A venit 2021,  În afara pandemiei, ce a fost mai deosebit în 2020?

Anul 2020 a fost numit în numeroase rânduri, și pe drept, un „an oribil” sau un „an negru” ca urmare a pandemiei de Covid-19, care a zguduit întreaga lume, provocând circa 1,8 milioane de decese, și a efectelor ei directe și indirecte, în primul rând a numeroasele pagube economice și sociale, și care obligă și azi milioane de oameni să trăiască în restricții severe, spre a stăvili propagarea ei. În paralel, în 2020, s-au consemnat numeroase alte știri importante, pentru a căror evidențiere am efectuat un trial sever. Într-un fel sau altul, ele au salvat anul 2020…

Donald Trump…cel mai admirat om din SUA!

Sondajele de opinie continuă să surprindă în Statele Unite.Astfel, miercuri, renumitul institut Gallup a dat publicității rezultatele sondajului său anual, al 74-lea, referitor la cele mai admirate personalități de către americani. Potrivit acestora, un anume Donald Trump, de fapt președintele în exercițiu al țării până la 20 ianuarie, este pe primul loc! El îl devansează pe predecesorul său, Barack Obama, care a deținut primul loc timp de 12 ani! Totuși, încă din 2019 se contura asecensiunea lui Trump, dat fiind că ambii au fost la egalitate! Rezultatele din acest an sunt cu atât mai surprinzătoare cu cât Trump a fost învins în alegerile prezidențiale, el fiind supus unui tir încrucișat de critici în presă nemaiîntâlnit în istoria SUA. Pe locurile următoare s-au situat Obama, cu 15%, Biden, președintele ales, cu doar 6%, și dr. Anthony Fauci, cu 3%. La femei, pe primul loc este, pentru al treilea an consecutiv, Michelle Obama, care le devansează pe viitoarea vicepreședintă a SUA, Kamala Harris, și pe actuala Prima Doamnă a țării, Melania Trump.

Angela Merkel, la al 16-lea, și ultimul, mesaj de An Nou

Criza „istorică” determinată de coronavirus se va prelungi în 2021, a declarat cancelara Germaniei, Angela Merkel, în tradiționalul mesaj de An Nou adresat concetățenilor săi, chiar dacă vaccinul anti Covid a adus „speranțe”.„Aceste zile și aceste săptămâni (…) sunt dificile pentru țara noastră, iar acest fapt va dura încă un timp”, a spus ea în alocuțiunea sa, a 16-a, și ultima, în calitate de cancelară, dat fiind că, în septembrie, își încheie cel de al patrulea mandat.„Iarna va dificilă”, a adaugat cea care, de 15 ani, conduce prima economie a Europei, calificând noua pandemie drept „criză istorică”. Multă vreme considerată drept un „bun elev” european al felului cum gestionează pandemia, Germania a fost lovită din plin de al doilea val al coronavirusului și a trebuit să impună o carantină parțială până la 10 ianuarie.„Sfidările care ni le lansează pandemia rămân imense”, a spus Merkel. În total, au decedat 32.107 persoane, iar bilanțul zilnic al morților a depășit cifra o mie chiar miercuri, ziua în care Merkel își rostea ultimul său mesaj de Anul Nou.

