
PAUL GOMA – Singurul scriitor român care a ales să piardă pentru a ne salva demnitatea! Vino să-ţi spui părerea!
Cu aceste cuvinte, Grupul susţinătorilor scriitorului Paul Goma anunţă organizarea unei dezbateri publice pe 20 noiembrie 2011, orele 18, în Club UnderWorld Bucureşti, strada Colţei nr. 48. Pe 20 noiembrie se împlinesc 34 de ani de când scriitorul şi familia sa au statut de refugiaţi politici în Franţa, ca urmare a regimului terorist la care i-a supus regimul comunist.
Grupul va lansa cu această ocazie audiobookul după romanul lui Paul Goma, Soldatul câinelui, în înregistrarea ziaristului Viorel Ilişoi. Din partea editurii Curtea Veche, unde opera scriitorului este editată într-o serie de autor, va lua cuvântul Cătălin Sturza.
Grupul Susținătorii lui Paul Goma organizează pe 20 noiembrie 2011 la Palatul Parlamentului o manifestație publică, prilejuită de împlinirea a 34 de ani de la exilarea scriitorului. Regimul de teroare la care au fost supuși Paul Goma și familia lui datorită consecvenței și curajului cu care acesta s-a exprimat, nelăsându-se intimidat de planurile de compromitere și anihilare aplicate de Securitate, a culminat în noiembrie 1977 cu transformarea acestora în refugiați politici. De 34 de ani, Paul Goma este apatrid.
În ultimii 21 de ani, instituțiile statului de drept aveau obligația morală și politică de a-i repune automat în drepturi pe toți aceia care au fost deposedați ilegal de dreptul lor natural – cetățenia română. Ei au fost nedreptățiți și umiliți doar pentru că au reacționat ca oameni normali, în virtutea unor libertăți și drepturi înscrise până și în Constituția comunistă.
Ca să nu mai așteptăm încă 21 de ani efectele practice ale întârziatului Raport pentru condamnarea comunismului, vă solicităm sprijinul ca parteneri în acest proiect.
În numele grupului Susținătorii lui Paul Goma
Alexandru Dabija
Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.