Groparii bugetului protestează. Revoltă la Finanțe

Mai zicem cîte o dată că-i de rîs dacă n-ar fi de plîns. Asta se potrivește acum. Circul public este demn de un rîs sănătos, căci situația noastră este demnă de un plîns cu tuse și înecăciuni. În plină zi cu zvonuri și ciorne pentru măsuri care mai de care mai salvatoare pentru țară, lucrătorii din Ministerul Finanțelor s-au revoltat instantaneu. N-au vrut să mai lucreze. Situația lor este de plîns, zic ei. Șeful lor sindical,Vasile Marica, spune că situația dramatică nu vine din cauza banilor. Cei mai mulți nu vor pierde decît 700 de lei. O nimica toată pentru un om de la Finanțe. Buba este alta. Nu-i orizont, nu-i speranță, nu-i ordine! Ordonanța este făcută cu curul. Politica financiară ieșită tot din mîna lor mititică pare a fi gîndită cu aceeași parte a corpului. Numai drepturile, cu gura! Marica spune că a fost grevă spontană. Dar știa că este prin toată țara și că participă 15.000 de oameni. Telepatie românească, ce mai! Cică durerea mai mare ar veni de la soarta țării, a sistemului și a faptului că măsurile (viitoare) ar afecta peste 22.000 de oameni. Mai zboară unii, le mai scurtează picioarele la scaune.

Nemulțumirea finanțiștilor exprimată de Vasile Marica are și ea o filosofie românească mai de periferie. Poate chiar de barbut. Zice liderul sindical al nemulțumiților:

-„Mulţi m-au întrebat, 10.000 de lei brut sunt bani puţini şi 6.000 de lei net? Eu zic că da. Pentru că un inspector fiscal care se duce la OMV să îl verifice şi se ceartă cu un avocat care are 10.000, eu zic că da. Să fie foarte clar, dacă nu profesionalizăm sistemul ăsta şi trebuie să înţeleagă şi ministerul, şi premierul, şi guvernul că dacă sistemul ăsta nu va fi profesionalizat, nu va fi digitalizat, nu vor fi niciodată bani la buget”

Pentru Vasile Marica,  „profesionalism” înseamnă ca inspectorul fiscal să cîștige și el cît avocatul. Să ia și el 10.000 de lei, nu 6.000 pentru că atunci cînd îl controlează, dacă ia numai șase i, se termină priceperea și onestitatea. Greșit și naiv! Avocatul OMV care îl flituiește pe inspectorul fiscal mai împiedicat n-are 10.000. Sare de 50-100.000 ca ochiul. Și cînd inspectorul fiscal ajunge la un director de bancă sau de Hidroelectrica, ce face? Vrea salariu egal? Sau se mulțumește cu ceva și pleacă mustăcind cu coada între picioare?

Și dacă sistemul va fi „profesionalizat” vor fi bani la buget, gîndesc cei care au lucrat din greu la dosarele pentru împrumuturi.

Înainte de a termina comentariul despre protestul de la Finanțe, aș vrea să mai adaug ceva. Aș fi fost bucuros dacă el ar fi fost declanșat cînd ireparabilul și inconfundabilul Adrian Cîciu, mîna financiară pe post de greblă de la Buzău a lui Marcel Ciolacu, a pus la cale uriașele sume de împrumut care grevează acum datoria externă a României. Atunci să fi întrerupt lucrul, să fi ieși pe holul ministerului și pe străzi și să-i fi strigat:

-Afaaaară, nenorocitule! Afaaaară!

Apropo de împrumuturile României. Toate împrumuturile se fac cu implicarea (intermedierea) unei firme de consultanță care joacă rolul de „ambreiaj” între Ministerul Finanțelor din România și creditorul extern. Pentru serviciile sale, respectiva firmă de consultanță încasează o sumă reprezentînd un procent din împrumut. Sumele drenate prin procentul revenit firmei de consultanță sunt uriașe. Prin ele se rezolvă toate obligațiile și toate șpăgile pentru decidenții împrumutului. Marile sume cu trasee externe pentru oamenii cu putere de decizie în Guvern și ministerul implicat în împrumuturi enorme se scurg prin aceste firme. Cu ajutorul lor, conducătorii noștri nu „pun botul” la mărunțișuri și la afaceri compromițătoare.

Ce le revine le ajunge pentru restul vieții și pentru o parte din urmași.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 54

70 de Comentarii

 1. La lucru cu voi !
  Oameni care nu au facut nimic in viata, se trezesc peste noapte mari „controlori”, aplica amenzi oriunde si oricui, cu sau fara motiv, pentru ca au procent din amenzi !
  Ce-i porcaria asta ?
  Ce stimulente pentru ca sa dai amenzi, cind statul te plateste pentru a face asta cu un salariu gras ?
  De ce sa te mai „stimuleze” in plus ?
  Orice problema ai la finante esti tinut cu orele la ghiseu.
  Si astia fac greva !
  LA LUCRU CU VOI !!!