În plin Brexit, tatăl premierului britanic vrea cetățenie franceză și europeană

Cu doar câteva ore înainte întrării în vigoare a acordului care reglemetează relațiile dintre Regatul Unit al Marii Britani și UE, o știre deosebită a fost transmisă de mai toată toată presa audio, video și on-line vest-europeană. Potrivit ei, Stanley Johnson, tatăl premierului britanic Boris Johnson, a anunțat că își va face dosar pentru a căpăta cetățenie franceză, calitate în care va rămâne și cetățean european. Stanley Johnson a fost funcționar al Băncii Mondiale și al Comunității Europene, a fost eurodeputat între 1979 și 1984, el votând împotriva Brexit și anunțând acest fapt și public.Într-un interviu acordat joi RTL, el declara: „mama mea este născută în Franța, mama ei era era franțuzoaică sadea, iar bunicul ei la fel.Deci, pentru mine, nu este o problemă să cer ceea ce am deja.Datorită acestui fapt sunt mulțumit”. De notat că, la 22 martie, cunoscutul ziar „Sunday Times” l-a atacat foarte violent pe „patriarhul ” Johnson, azi în vârstă de 80 de ani, pentru că-și făcea dosar de naturalizare franceză. La rândul lui, cel atacat de influentul cotidian londonez spunea:„Voi fi mereu european. Asta e sigur.Nu li se poate spune englezior: Nu sunteți europeni. Europa este întotdeauna mai mult decât o piață comună, mai mult decât Uniunea Europeană. Astea fiind zise, da, a avea o legătură bună ca asta cu Uniunea Europeană este important!

Decesul lui Robert Hossein, monstru sacru al filmului și teatrului francez

Ultima zi a lui 2020 nu i-a dezmințit caracterizarea de „an negru” pe care am amintit-o deja: a murit Robert Hosseiin, cel care, cum scria BMFTV, aproape 90 de ani „a jonglat între teatru și cinema, mergând până acolo încât a unit cele două domenii în realizări de excepție pe care le-a pus în scenă”. Actor, realizator, scenarist, regizor, producător…Remarcat pentru rolul său Joffrey de Peyrac din filmul „Angelica, marchiza îngerilor”, de care cei de vârsta mea își amintesc cu mare plăcere și nostalgie, cel ce avea să fie numit „monument al artei franceze” s-a inspirat masiv din rădăcinile sale rusești. „Geniul înseamnă 18 ore de muncă pe zi”, era una dintre devizele acestui artist devenit una dintre cele mai prolifice figuri ale celei de a 4-a și a 9-a arte. Născut în 1927, la Paris, dintr-o mamă rusoaică și un tată compozitor azer originar din Samarkand (Uzbekistan), Robert Hosseinoff, pe adevăratul lui nume, a știut să se impună pe marile ecrane și pe scenă, ca și în culise. Primul film în care a apărut a fost regizat de Sacha Guitry și se numea „Le diable boiteux”, el nefiind încă major.1955 este anul în care a realizat primul lui film: „Les salauds vont en enfer” , ulterior el jucând în peste o sută de filme și apărând pe afișe alături de mari nume ale cinematografului francez: Jean Gabin, Brigitte Bardot, Francis Huster, Jean Rochefort, Jean-Pierre Belmondo. A devenit un nume de referință în 1964 când a jucat rolul lui Joffrey de Peyrac, soțul nefericit al Angelicăi, marchiza îngerilor. În acest film și în ceelate patru care i-au urmat, șin caare au avut mare succes și pe ecranele românești, el a jucat rolul principal. A fost căsătorit de trei ori: prima dată, în 1955, cu Marina Vlady , azi în vârstă de 82 de ani, și ea fiică aunor imigranți ruși. Tatăl ei, Vladimir Poliakoff, cântăreț de operă, care ajunsese la Paris în 1915. Mama ei, Militza Envald, era dansatoare. Născută Catherine Marina de Poliakoff-Baidaroff, în 1918, ea mai avea încă trei durori. Cu Marina, Robert Hhossein a avut doi fii. Apoi, în 1962, s-a însurat cu Caroline Eliatcheff, fiica publicistei Francoise Giroud, care avea doar 15 ani! Are un copil și cu ea. A treia soție a fost actrița Candice Patou, pe care actorul a numit-o „infirmiera eroică”, ea rămânând 40 de ani alături de el. Și cu Candice are un fiu. Paradoxal, cu actrița Michelle, alături de care a jucat în cinci filme, a avut io relație foarte încordată. Ca realizator de filme, nu a ezitat să încredințeze roluri principale unor necunoscuți.

