of corse…El este meletar ,cardiolog ,virusolog ,cuvintator pe la tembeliziuni ,purtator de straie si de c…aie si multe multe alte calitati .Sa-i ridicam statuie „DEMIURGULUI „Covid-saars 19 si sa mergem sa-i facem temenele mai ceva ca un immam la moschee !

  6. COLONELE ,AI BATUT CAMPII DESTUL ,AI DISPARUT O VREME !,POTI DISPAREA IAR ,NU-TI SIMTE LIPSA NIMENI,IAR LUCRURILE NU SE VOR SCHIMA ,IN MATERIE DE COVID TOTUL A DEVENIT O PARODIE SI VACCINAT IEI COVID SI VACCINAT MORI !!,IAR GOLANIA CELOR DE LA PHARMA CONTINUA SI TINDE SPRE ABONAMENT PE VIATA !!.CAT PRIVESTE VACCINARE TOT EXPERIMENTALA A COPIILOR NU CRED CA ESTI EXPERT IN PEDIATRIE SI CAAI VRUN DREPT RECUNOSCUT SA DAI SFATURI.
    CAT TIMP PARINTII AU DREPTUL SA DECIDA PENTRU COPILUL MINOR ,ORCE SPUI ESTE O INCALCARE A DREPTURILOR PARINTELUI ,A DREPTURILOR COPILULUI SI VEZI CAUTA UN AVOCAT DACA O TII TOT ASA .

  7. Numai înjurături i-aș trimite acestui personaj, care se crede extrem de important și-și umfla penele de aroganță și incompetenta. Din câte părți ești plătit, mai scula ? Îți place rolul care ți-a fost dat ? Asta înseamnă medicina ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.