  • Groparii bugetului sunt cei care au semnat PNRR, cei din guvern care niciodata nu spun NU atunci cand ambasadorii fac trafic de influenta si cer ca Romania sa cumpere centrale nucleare breloc, avioane rablagite, etc etc. Cei care fac politicile economico-financiare au distrus economia si finantele tarii si nu niste contabili de la minister. Dar ne ducem iar dupa fenta…

  • Dacă „respectiva firmă de consultanță încasează o sumă reprezentînd un procent din împrumut, iar sumele drenate prin procentul revenit firmei de consultanță sunt uriașe”, ar trebui ca acestea să le fie scăzute din veniturile celor carte nu sunt în stare să negocieze ca lumea aceste împrumuturi ce ne-au adus în halul ăsta de îndatorare.
   Pentru ce îmi trebuie firmă de consultanță dacă eu stat român se presupune că am specialiști în toate domeniile, iar aceste sume plătite pentru consultanță, sau studii de fezabilitate, altă escrocherie, sunt adevărate găuri negre prin care dispar sume imense de bani, din care majoritatea ajung la ai noștri, nu la cei străini, care se mulțumesc cu acceptările exagerate ale unor costuri umflate până la refuz facilitate de specialiștii noștri. În escrocherii și spălări de bani, firește !! 😎

 2. Imprumuturile de zeci de miliarde de euro au fost facute de Catzu si Orban si nu Caciu. De ce mintiti?

  • Ghebosule, tot jaful uluitor a fost facut de geniul tau Iohanis. Asta a fost seful suprem al guvernelor de slugi ale sale. Crezi ca paduchii aia doi ar fi imprumutat un milion de euro fara stiinta si aprobarea lui Iohanis? Absolut toate nenorocirile incepand cu blocarea tarii,cu vaccinurile si cei morti aiurea prin spitale si continuand acum cu miliardele aruncate pe tehnica de lupta la mana a doua l-au avut ca autor principal pe Iohanis.

 3. Catu sau Caciu cine a făcut imprumutturile? De Catu nu ai curaj sa te iei Cornele utecist de frunte?

 4. Le propun celor din Ministerul Finantelor sa intre in greva macar un an de zile si vor vedea atunci cei care ne conduc si cetatenii Romaniei ca vor creste incasarile la buget iar economia va progresa. Impostorii astia spagari sunt doar o frana in calea progresului economic al tarii. Multi, mediocri, tupeisti, obraznici si extrem de toxici. Care a fost rata de colectare a veniturilor la bugetul de stat in primele 7 luni ale acestui an? La cat se ridica valoarea evaziunii fiscale la produsele purtatoare de taxa speciala de consumatie (alcool, tutun, carburanti)? Evaziune fiscala din accize – probabil cat jumatate din bugetul aferent pensiilor care ar putea fi corectata cu aplicarea accizei la ultima veriga, la raft. Ca nu se vrea, cum sa se vrea cand castigurile ilicite pot cumpara pe oricine. Sa puna Ciolacu batul pe ei.

 5. Cele mai căutate posturi sunt la buget. Șefii pe lângă faptul că ridica lunar o căruță cu bani mai primesc și șpagă la fiecare angajare. Salariații urla că dacă sunt dați afară sau le zboară șeful la care a cotizat masiv, rămân cu țeapa luată. Salariile de funcție sunt medii la care se adaugă sporuri de 300% nu cu 30% cum ne-a păcălit „Olgutu”!

 6. Marica le este sef, inseamna ca finantistii Romaniei sunt crescatori de capre.
  Cat despre lefurile bugetarilor, ati taiat grupa a II-a, in cariere si santierele de constructii si ati introdus spor de pericol la calculatoare!
  Grecii vor fi copiii mici pe langa noi, mai avem un an!

 7. Toti din ministere sunt pilele si marionetele gruparilor politice care capusheaza Romania. Acum marionetele au primit ordin sa riposteze pentru ca Ciolacu ia banii. Despre asta e vorba. Revolutia capushelor care capusheaza statul roman.

 8. Eu am doar pensia mai mare de 5 x mai mare ca brutul astora. Daca vine unul la mine la usa, sta pe covorash, vorba unui vechi proverb malgash.

 9. „La munca derbedei ca trece anul/Vin aialalti si-or sa va ia ciolanul/ Nenorocitilor, se rupe snurul/ La munca ,la batut tarusi cu curul”!Daca nu le convine de ce mai stau angajati la stat ? Au nevoie firmele de finantisti. Numai ca la firme banii nu vin pentru plimbat hartii si baut cafele la suete interminabile.Si Marica asta nu-i guresul ala de umplea ecranele tv acum citiva ani ?

 10. Or fi cum or fi cei din ministerul de finante dar prosti nu sunt. Iar toti stiu meserie ceea ce nu este valabil pentru capetenia lor Bolosh. Omul nu se mai bucura de nici o autoritate si respect din partea salariatilor
  pentru ca acestia s-au convins ca ‘teologu’ este un impostor si un incompetent care bajbaie si este fricos a lua
  masurile adevarate si eficiente ce se impun. Individul adus (ca mai toti ‘nepotii’) de $ecu din Clujul mafiot a fost vanturat prin enshpe ministere pentru a rezolva problemele stapanilor si nu pe ale romanilor. Peste tot a lasat in urma sa dezastru.Se zice ca si actualul program i-a fost pus pe masa de tov col Liliana ( director, pentru curiosi) care nu s-a dezlipit de el peste tot pe unde a fost ministru. Iar subalternul lor Ciolacu ii prostea pe romani laudandu-l pe ‘teolog’ ca isi face intotdeauna temele singur. Chiar asa Ciolace?