Sputnik V a fost vândut în 50 de țări n pofida „războiului vaccinurilor”

În ultima zi a lui 2029, publicația franceză „Courrier International” informa că, în pofida „războiului vaccinrilor”, Spuntik V, produs într-o clinică din orașul Domododevo de lângă Moscova, ar fi fost vândut deja în 50 de țări, îndeosebi latino-americane și asiatice. La ora actuală, un miliard de doze sunt destinate exporturilor. Fondul de Investiții Direct Rus (RDIF) , care a finanțat cercetările în cazul producerii vaccinului Sputnik V și gestionează comercializarea lui, a anunțat că 50 de țări au semnat deja contracte de aprovizionare cu vaccin din Rusia. Informația a furnizat-o cotidianul on-line Gazeta.ru.Deocamdată se asigură exportul în 20 de state, printre acestea afându-se Mexic, 32 milioane de doze, statul brazilian Bahia ( 50 milioane de doze), Venezuela ( 10 milioane), Argentina ( 25 milioane). În această ultimă țară vaccinarea a început deja. Și Bolivia a semnat un contract de achiziționare a 2,6 milioane doze, scrie Kommersant. Agenția TASS a transmis că și Algeria are de gând să vaccineze populația cu Sputnik V. În Asia, India a comandat 100 milioane de doze, iar din Europa, Bielorusia și Serbia fac parte dintre clienții Rusiei, ca și Ungaria.

În fine, BMFTV a inventariat și 40 de evenimente care, într-un fel sau altul, au salvat anul încheiat. Între acestea sunt știri referitoare la: creșterea numărului de elefanți din Kenya; reperarea unor bebe rinoceri în insula Java, unde azi mai sunt doar 74 de asemenea animale; Polonia a devenit a treia țară din lume care înterzice creșterea de animale spre a li se folosi blănurile; ursoaicele din Pirinei au fătat de șase ori, un record după ce au fost readuse pe acele meleaguri; China a deschis drumul spre sfârșitul consumului de carne de pisică și câine; statul indian Uttar Pradesh a început să planteze 250 de milioane de arbori pentru a lupta împotriva scimbărilor climatice; muzeul Louvru din Paris a bătut recordul de vizitatori în februarie la expoziția Leonardo da Vinci cu cele 1.071.840 de persoane care au trecut pragul; o descoperire „incredibilă”: Egiptul a anunțat că s-au găsit o sută de sarcofage vechi de peste 2.000 de ani, etc.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4
Dumitru Constantin 677 Articole
Author

10 Comentarii

 1. Citez:”Egiptul a anunțat că s-au găsit o sută de sarcofage vechi de peste 2.000 de ani,”. Daca ati vizitat zona egipt,cel putin 2 luni sa fi stat in zona pentru informatii, va creati opinia reala cat de cat despre aceste descoperiri! Am vizitat cam tot ce se putea in egipt si, daca ati fi intrat in zonele unde sunt inmormantati decedatii, vedeati cu ochiul liber cum si cat de bine sunt ingrijite acele morminte suprapuse dar in subsol, fix deasupra acestor morminte au baraci familii sarace. Aceste multe familii ingrijesc mormintele contra unei sume infime de bani sau alimente zilnic. Tinand cont de caldura uscata pana la caldura umeda o perioada lunga din an si acele morminte care au gauri de aerisire, va puteti inchipui cate descoperiri se vor nai da publicitatii?! Sa nu va inchipuiti ca ei care vor deveni mumii au fost sau sunt saraci, de asta si ingrijirea extrema „cel mai iubit…sponsor” va fi si cel mai ingrijit. Sa nu uitam ca in anul 2000 in francez, un canadian su un spaniol au fost in zona, au stat cam 8-10-12 luni impreuna cu saracii pe acele morminte, au vizitat locatiile unde au fost gasite aceste mumii si au scris cateva carti. Nici ei nu si-au gasit raspunsul privind ‘tratamemtul’ de a mentine fizionomia decedatilor care au devenit mumii peste sute si mii de ani.

 2. Ati uitat ,ghinion,sa mentionati, ca inegalabilul Robert Hossein a murit de COVID 19,asa e trecut in actul de deces!Iar actrita franceza Michelle mai avea si un nume,Mercier!
  Interesant era ca ma-sa era o evreica din Soroca ( Basarabia),nicidecum rusoaica!Robert Hossein s-a botezat catolic la 15 ani si a fost un crestin adevarat,practicant!

