Grindeanu: Ne interesează să scoatem Tarom din această zonă nefericită

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat miercuri că Guvernul este interesat în acest moment să scoată Tarom din „zona nefericită” în care se află din punct de vedere economic şi caută investitori pentru acest lucru.

Grindeanu a fost întrebat într-o conferinţă de presă la finalul vizitei în Qatar alături de premierul Marcel Ciolacu dacă în întâlnirile pe care le-a avut a discutat şi despre Tarom.

„Nu am discutat.(…) Pe noi ne interesează în acest moment să scoatem Tarom din această zonă nu prea fericită, ba chiar nefericită, economic vorbind, care la rândul ei are efecte în calitatea serviciilor pe care noi vrem să le îmbunătăţim în perioada următoare. Statul nu poate să vină cu un ajutor de stat, după cum bine ştiţi, fiindcă ceilalţi jucători din piaţă ar reclama imediat, conform legilor concurenţei, şi atunci trebuie să găseşti forme în a ieşi din acest cerc vicios”, a spus Grindeanu.

El a adăugat că una din aceste forme este de a găsi investitori care să investească în aeronave noi şi în servicii mai bune.

„Şi căutăm acest lucru, nu am de ce să mă ascund şi sper să şi găsim. Probabil că pe finalul lunii aprilie se va primi acordul pentru ajutorul de la Comisia Europeană de care se vorbeşte de aproape trei ani de zile. Dar e un pas. Tarom are nevoie de mai mult pentru a se înscrie pe un trend ascendent”, a menţionat Grindeanu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

15 Comentarii

 1. Bună!
  Da Grindeanule! NU VINDEȚI TAROM!
  Puneti la conducere oameni competenți
  nu din cei care sunt incompetenți
  dar au carnet de partid. Aveti in partide si oameni competenti dar voi vreți niște marionete corupte care sa va facă jocurile!
  NU VINDEȚI TAROM! Curățati TAROM DE
  TOT FELUL DE de clanuri, rude,amante,nepotisme, etc
  REDUCETI PERSONALUL CARE E BALAST!
  POTI FACE ASTA GRINDEANULE ?
  NU PUTEȚI FACE CURĂȚENI, E MAI UȘOR SA VINDETI PE ȘPAGĂ .
  ATI VÂNDUT TOTUL! JAF!

 2. Capusare la misto* atentie :1.taromus are 18 pasari (mentenana lor la altii) ; 2.zboara cu kerosen de la alti; 3.aeroportul este la altii (capusare maxima) platesc totul; 4.servicii pentru nevoiile calatorilor date la alte firme=servicii=creante comerciale ~40 mil euro; 5. 97,2476% din acţiuni sunt deţinute de Statul Ro, reprezentat prin Minis. Transporturilor… Se scufunda in datorii si imprumuturi. Plan de redresare:1.curse regulate (seriozitate) spre destinatii cu multi clienti negociate cu firme mai mari si PRET rezonabil la bilete;2 urgent kerosen de calitate la pret mic(firma romaneasca ce naiba nu avem?) ;3 decapusarea serviciilor adresate clientilor ;4 Unirea Taromus cu Aeroprturile =o Singura firma. 5.serviciu de transport special cu aeronava buna (diplomati, securisti, parlamentari, afaceristi) pentru obraz subtire; 6.negocieri prin alte state=qatar privind taxele platite si oferire la schimb. Un vis pierdut romanesc cu aprobare de la ueee!!!

 3. luati-va neamurili de acolo, inchideti tarabele „privatilor” din aeroport si dati concursuri pentru functiile de conducere. Ai curaj sau doar latrii la luna?

 4. Prafologul asta PSD-ist minte fara sa clipeasca. La el minciuna este o problema clinica. Si-a depasit de mult invatatorul.

 5. @ Se recomandă Grindeanu ministru la privit ? Privește de la înălțimea funcției activitatea de la Tarom, ?

 6. @ Din orice pod privește o grindă la avioane, probabil că sunt muște ?

 7. Capitala europeana cu asa gunoi de aeroport… In Vietnam si terminalele pentru zboruri locale sunt mai mari si mai dotate. Acel aeroport este o rusine nationala, face de ras numele pe care il poarta, Henry Coanda.

 8. Ziaristul , probabil nu a inteles ca abia in Abu Dhabi se va discuta cu un posibil investitor in Tarom.
  In Qatar (mult mai bogat decat UAE) s-a discutat posibilitatea ca micul dar bogatul star arab sa investeasca in dezvoltarea portului Constanta, urmand sa preia o buna parte din infrastructura acestuia.
  Nu trebuie uitat ca primul politician roman ce a incercat sa dezvolte portul Constanta si a contactat statul qatarez, intr-un fel sau altul a fost fostul primar constantean Radu Mazare. Probabil ca si pentru acest afront adus puterii oculte de la Bucuresti, astazi Radu Mazare aflat in inchisoare este sufocat de inca multe alte dosare in justitie.
  Cine oare l-o fi trimis pe Ciolacu in Orientul Mijlociu dupa investori, caci impostorul de la Cotroceni are astazi alte preocupari, iar premierul nici dupa texte scrise nu citeste corect ??!!!

 9. Dragilor s-au facut mari eforturi pentru aducerea TAROM, in pragul vanzarii pe nimic! Pai, munca asta de prabusire a TAROM trebuie rasplatita ; a venit timpul ! Vin arabii! Curand vor urma sa se vanda, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, portul Constanta, unul dintre cele mai mari porturi din Europa si , sa nu uitam, pamantul agricol/arabil al tarii ( ” Pamantul nostru-i drag si sfant / Ca el ni-e leagan si mormant… Cosbuc) ! Mai are ceva peste balta romaneasca ! Sa vindem tot!

 10. Intreaba-i pe arabi daca au si pastile ptr betivani si ptr boschetari ministri(de ex tu).
  Ti-a cam pierit zambetul de betivan 😀

 11. Si sa-l facem praf, sau sa luam si noi o spaga ! De la vest daca il distrugem, de la est daca il vindem la ei pe 2 lei ! Sigur la inceput nu pachet majoritar, dar strecuram niste clauze si se rezolva totul mai tarziu cand uita Fraierii, daca chiar nu merge acum !

 12. O varianta ar fi ca statul roman sa incaseze datoria „Wizz Air Romania”, care acum niste ani si-a declarat fraudulos falimentul si a lasat o gaura imensa la bugetul de stat. In prezent aceasta companie, zboara cu nerusinare in Romania, sub titulatura de „Wizz Air Ungaria”. Cu banii incasati s-ar face o refinantare a TAROM.
  PS : Mai toate statele europene isi protejeaza companiile de aviatie nationale, direct sau indirect. Ex: LUFTHANSA

 13. Tarom a fost sabotat cât de mult s-a putut de trădătorii din statul român, la ordinele externe, ca să falimenteze. I s-au luat facilitățile prin care-şi putea asigura pementenanța, ceea ce e o crimă, ştiind că nicio companie aeriană nu poate supraviețui plătind toate serviciile la alții şi a fost băgat în datorii, ca să fie siguri că nu se va mai putea redresa.
  Nişte lepre!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.