 11. Decât cărat cu un carucior, mai bine cu un covor țesut la razboi.

 12. „Marica, spune că situația dramatică nu vine din cauza banilor. Cei mai mulți nu vor pierde decît 700 de lei. O nimica toată pentru un om de la Finanțe. Buba este alta. Nu-i orizont, nu-i speranță, nu-i ordine! Ordonanța este făcută cu curul.” Va dati seama cum apreciaza omul de rand cuvintele:”nu vor pierde decat 700 de lei”? Cat este castigul tau sindicalist de lux si angajati de lux incat 700 de lei este o nimica toata? Dar inseamna aprox. 1/2 din salariul sau pensia a cateva milioane pt ca daca avem 1,7 milioane cu salariul minim pe economie si poate tot atatea pensionari cu sub 1700 lei pt care se da un ajutor de 125/luna din doua in doua luni 250 luni. Cum de va luati salariul daca aveti cea mai mica colectare din UE? 27% Dar cum pe unii doar pensia sau…ii misca din functie este firesc sa aveti pretentii ca sunteti de neinlocuit. Parca avea un mare artist o vorba despre un loc plin cu oameni deneinlocuit. Poate daca sunteti dati afara toti vor fi angajati si tinerii care au facultate economica si s-au angajat in supermarket. Afara cu toti. Blocati o luna activitatea si asa si aduceti oameni noi pe care-i instruiti in doua saptamani si puteti face o economie substantiala prin vechimea mica a noilor angajati si prin reducerea numarului lor.

 13. Treaba este foarte simpla! Cat este procentul de incasari la bugetul de stat rezultat din „munca” celor de la finante? Cred ca in jur de 25%. Atunci, nimic mai simplu: leafa sa fie in acord cu acel procent! Sau, jumatate dintre voi, cautati-va „fericirea” pe alte meleaguri! Pentru ca sunteti foarte, foarte MULTI, cu salarii foarte MARI, iar de facut, nu faceti NIMIC!!! In esenta, cred ca LUCA are mare dreptate. Cat despre „liderul”-papagal numit Vasile Marica, nu am ce sa comentez. Debiteaza, ca de obicei, numai si numai prostii!!

 14. Partidul a fost dintotdeauna infratit cu sindicatele muncitoresti si pe cale de consecinta si conducatorii lor!!! Cand Partidul intrat in corzi taie tainul sindicatelor protestele sunt intotdeauna o reactie „spontana”!!! Glumesc, caci in BOLSEVISM nimic nu
  este „spontan”…Tot „spontana” a fost si aparitia sindicatelor dupa LOVITURA DE STAT KGB/GRU/Comintern, la fel de FARAMITZATE
  precum Partidul dupa CONCASAREA ordonata de la Centru…

 15. Niste nesimtiti cu salarii mari . sporuri nesimtite , care te sfideaza cand ajungi la ghiseu . Sa se faca o data digitalizarea sa plece jumatate di ei .

 16. Persoana din spatele numelui z”Charlie”, dumneavoastră sunteți produsul unui sindicat al spermatozoizilor puși la muncă de… PARTID? In timpul ăsta, tatăl lucra zi/noapte la vecina „di pisti gard”? Ca bugetar bugetofag, cum apreciezi tăierea bugetului pentru servicii?

 17. Buna ziua,
  Gruparea de politiceni agreati de Palatul Cotroceni a imprumutat / distrus viitorul Romaniei exact cand al nostru presedinte dicta la posturile de informare publica cum Romania era atacata de celebra Ciuma Rosie si nu era decat o solutie pentru viitorul Romaniei si anume selectarea unui model de aparat guvernamental intitulat Guvernul Meu -adica Lodovic Orban, FLorin Catztu – infractor dovedit si condamnat de justitia din SUA. Uite ca astazi in anulo 2023 suntem informati ca Marcel Ciolacu este blocat in exercitarea politicilor publice pentru care a fost votat de popor, iar ca onor institutiile statului sunt parazitate de oameni care nu au interesul sa clarifice cine a incasat comisioanelor celor 100 de miliarde de euro imprumutati din datoria publica.bugetul de stat.
  Iar cand este vorba de bani la bugetul de stat, te intrebi de ce domnul presedinte KWJ este atat interesat sa apere interesele si bunastarea economica a cetatenilor din Austria pentru ca nu inteleg de ce dumealui care a jurat pe Constitutia Romaniei loailitate fata de aceasta natiune a acceptat – dupa esecul calificat in care gestioneaza politica externa a Romaniei numia pe subiectul Schengen, ca repreentantii liberali alesi si agreati de dumnealui in deplina omerta in materie de comunicare publica au ales exact in luna iunie anul din curent sa accepte extinderea contractelor de concesiune publica a perimetrelor de exploatare a resurselor naturale din Romania gratis pentru gruparea rusa si austriaca de la conducerea OMV!?

 18. ‘ Semnul de întrebare ‘, finanțiștii din structurile centrale nu plătesc contribuția de 10 % la CAS cea care se preconizează a se impune în construcții și IT ?! Prea mulți lideri sindicali urcați în scaun încă din anii ’90 ‘rezistă’ și au depășit de mult ‘domnia’ lui Nicolae Ceaușescu, în aceiași categorie ‘joacă’ și Mugur Isărescu. Off-topic : aseară, în emisiunea lui Ciutacu, Ciolacu a făcut ce știe el mai bine : ‘ cot-co-dac, cot-co-dac, cot-co-dac ‘ pe tema ‘nu vor exista taxe noi’ vorbind nonşalant tocmai despre impozitul ce ar urma să fie aplicat în construcții și IT.

