Iar se schimbă anul școlar

Alt ministru la învățământ, alte schimbări. Ministrul Educației a emis un ordin prin care modifică structura anului şcolar 2021 – 2022, ordin care a fost publicat marţi în Monitorul Oficial.

Potrivit documentului, cursurile anului şcolar 2021 – 2022 se vor derula pe parcursul a 34 de săptămâni, începând cu data de 13 septembrie.

Semestrul I va avea 14 săptămâni de cursuri, din 13 septembrie până în 22 decembrie 2021, iar semestrul al II-lea – 20 de săptămâni, din data de 10 ianuarie şi până pe 10 iunie 2022.

În semestrul I, în perioada 25 – 31 octombrie, elevii claselor din învăţământul primar şi copiii din grupele de preşcolar sunt în vacanţă.

Vacanţa de iarnă este programată din data de 23 decembrie 2021 şi până pe 9 ianaurie 2022.

În semestrul al II-lea, vacanţa de primăvară va fi în perioada 15 aprilie – 1 mai 2022.

Programul naţional „Şcoala altfel” se va desfăşura în perioada 8 – 14 aprilie 2022.

content-image

 

schimbările anunțate acum continuă seria de reforme și așa-zise reforme din învățământ.

Prima a avut loc în 1997, an în care ministrul învăţământului de atunci, Andrei Marga, anunţa că schimbă tot. Examene, programă, directori, inspectori, structura anului şcolar. doar că o intenţie bună s-a transformat într-un lung şir de neajunsuri.

În 1998, notele au fost înlocuite, la ciclul primar, de calificative. Bacalaureatul se susţinea din şase probe.

Începutul anilor 2000 avea să aducă schimbări şi la admiterea în liceu. Treapta e înlocuită cu examenul de capacitate, iar mii de elevi cu note mari au ajuns în licee slabe pentru că părinţii nu înţeleseră noile reguli de înscriere.

În anul 2000, Ministerul Educaţiei anunţa că toţi elevii vor învăţa după manuale alternative, ceea ce trasnforma tipărirea şi elaborarea lor într-o uriaşă afacere.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

3 Comentarii

  1. Când copii, elevii nu au mai fost la școală de anul trecut, și mai ales cei din clasa 1 au învâțat să scrie și să buchisească fiecare cum i-a fost norocul, și când estimai că sunt șanse mari să apară îmbolnăviri din primele zile în loc să insiști din prima zi pe ce s-a pierdut adică relația nemijlocită învățătoare elev la scris și citit, deci după “2 ani an de vacanță” școala a început cu Școala altfel adică pierdere de vreme cu clasa. Ca la proști.

  2. Asa suntem noi blestemati sa avem la Educatie numai ministri tampiti, dar cu initiativa. Fiecare dobitoc, instalat in functie, vrea sa aduca aportul personal la distrugerea invatamantului. Iar Tampeanu nu face exceptie. Ba a si vorbit despre elevii de clasa ” a doisprezecea „. Nu stiu ce preda el la facultate. Probabil ” agramatica „. Dece nu se face o lege si o programa a invatamantului valabile pentru mai multi ani, indiferent de cine conduce tara?

  3. Da, dar acum se schimba in galben ziua în amiaza mare, fără nicio urmă de remușcare, căci remușcare presupune o ușoară idee despre morala, lucru inacceptabil de către latura lgbtiq-ista a securitatii, USR si latura neomarxista a liberalismului prostocratic pnl.
    Ps. Cel puțin se începe școala de Ziua Pompierilor. Suntem convinși că, profitând de aceasta ocazie, aleșii vânzători de tara si ucigatori de pensionari, vor organiza o paradă cu țeava de ejaculator in mana, asa ca să le demonstreze cetățenilor ca pot face ce vor mușchii lor cu organul creație politice si a celei globaliste.
    Ps. Nu stiu daca ati observat, dar Orban se misca prin Parlament, asemeni unei cocote. Chiar si mimica mâinilor il trădează. Prin urmare, propun liberalilor autentici, daca o mai fi, sa-l trimita la un curs de perfecționare în Occidentul imoral, dar atat de ridicat in slavi de noua generatie susotista limbistic si dosistic.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.