Ianuarie este şi luna spectacolelor pentru copii

Flautul Fermecat”, la Opera Comică pentru Copii

La cererea publicului, opera Flautul fermecat, de W.A. Mozart, libret J. E. Schikaneder, revine pe scena Operei Comice pentru Copii, după succesul înregistrat în stagiunea trecută.

Faimoasa operă este adaptată nivelului de înţelegere al copiilor cu vârsta peste 5 ani, păstrând farmecul şi profunzimea pe care le poate recepta publicul adult. Povestea tânărului prinţ Tamino, care, în căutarea iubitei sale, iese din noapte spre lumină, călăuzit de trei copii, captează atenţia tuturor celor din sală. Cu ajutorul flautului său fermecat, el trece cele trei probe importante: Tăcerea, Focul şi Apa. Răsplata va fi pe măsură: va intra alături de iubita sa, Pamina, în templul înţelepţilor. Atotputernica Regină a Nopţii va fi astfel învinsă de tinereţe, iubire şi adevăr.

Teatrul, muzica şi dansul îi vor cuceri pe cei mici în Flautul fermecat

Producţia poartă semnătura regizorului Cristian Mihăilescu, a scenografei Viorica Petrovici şi a coregrafului Cătălin Caracaş, conducerea muzicală fiind asigurată de dirijorul Ciprian Teodoraşcu.

Celebrele personaje prind viaţă pe scena Operei Comice pentru Copii, într-o interpretare internaţională, distribuţia reunind solişti din mai multe ţări (China, Franţa, Cipru, Turcia, Bulgaria, Albania şi România). De asemenea, spectacolul beneficiază şi de alte elemente de noutate, asigurate de tinerii elevi ai Şcolii de Balet Jaqueline.

Următoarea premieră din stagiune este opereta Mam’zelle Nitouche, programată pe 13 februarie, în regia lui Cristian Mihăilescu, scenografia Andreei Koch şi conducerea muzicală semnată de Ciprian Teodoraşcu. Anul acesta, Opera Comică pentru Copii pregăteşte alte două noi producţii: Jack şi vrejul de fasole (balet, premiera în luna aprilie) şi Viva la mamma (musical, premiera în luna mai).

Vrăjitorul neîndemânatic”, un spectacol încărcat de magie

Vrăjitorul neîndemânatic, un spectacol despre copii, cu copii

Teatrul Maghiar de Stat începe anul 2016 cu premiera spectacolului pentru copii Vrăjitorul neîndemânatic de Pál Békés, regia: László Béres. Premiera a avut loc în 15 ianuarie, la Sala Mare, iar următoarea reprezentaţie este programată duminică, 17 ianuarie, la ora 11.00.

Spectacolul vorbeşte despre aventurile vrăjitorului neîndemânatic, Bondar Fitzhuber, şi ale băieţelului Elias Tobias şi se adresează întregii familii.

Cu prilejul conferinţei de presă organizate înainte de premieră, regizorul László Béres a declarat că în era informaţiei digitale în care trăim, dominată de gândirea pragmatică, este important să credem în miracole. În felul acesta le deschidem calea spre a se întâmpla. Protagonistul Róbert Laczkó Vass a adăugat că toate personajele cu care vrăjitorul şi băiatul se întâlnesc pe parcursul aventurilor lor, cu toate că la prima vedere par nişte oameni obişnuiţi, poartă magia cu ei. Spectacolul vorbeşte despre căutarea poveştii şi a miracolului din viaţa fiecăruia dintre noi.

Lumea copilăriei, încărcată de magie, în Vrăjitorul neîndemânatic

Compozitorul Tibor Cári semnează muzica originală, care face o trecere prin multiple genuri şi se bazează pe personalitatea actorilor. În ton cu tema spectacolului, publicul se va putea bucura de trucurile magice pregătite de către magicianul Belloni (Béla Ledniczky). La realizarea spectacolului au mai contribuit: Csaba Csíki (decorul), Andrea Ledenják (costumele) şi Ferenc Sinkó (coregrafia).

Rolul băieţelului care porneşte în căutarea poveştii este interpretat de Gellért Ábrahám, de 12 ani, iar personajele magice care trăiesc pe strada Nimb Bartolomeu sunt jucate de Attila Orbán, Nóra Szélyes, Réka Csutak, Ervin Szűcs, Csaba Marosán, Sándor Keresztes, Melinda Kántor, Csilla Albert, Loránd Farkas, András Buzási, Alpár Fogarasi, Éva Imre, Júlia Laczó.

Ada Milea, Dorina Chiriac şi Bobo Burlăcianu vă invită la două spectacole de teatru şi muzică, la Teatrul Gong din Sibiu

Ada Milea şi lumea lui Apolodor

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Gong” Sibiu prezintă o serie de două concerte cu Ada Milea şi prietenii săi, Dorina Chiriac şi Bobo Burlăcianu. Cele două concerte vor avea loc duminică, 24 ianuarie şi, respectiv, duminică, 31 ianuarie, de la orele 18.00.

Concert cu bucăţi din concerte este un spectacol eveniment ce îi aduce în faţa publicului, duminică, 24 ianuarie, de la ora 18.00, pe Ada Milea şi Bobo Burlăcianu de la trupa Fără Zahăr. Programul pe care îl vor prezenta conţine „cântece de iarnă” de pe cel mai nou CD al artiştilor, dar şi adaptări ale unor piese muzicale din spectacole de teatru la care au contribuit sau fragmente din albumele Quijote, Nasul şi Alcool. Concertul este recomandat celor cu vârsta peste 12 ani şi are o durată de aproximativ 1h15min.

Apolodor, cel de-al doilea concert al Adei Milea la Sibiu, ne invită să descoperim un fel de hartă muzicală a călătoriilor pinguinului inventat de Gellu Naum, un pinguin trist, suferind de dor, căruia Ada Milea îi dă consistenţă într-un spectacol comic şi muzical, cu jucării, alături de una dintre cele mai simpatice actriţe din România, Dorina Chiriac. Evenimentul va avea loc duminică, 31 ianuarie, de la ora 18.00. Concertul are o durată de aproximativ 40 de minute şi este recomandat tuturor categoriilor de vârstă (3+).

Cele două concerte fac parte din campania de comunicare a proiectului Cel mai mare Gulliver, un spectacol după Gelu Naum, pe muzica Adei Milea, în regia lui Alexandru Dabija. „E o întâmplare fericită să îi avem alături pe unii dintre cei mai iubiţi creatori de muzică şi teatru din România. Proiectul e în lucru încă din primăvara anului trecut şi va fi prezentat publicului în prima parte a lunii martie din acest an”, a declarat Adrian Tibu, managerul teatrului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.