 19. Important este că inflația a coborât la 9,4,iar bugetele STS și SRI, au fost micșorate.
  La 34 de ani după 89,ciolacu taie coada câinelui! Normal, câinii urlă, stau și își ling rănile.
  Ce fac cei din finanțe, am văzut, dar cum vor reacționa cei din servicii ? Se spune că greva „spontană” a fost amorsată de funcționarii cu ochi albaștri din sistem.
  Urmează secretarii de stat?
  O intrebare:cum naiba se întâmplă greve gix după ce a plecat Ciucă și a venit Ciolacu prim ministru?
  Să vedem, are sânge in el Ciolacu, să taie banii lui iohannis de inchiriat avioane cât un portavion?

  • Să-i impute , împuțitului, măcar cheltuielile suportate de Statul Român pentru statul lui degeaba, dar mai ales pentru naveta nesimțită pe care o face săptămânal, când cară după el întreg alaiul de sppiști pe care-i ține pe bani grei, de vineri până luni la dispoziția lui, ca să-l păzească . De gafe , probabil !

  • Să-i impute , împuțitului, măcar cheltuielile suportate de Statul Român pentru statul lui degeaba, dar mai ales pentru naveta nesimțită pe care o face săptămânal, când cară după el între alaiul de sppiști pe care-i ține pe bani grei, de vineri până luni la dispoziția lui, ca să-l păzească . De gafe , probabil !

 20. Are dreptate dl Nistorescu, protesteaza tocmai cei din sistemul vinovat de neaplicarea egala la toti contribuabilii! si de neincasarile de rigoare! Ba, v-a spus CE/UE sa-i impozitati corect si pe aia de la multinationale si voi invocati ca avocatul lor are leafa mai mare? Rusine! Dar vamile de ce nu protesteaza? Aia se multumesc si cu 3000 lei oficial , intrucit iau de sute de ori mai mult, unii, nu toti! Cea mai rusinoasa situatie din Romania, au mai facut galagie astia din finante, dar cind era tot guvern PSD, cind erau labaralii si usereii, liniste si pace! Plecati ba pesedei de la guvernare si lasati-i pe labarali cu finatistii lor cu tot!!

 21. Cine garantează corectitudinea datelor despre nivelul inflației și scăderea bugetelor celor duă instituții ?!

 22. Cati bugetari are Polonia? Polonia are economie, nu este bananiera ca Romania, si cred ca are mai putini bugetari. De ce Romania e inferioară tarilor foste comuniste? De ce asa zisi parlamentari romani, oameni politici romani sunt inferiori omologilor din EU si nu numai?

 23. Angajăm II-ist, pecializat în inteligența artificială pentru schimbat softul numitilor „Charlie” ,”Tică & Doru Popescu” . Plata in moneda statului Botswana. Concediu in orasul cu același nume din Croația, servicii all inclusiv, psihiatru personal si servicii de scos din cap secera și ciocanul,fără snestezie (atentie, „charlie”

  • Unde dai și unde crapă! Dai in mahării secretari de stat și țipă funcționarii de rang mic din finanțe! Realizați cine jefuiește țara?

 24. In 34 de ani , PSD-PNL ( in principal ) , au creat un monstru bugetar , o capusa uriasa , care azi este pe cale sa inghita intreaga tara ! Pt. sumele uriase si privilegiile fara numar , acesti nenorociti fara constiinta sacrifica Romania !!! ps- Ciolacu are dreptate cind declara ca Romania , fara fondurile PNRR , este condamnata la inapoiere si ignoranta . Si asta o spune presedintele PSD si P.M . ! Nu usr, pnl,aur . Ceva se intimpla , situatia reala poate fi mult mai dura .

 25. Se întâmplă că ciolacu este P. M., iar Ciucă a fost Plm.
  Este corect ce face Ciolacu . Dacă îi iese, are șanse să fie ales președintele României.

