Grindeanu: Precizarea MJ a venit un pic prea târziu

Vicepremierul şi ministru al Transporturilor, Sorin Grindeanu, prim-vicepreşedinte al PSD, a declarat, joi, în Prahova, că precizarea Ministerului Justiţiei (MJ) privind pragul valoric de 9.000 de lei pentru abuzul în serviciu a venit „un pic prea târziu”.

„Nu am participat duminică la acea şedinţă a coaliţiei. De vreo 6-7 ani mă feresc să îmi dau cu părerea despre orice iniţiativă în acest domeniu, cel al justiţiei (…) Nu e un domeniu la care să vreau să spun că e bine sau rău. Există specialişti, că se află la Curtea Constituţională, că se află la Ministerul Justiţiei, că sunt la Comisia de la Veneţia… Sunt oameni care ştiu foarte multă carte şi care sunt specialişti în acest domeniu. Din păcate, am văzut că o anumită precizare din partea Ministerului Justiţiei a venit după votul din Senat. Poate era mai bine să vină înainte. În mod sigur era mai bine, nu poate (…) E un domeniu în care cred specialiştii trebuie să vorbească mult mai mult decât oamenii politici”, a spus Sorin Grindeanu, într-o declaraţie de presă.

Întrebat cum i se pare pragul de 9.000 de lei, el a răspuns că nu vrea să comenteze.

În ceea ce priveşte votul din Camera Deputaţilor cu privire la acest prag pentru incriminarea abuzului în serviciu, Sorin Grindeanu spune că aşteaptă părerea specialiştilor pe acest subiect.

„O să trebuiască să votez probabil ca deputat în Camera Deputaţilor… Dacă voi vedea că toată lumea este de acord cu un anumit punct de vedere, nu o să fiu eu cel care să mă opun sau să spun într-o formă sau alta, dar hai să vedem părerea specialiştilor. Deocamdată, am văzut că a venit un pic prea târziu, după votul din Senat, consider potrivit că ar fi trebuit să vină înainte”, a arătat ministrul Transporturilor.

Senatul a adoptat, în şedinţa de plen de miercuri, proiectul de lege al Guvernului pentru modificarea Codului penal şi a altor acte normative, pentru punerea în acord cu decizii ale Curţii Constituţionale, prin care pragul pentru abuzul în serviciu, care se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani, se stabileşte la 250.000 de lei.

Ministerul Justiţiei a anunţat, ulterior, că va susţine adoptarea de către Camera Deputaţilor a unui prag de 9.000 de lei la infracţiunea de abuz în serviciu.

Liderii coaliţiei Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu au anunţat, miercuri, că susţin propunerea venită de la Ministerul Justiţiei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

11 Comentarii

  1. Specialisti la Curtea Constitutionala adica KKR ? Hai ba , acolo clocaie de specialisti in comunicare publica si magie pensiinareasca , acolo e Beirut ma ce specialisti , ca rade si dracu de ce debiteaza aia .

  2. Metoda rabinului. Propunem o suma exagerata apoi venim cu 10.000 de euro. Splendid liber la furat in transe de 10.000 de euro. Daca te prinde dai banii inapoi , daca nu ramai cu ei. Bravo, ura la halit banii Saligny ,ca pe cei europeni nu merge acolo este Codruta, mama ei de japita!!!!!!!!!

  3. Deci Grindene, dacă o să vină un rahat la vot în Camera Deputaților tu o să-l votezi pentru că n-o să te trezești tu invers. Ce spune acest aspect despre tine, despre persoana ta mizerabilă, în afară de faptul că ești un lacheu al stăpânilor tăi din partid, care aștepți și tu un os, dacă se poate și cu ceva cărniță pe el? Gunoiule!

  4. Justitia este cea mai mare mafie a lumii. Un gasca de neispraviti fara scoala si demnitate. I-au condamnat pe regalisti, pe antiregalisti, pe antinazisti si nazisti,pe comunisti si anticomunisti,pe legionari si mai nou pe „democrati”. O mafie care niciodata nu a patit nimic, au santajat statul si pe cine au vrut nu au platit niciodata pentru hotia lor. Casta asta inepta si corupta cu „magistrati” in proportie de 90 la
    suta formata din femei trebuie pusa sub control ferm pentru-ca acum este mai mult decat stat in stat. Priviti ce averi au si cum traiesc niste paname ce nu ar fi angajate de nici un patron. Strambele astea se cred ingeri.

  5. “Liderii coaliţiei Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu” Care lideri??? Ăștia sunt lideri care nu au părea lor, vorba lui Cațavencu “tăria opiniilor” ci trebuie să la spună “pragul” ministrul Justiției Predoiu un individ șters fost și propunere de prim ministru și de primar general. Își bate joc USR de coaliția Iohannis chiar așa ușor? Dacă “liderii” sunt de paie, mai bine în loc de prim ministru Cică și deputații liberali să punem să voteze roboți Ion, în loc deputații socialiști și șeful lor Ciolacu să boteze roboți Anton, și în loc udemeriști roboatele Eva! Dacă Curtea Constituțională, 9 judecători, zis 250000 lei așa este corect, nu ce zice 1 Predoiu.

  6. Abuzul in serviciu, sau prejudiciile in serviciu = FURT pervers!!! Nu este acceptabil ca un angajat in sistemul public sau privat sa aiba dreptul legal sa faca abuz in serviciu fara urmarire penala si fara sa-si piarda job-ul si dreptul de a lucrain sistemul public! Absurdul nu are limite cand s-a creat un prag legal sub care abuzul in serviciu este acceptabil!

  7. Este clar , este vorba de hotie cu limite ; nu mai conteaza fapta , ci valoarea prejudiciului ! Concluzia ?La furat fratilor , ne indeamna legile romanesti ! Dar, aveti grija , nu prea mult ; astfel , daca te prinde , scapi , dand banii inapoi , daca nu te prinde , mai tragi un tun si alta data ! N.B. Multumim , din inima partidelor politice , care au o grija paterna , fata de unii infractori ! Oameni suntem ! Si nu uitati : „Cinstea este izvorul saraciei !”

  8. Grindeanu nu vrea sa se implice…cum sa-si dea el cu parerea ?Sa fie bine…sa nu fie rau !Ce filozof a spus aceasta perla ? Hagi ?
    Cand a fost prim ministru…era razboinic .Acum este mata blanda .Ne lasi ?

  9. & „Anticorupție”

    „Foaie verde fir de ceapă,
    Curge apa și nu, „spală”
    P’ăștia „cătrăniți de smoală” ,!”

    , ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.