 3. Nici după 1 an de zile de la izbucnirea pandemiei, nu am auzit de capete tăiate ale marilor servicii externe de înformatii. Cum se explică că virusul s-a lansat cu mare succes in cele mai dezvoltate orașe europene? Cum se explică că în USA a făcut mai multe victime decât în restul lumii? Este evident că virusul este produsul ocultei mondiale că să-l de-a jos pe Trump. Au incercat toate metodele cu virusul, cu negru omorât de polițiștii albi și în final cu votul morților. De ce? Fiindcă a vrut că USA sa fie condusă de cei aleși de popor?

 4. In pandemie s-a vazut adevarata fata a lui Trump. In primul rand ignorant, cinic si nesimtit la tragedia care se intampla razand de cei care poarta masti si instigand la „freedom”. Apoi incapabil sa organizeze si sa duca pana la capat o actiune impotriva pandemiei un fel de basescu care se plictiseste repede. Si care se apuca sa se certe pe Twitter si sa dea vina mereu pe altii. De asemenea f prost strateg in campanie: se adresa mereu fanticilor sai ori alegerile in America sunt dictate de centru si independenti care acum au vazut un presedinte ignorant in privinta covid. Si in final un sore looser ofticos care nu recunoaste ca a pierdut chiar in state republicane precum Georgia si Arizona!

  • @Statul securist al UE
   Vad ca tu pledezi pentru un stat satanist-globalist. Asta inseamna ca si tu esti satanist. De ce crezi ca suntem interesati de ideile tale sataniste? Dispari satanaa!

  • @Statul securist al UE
   Vad ca tu pledezi pentru un stat satanist-globalist. Asta inseamna ca si tu esti satanist. De ce crezi ca suntem interesati de ideile tale sataniste? Dispari satana, umbla in locuri fara apa!

 5. Deci Ungaria cumpără de la ruși. Noi de ce nu putem? Pare a fi cel mai bun și sigur vaccin.

 6. @Isvan:ca de obicei,pisti baci,esti pe langa !Ungaria a declarat ca NU va utiliza vaccinul rusesc,probabil cele 5000 de doze le trebuie pentru niste „cercetari”,nu numai ungurilor!Dar tu esti liber sa iti achizitionezi din Rusia o Lada Niva, in leasing sa vezi din ce e facuta!Mai sunteti multi?

  • @Banu Maracine
   Lasa omul sa aleaga, daca el prefera standarde de siguranta si de calitate de tip sovietic, n-are decat. Cei care au mai avut produse sovietice stiu cat de „bune” erau. Lasa-l si pe el sa incerce. Nu stiu daca mai exista ciocolata sovietica traditionala, dar ar merita sa inceapa cu o degustare a unei ciocolate sovietice. Daca-i rezista stomacul la greata, poate incerca si un vacin sovietic, pardon, rusesc.

 7. Trump n-a fost invins in alegeri, deocamdata apare doar drept invins de frauda masiva pusa la cale de satanistii globalisti. Vom vedea la final daca satanistii vor avea castig de cauza, daca poporul inselat de mincinile sataniste va accepta sa-si piarda libertatea pentru a-si dona averile satanistilor si a-si pune soarta in mainile unor sceleratii cum ar fi George Soros, varful de lance la vedere al satanistilor alaturi de cotoroantele Nancy Pelosi sau Killary Clinton. Nebuni la cap ar fi aceia care si-ar incredinta soarta in mainile satanistilor. Recunoasterea drept stapan de catre unii scelerati ai satanei reprezinta in mod logic(desi indirect) si recunoasterea lui Dumnezeu, stapanul absolut al binelui si al raului. Si atunci cine-i atat de dement ca dintre Dumnezeu a toate Creatorul si satana sa-l aleaga pe satana drept stapan? Dumnezeu nu poate fi invins de ceea ce El a creat! Dumnezeu va distruge insa rebuturile carora le-a dat viata dar care azi Il contesta.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.