 26. Cum sa nu-l numesti Tica-los pe CLONATUL de la 9:47 care foloseste doua TIC-uri specifice AGENTILOR SOVIETICI ai Sekuku ceausiste
  rasputinizate primul fiind noul pseudonim de front al Tica-losului tomlin care l-a incinerat pe maxtor si l-a reinviat pe „grig”,
  Je NE suis pas Charlie devenit Je suis Napoleon III, cel de-al doilea strict al Tica-losului: „persoana din spatele”…
  Cum stim, rene/URA ATAVICA FATZA DE ROMANIA GENERICA, MILENARA, cunoscut si ca Tica-losul marius nu iese din vagauna fara o clona
  care sa-i asigure protectia si cu care sa converseze in limba FIARELOR BOLSEVICE!!! TERORISTUL de la LOVITURA DE STAT KGB/GRU/
  Comintern Ciuciu Olacul este cum era de asteptat in gratiile AGENTULUI SOVIETIC, OMUL DE INCULTURA Livione AntoinEsei zis rene, alias Cpt core devenit CPT Core, Seful Legiunii de la Iasi unde au fost recrutati sau legendati majoritatea sefilor Legiunii!!!
  Cica, Ciuciu Olacul, Mistretzul TERORIST SOVIETIC ANTICEAUSIST care impreuna cu FIARA Fierea l-a exterminat pe Dragnea pentru a
  inhama la carul cu boi alegorici al COMINTERNISTULUI celt partidul aschie peeeseede, CARUL TRADARII NATIONALE, ar fi taiat 200 lei de la camarazii oficiali!? Cata mizerie moral-caracteriala la aceaste forme prim mare de Con-viertzuire in HAITE…Au sarit slugile acoperite pentru ca oficialii au primit mariri uriase AN DE AN, in timp ce prostocratii mioritici au ramas cu ochii-n Soarele care RASARE din strafundurile Asiei!!! Jos laba de pe ROMANIA GENERICA MILENARA!!! Astept de la Cpt core sa-i inchine o
  poiezie plina de „iubire” lu Ciuciu Olacul in care sa-i preamareasca „statura politica” de derbedeu buzoian care se lupta din greu cu INSTITUTIA GENOCIDULUI care l-a luat de la taraba si l-a pus de-a dreapta Celtului Sekukui…

 27. Din păcate mulți vorbitori in necunoștință de cauză! Obiceiul românului să-și de-a cu părerea, atotștiutor și slobod la gură! „Groparii bugetului protestează” De ce maestre? De ce îi băgați pe toți în oală? Credeți că funcționarul de la ghișeu are el putere să îndatoreze țara? Credeți că cei care fac munca de teren, cei de la colectare , oamenii simplii, nu slugile politice au ei vreo putere în România? Pot ei trece peste camarila politică să decidă ce firme trebuie sau nu controlate? Poi vă spun eu, nici fiul meu de 6 ani nu crede așa ceva! Totul este politic! Și tot politic se hotărăște cine are spate și cine nu! In rest sunt povești pentru minori fără discernământ! Și acum revin, de ce trebuie să găsim vinovat un acar Păun? De ce funcționarul simplu este cel care trebuie să plătească atât fizic prin tăieri de drepturi și salarii cât și moral, să fie dați oprobriului public pentru ceva ce nu au făcut? Stați voi opt ore într-un rahat de birou de pe vremea lui Ceaușescu cu scaun adus de acasă buchisind la cifre in fața unui monitor de doi bani? Știți voi de când sunt blocate posturile la ANAF și câte posturi ocupă unii funcționari,in același timp fără să fie plătit decât pentru un singur post? Știți voi lipsurile materiale și neajunsurile cu care s-au obișnuit deja , ca românul, și funcționează totuși, programe învechite, lipsă materiale, deconturi neplătite, transferuri temporare la alte unități la zeci de kilometri din lipsă de personal și multe altele! In ei trebuie să dăm cu piatra! Da maestre? Ok! Aveam pretenții mai mari de la oameni cu o anumită experiență și un IQ peste medie! Dar se pare că ori nu se vrea ori atât se poate!

  • In anii 90 am incetat sa mai lucrez la stat ,am plecat fara nici o parere de rau , chiar daca dupa , multi ani a fost groznic de greu .

 28. Nu se vrea digitalizare,informatizare!ce vreti?sa aflati de imperiile creeate de majoritatea lor?si ca tara este vanduta si cumparata tot de ei?va credeam oameni seriosi dar se pare ca aia sunt plecati din tara,d3mult!

 29. Articol tendentios, scris la comanda. Se incearca invrajbirea intre bugetari si privati, intre tineri si batrani, intre salariati si pensionari. Nu salariatii din administratiile financiare sunt groparii bugetului, ci haita de securisti instalati in fruntea statului. Cine a decis imprumuturile la dobanzi astronomice? Cine a decis cumpararea de armament vechi si nefolositor? Cine a pus tara gaj la marile puteri occidentale? Cine falimenteaza agricultura si micile intreprinderi, daca nu apartin mafiei cu epoleti? Cine angajaza nepoti, si parasute pe post de subsecretari de stat? Cine a nenorocit sistemul de sanatate? Cine a pus un popa la Ministerul de Finante si un covrigar semianalfabet in functia de P.M.? Ticalosii care au facut si fac asta n-au culoare politica.

 30. Ponta cand a ajuns PM a spus: guvernarea este la noi, dar toate functiile de conducere au ramas la PD. Iar PD/PD-L-ul s-au vopsit PNL, asa ca este firesc ca Hava, Boc, Blaga, Videanu, Falca etc. sa faca „strategia” din coalitia PSD+PNL sau altfel spus sa descrediteze PSD=ul desi PNRR a fost elaborat de PNL cu USR= oamenii lui Basescu, iar ”strategia” energetica de ruinare a fost la Virgil Popescu, scula de sapat Romania si impreuna cu Ciuca au si prelungit contractul OMV cand actualul expira in 2027, deci abuz in serviciu si contra intereselor tarii…

 31. & Sindicatul de cultură,
  Care aduce băutură,
  Celor ce n-au prune-n gură
  Și care au mâncat friptură
  De la statul care fură,
  De la elitele educate
  Ce s-au deșteptat furate,
  Așteptând cu nasu-n carte
  Ca să li se dea bucate,
  De statul zi și noapte
  După virgula din carte,
  Ce le face și lor parte
  De cârnați și de dreptate, ?

 32. Charlie, te înșeli profund, im cazul tău e vorba de un tremurici tată corcit cu o pișcotesă mamă , într-o „republică VENERICA”, românii normali sunt născuți în România generică, cum ar spune @doru Popescu, creat prin AI. Ca si „fratele” Darius . „To by, or not to by” , spuse Napoleon de cinci stele, întrebând in gura mare:Dar cine e cap oralul Tică? „de ce umblă cu bastonul de maresal în nădragi, nu in graniță”?

 33. Groparii bugetului functionarii de la min Finantelor? Bugetul este alcatuit si asumat de o coalitie de la guvernare. Bugetul da bani masiv la SRI, la contractele paguboase de „inzestrare militara” la sute de ONGuri care nu produc nimic etc. S-a cheltuit masiv pe cumpararea de vaccine covid care au fost aruncate la gunoi pe „sprijinirea ucrainienilor” si transportul marfurilor acestora. Gaurile din buget vin si din falimentarea micilor afaceri impovarate de energie scumpa si inflatie. De aici vin problemele nu de la functionarii de la min finantelor care, ca orice om normal reactioneaza cand sunt dati afara.

 34. Gabriela Firea, Primar General in București.
  Marcel ciolacu, Președinte cu o cunună de lauri, cu temerea că va fi lucrat ca Liviu Dragnea.
  Printre „lucrători” , cotidianul și acoperiții din presă.
  Plus aurolacii comentatori plătiți sau nu, de pe forumurile patriei noastre. Vivat Ciolacu Președinte!

 35. Sunt gropari asa e, dar au femei mishtoace.. Femeia eterna poveste…

 36. „Șeful lor sindical,Vasile Marica, spune că situația dramatică nu vine din cauza banilor. Cei mai mulți nu vor pierde decît 700 de lei. O nimica toată pentru un om de la Finanțe. Buba este alta. Nu-i orizont, nu-i speranță, nu-i ordine!”
  Just… dara, dizordinea vini di la voi/pacati nationali … sendecalesti di kkt !!!

 37. Toti cei care nu au lucrat trebuiau dați afară.
  Ei stiu mai bine decat oricare roman in ce dezastru este Romania azi.
  Dacă ei nu vor să reduca cheltuielile ei trebuie sa plece.
  Ce au facut ei nu este numai sfidarea maxima ci si revolta contra politicilor guvernului care este angajatorul lor.

 38. Persoana din spatele pseudonimului ” Drag de România” Coledzii dumitale au vândut România la proporții „nemaivăzute” în toată istoria României! Eu am milioane de Miliarde de Terra de Informații de „furaciune”. Matale ai kilometri de limbă în orificiul analo- rectal al lui Dan Ioan Popescu, Adrian Năstase, Adrian Severin, frații Muraru Aurescovici Goldberg, șamd! Io dau zero bani pe România educată, ” )matale” Drag de Romania” cât dai? Doi la unu, ca la barbut? Dacă „matale” nu ai furat din România „măcar” 8 milioane de Euro și nu ai casă în Viena pentru copii dumitale, alți Securiști nu au stat cu mâna in san, matale ai fost un „Securist prost bota”. Alții au furat în locul tău, denotă că tu „postezi” și Milionarii nu postează! Ei la Londra, matale în Bucale! Mai întoarce Doamne roata, Ca să fur cât tata…

 39. Întrebare :
  Are charlie un IQ suficient să nu sară cu un rucsac in loc de parașută, dintr-un corcoduș aruncat dintr-un avion?
  Răspuns :charlie este foarte deștept. Nu sare cu parașuta, sare cu Tică, dacă vrea să cadă pe ceva moale si cald. Ca pe forum.

 40. Intrebatr la radio Erevan :
  Dacă cineva are milioane de miliarde terra informatii cu furăciuni și nu a mers la DNA sau DIICOT să reclame si să prezinte dovezile, este complice cu cei care au devalizat România?
  Taspuns:este compmice pdntru tainuire. Pedeapsă majorată pentru complicitate in formă continuată.
  Intrsbare:De unde are Complicele mimioane de miliarde de informatii de furaciuni, este hacker, sau adună „dfovezi” la birtul din cartier?
  De la antena 3,România TV si din Cotidianul, de la charlie, colegul de vodcăroiu.
  Intrebare:
  Icre negre, sampanie, antisemit, anti psd, băsoid. Aurescovici, grabucel, piedone,…
  Ce poate spune un psihiatru despre un așa pacient?
  Raspuns:ar bate cu degetul in tâmplă

 41. astia sint tot aia care controleaza si multinationalele…
  nu le duce grija alora…pot sa stea in greva 10 ani..cu cita spaga au luat sa inchida ochii
  sau doar sint incompetentzi…si atunci…pe ogoare unde le e locul

 42. PNL ne-a costat 100 de mild de euro, Popescu alte zeci de miliarde cu impact de miliarde în economia reală, cu efect pe inflația de doua cifre, după Saligny in care s-au pompat miliarde de euro în primarii pe proiecte inutile și fără un control pe preț sau șpăgi, după achiziții fără limite in pandemie sau după etc eșec total al PNL pe plan extern, in schimb aceeași gargara a mincinosului Rareș vode și ciuta doctoranzii , Klaus care viseaza funcții prin afara. Sunt sigur că la vot vor plăti pentru toate și definitiv

 43. PSD, un partid care a luat 35% voturi s-a prostituat find umilit de PNL cu 20%…nu am vazut o conducere PSD mai imbecilă…si apoi sa faci coalitie nu opozitie…de ce ar mai vota cineva PSD-ul amaritului Ciolacu & co?…

 44. Bugetarii…de zeci de ani in majoritatea lor niste excroci, niste larve, obraznici, incompetenti, needucati, productie a unui sistem super-corupt mafiot, care umileste cetateanul..nici o mila, afara cu toti incompetentii…

 45. Je NE suis pas Charlie = Charlie, doua negatii reprezinta o afirmatie si in limba budos csanga. Altfel, op-sesia ta ca nu te poti up-tine sa lingi in Curtici o zeitate, un sifon, un escroc sau un pedofil. Cu furtunasul tau n-ai fost capabil sa ai un copil, macar, ca intra la tine mai mult decat la ea.

 46. 5. HOTĂRÂRE DE GUVERN privind aprobarea plăţii contribuţiei voluntare a României la bugetul Fondului Internațional pentru Diversitate Culturală
  Actul normativ prevede alocarea sumei de 10.773 dolari pentru plata primei contribuții voluntare a României la bugetul Fondului Internaţional pentru Diversitate Culturală (FIDC), gestionat de către UNESCO, în vederea sprijinirii finanţării de proiecte culturale ce promovează şi protejează diversitatea expresiilor culturale.

  -voluntar pt. Jegoasă!

 47. – repostez, fiindca merita!

  Bugetul este alcătuit și asumat de coaliția de la guvernare, care dă bani masiv la „servicii”, la contractele păguboase de înzestrare militară, la sute de ONG-uri care nu produc nimic, la pensii speciale, la achiziții publice inutile sau/și supraevaluate etc. S-a cheltuit masiv pe cumpărarea de vaccinuri anticovid (care au fost apoi aruncate la gunoi), pe sprijinirea Ucrainei si transportul mărfurilor acesteia. Găurile din buget vin și din falimentarea micilor afaceri, împovărate de energie scumpă și inflație. De aici apar problemele, nu de la funcționarii din Ministerul Finanțelor.

 48. Groparii bugetului: politicienii mafioți de peste 34 de ani, BNR-ul care nu tine cursul euro sub 4 RON! In ciuda a ceea ce se spune de către PM-i, veniturile romane sunt de rușinea UE! Spitalele sunt la pământ! Nu pot vindeca bolile terminale (including old age)! Unde sunt spitalele care îl preiau pe pacient și îl ranforseaza și îi elimina orice slăbiciune cauzată de boli? Cum se poate ca nici acum sa nu se fi realizat aceste deziderate!? Epoca de Piatra e acum!

 49. Experimentatul Mircea Cosea a intrebat cu nedumerire cine a facut ordonanta grabita si secreta facuta publica cu ingamfare si suficienta de ministrul mult laudat de Ciolacu, ordonanta despre care nici macar profesionistii din minister nu au avut habar. Indemnul sau direct „acest guvern sa se intoarca catre popor” spune totul. Ordonanta nu a fost facuta pentru amaratii de romani ci pentru protectia mafiotilor din interior si exterior pentru a nu le fi lezate ‘afacerile’.Scriam mai acum cateva zile ca pe Ciolacu il vor pierde cei cativa infiltrati ai baietilor destepti in guvernul sau dar nu credeam ca-l vor baga atat de repede in rahat.
  PS: Se zvoneste ca ordonanta cu pricina este opera unui fost sereist (astia nu sunt niciodata lasati la vatra). Ciolace, de dna Liliana ai auzit? Face echipa perfecta de ani buni cu Bolosh.

 50. bai, deci oamenii au curaj totusi, de ce nu ies in strada si oile care platesc preturi mari la carburanti, gaze si energie, platesc 40% taxe pe salariu si muncesc pana la 65 de ani pentru o pensie aproapiata ca valoare de un ajutor social? pentru ca lumea se imparte in ciobani destepti si oi. restul sunt povesti

 51. daca MARCEL CIOLACU NU reuseste sa sparga ” monstrul bugetari de lux- pensionari speciali ” , va fi deranj mare in Romania . Pt. ca poporul ( si economia ) nu-l mai suporta . Nu degeaba face MARCEL ceace face , si nu cred ca o face de capul sau , sau ca este sinucigas . Ci pt. ca i s-a aratat ca alternativa este anarhia , cu sora ei distrugerea .

 52. Incepe si Ciolacu ca petrov si iohanis sa asmuta romanii contra functionarilor pentru a nu vedea esenta raului care ar trebui lichidat. Securistii nu dorm.

 53. Păi nu va reuși nimic ciolacu bulibașa pesede..N-are cum..Bolborosește și el promisiuni curahatu pân la gură..Același apucături ca și rareșbogdan, care la fel a dres busuiocul..Nu va face nimic sunt convins.. De altfel nu pot avea incredere in vorba vre-unui român..Și-a pierdut orice garanție..a mai zis cineva sau câțiva, cum că e țară neguvernabilă și falimentară.. Deci ??

 54. Cu scuzele de rigoare, nu am vazut articolul cand a fost aici: https://www.cotidianul.ro/primar-pictat-pe-peretii-bisericii/
  Cu cel putin o luna in urma am scris despre aceste aparitii la vedere, deocamdata ascunse de ochii enoriasilor. Ce sa vezi, chiar am avut dreptate in viziunea personala pe termen indelungat! Biserica ortodoxa iti dezvaluie calea pentru inchinari la sfintii infractori ai tarii ca fiind icoane sfinte?! Ca si concluzie, o intrebare decenta:
  – Cati din cei pictati sau cu icoane in biserica ca fiind sfinta la care se inchina enoriasii, au fost infractori despre care nu se stie nimic? Nimic nu e intamplator, totul e pe intetese inclusiv manipularea popilor in biserici.

 55. La muget „lucrează solitare” toți lipitorii de afișe ai partidelor aflate vremelnic la guvernarea Romaniei in ultimii 35 de anos! Rezultatul se vede cu ochiul liber! Jaful averii de stat lăsată moștenire de Ceaușescu în 89 plus vreo 150 de miliarde de euroi pe care nici neamul Șoimăreștilor nu o va plati in următoarea sută de ani!

 56. Pai sa ii asmuta,bre,ca asa nu mai merge.Fiul meu,inginer inr-o firma privata ,ridica vreo 3200 lei net fara spor de calculator ,desi lucreaza cateva ore pe zi cu el,fara vochere de vacanta ,fara libere innodate de Craciun,Anu Nou,Sf Maria ,fara multe si munceste de ii sar capacele ,pleaca de acasa dimineata la 6.30 si ajunge seara dupa ora 19 de abia il mai tin picioarele de obosit.Are familie si doi copii minori de crescut ,sotia lucreaza si ea in conditii similare fiindca ei nu au lins clantele vreunui partid sau ale primarului.Peste toate astea aveti pretentie ca poporul sa fie unit ,adica exploatatii sa taca in fata acestor imbuibati ,sa fie liniste si armonie.Daca nu se vor corecta aceste porcarii in maxim 50 de ani Romania va ajunge tara asistatilor si a pensionarilor.Tineretul ,cat mai este,va pleca unde va vedea cu ochii.Cunosc multe familii care isi incurajeaza copiii sa plece din aceasta tara care nu le ofera decat batjocura si umilinta.Nu fiti suparati ,ii vor inlocui pakistanezii,srilankezii si altii ca ei.

 57. La ANAF sunt 2 genuri de activitati Trezoreria si Controlul Fiscal. La Trezorerie este munca multa si disciplina cum nu este in mediul privat in multe locuri, iar la control fiscal este alt gen de activitate. Daca vrei sa sanctionezi un angajat de la ANAF sugerezi ca va fi detasat la Trezorerie si incepe sa transpire instant. La control fiscal in departamentul mari contribuabili este foarte dificil sa lucrezi deoarece nu ai juristi in spate( specializati in drept in domeniul fiscalitatii). In articol se specifica ca te lupti cu juristi care castiga 10.000 pe luna ( dar in euro). Daca Trezoreria intra in greva se blocheaza putin tara. Nu poti compara activitatea unui economist de la o institutie gen: muzeu, primarie, scoala, judecatorie, unitate militara, universitate, spital, cu activitatea unui economist de la control fiscal mari contribuabili. Nu trebuie aruncat cu pietre in toti angajatii de la ANAF. Sa nu creada cineva ca tin cu cei de la ANAF, dar cei de la ANAF au nevoie de management performant la varf si in teritoriu.

 58. pt 15:51, ce l-a oprit pe fiul tau sa-si negocieze un salariu mai bun, prima de vacanta, prima de Paste si de Craciun (pe care ma indoiesc ca nu le primeste desi nu recunosti) Zici ca lucreaza pana la 19;00. pa daca are program de 8 ore si sta peste program o fara a primi bani o face pentru a-si lingusi sefii sau are vreo colega dulce pe la birou!! Hai sa nu exageram totusi!!!

 59. Unii se cred grofi care dau bani la cerșetori! Așa au fost numiți cetățenii romani de politicienii aroganți! Sa vedem pe politicieni la cerșit de voturi! De aia cer austeritate, sa plătească fraudarea alegerilor și software-ul corespunzător de trickery!

 60. Mod de tratare a datoriei către stat, tratament fiscal egal!

  Cum se face că pentru amendă neplătită timp de 35 de ani, statul recuperează prejudiciu, dar pentru milioane obținute de unii sau taxe neplătite nimeni nu este executat silit iar faptele sunt prescrise? Un caz real: Cornel, o persoană condamnată la detenție când avea 21 de ani și eliberat după 15 ani direct în stradă. Cum nu avea unde să locuiască un minim ajutor nici măcar din partea din partea autorităților a omorât un nevinovat pentru a avea un loc unde să locuiască. După 20 de ani de detenție este eliberat în luna aprilie 2023, tot în stradă. De data aceasta a avut noroc din partea unui ONG care i-a oferit ajutor: loc de muncă, cazare într-o garsonieră cu chirie plătită pentru 6 luni, perioadă în care să se acomodeze cu noua viață. Numai că și de această dată, statul îl „ajută iar”. Cum a apărut în registrul forțelor de muncă ca angajat, statul pune poprire pe salariu și îl execută pentru o sumă de 2000 de lei pentru o amendă neplătită înainte de a fi arestat.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.