Inaugurarea online a unei fabrici: Wetterbest

Wetterbest, cel de-al doilea producător de sisteme pentru acoperişuri din România, a investit 44,5 milioane de lei într-o nouă fabrică, localizată în orașul prahovean, Băicoi. Inaugurarea s-a făcut online, în direct, pe pagina de socializare.

Noua fabrică Wetterbest beneficiază de echipamente moderne și softuri de automatizare a proceselor de producție și de gestiune, care vor contribui la optimizarea producției, a fluxurilor logistice și de depozitare și la creșterea capacității de producție cu 30%.
Implementarea proiectului de investiții a început în a doua jumătate a anului 2018 și a fost realizat în două faze. Proiectul a fost cofinanțat parțial prin schema de ajutor de stat în valoare de 8,64 milioane de lei.
Deși inaugurarea a avut loc la sfârșitul lunii martie, fabrica a continuat să producă la «foc continuu» datorită comenzilor primite înainte de măsurile stricte impuse de criza pandemică.
Credem că acum, mai mult decât oricând, este vital să ne păstrăm concentrarea, să privim în perspectivă și să ne protejăm angajații. Există o îngrijorare în piața de profil a distribuitorilor cu care lucrăm, precum și o îngrijorare privind plata furnizorilor și încasarile“, a declarat directorul general Wetterbest, Marian Pîrvu.

Fabrica se întinde pe o suprafaţă de 37.800 mp și va ajunge la o capacitate anuală de producție de 10 milioane de metri pătrați de țiglă metalică. Numărul total al locurilor de muncă este de 350 dintre care, 42 sunt noi angajări.
Din 2020, Wetterbest este deținută integral de TeraPlast. Compania are trei locații de producție în orașul prahovean Băicoi, la Podari, județul Dolj și comuna Sărățel din Bistrița-Năsăud.
Creșterea cifrei de afaceri și a cotei de piață, creșterea accesibilității produselor prin dezvoltarea rețelei de distribuție și creșterea exporturilor în țările din regiune sunt obiectivele Wetterbest pentru 2020.
Produsele Wetterbest sunt prezente în cele trei showroom-uri din Cluj, Craiova și Brașov  și în magazine de bricolaj. Compania a înregistrat, anul trecut, afaceri de 269,9 milioane de lei, în creștere cu 22%, față de 2018.

Grupul TeraPlast și Wetterbest

Wetterbest este unul dintre principalii producători de sisteme pentru acoperişuri din industria locală. Începe activitatea în 1999,  sub numele de Depaco, în calitate de importator de ţigle metalice În 2007, compania trece la statutul de producător de ţigle metalice de calitate superioară. Depaco achiziţionează 51% din acţiunile firmei Cortina în 2013 şi începe procesul de producţie la Podari, judeţul Dolj.
Trei ani mai târziu, în 2016, se deschide un punct de lucru la Bacău; începe activitatea de export; portofoliul Wetterbest se măreşte cu profilul Wetterbest Colosseum, iar în 2017 Grupul industrial TeraPlast achiziţionează pachetul majoritar de acţiuni. Sunt lansate două centre regionale de vânzare, la Timişoara şi Cluj-Napoca, în 2018, iar anul următor, TeraPlast ajunge la 99% participație în Depaco, deținătorul brandului Wetterbest. Valoarea totală a achiziției pachetului depășește 17 milioane euro. Tot în 2019, Depaco își schimbă denumirea în Wetterbest.
După 18 ani de dezvoltare continuă, timp în care s-a făcut trecerea de la importator la producător local de succes, în 2017 compania face saltul către dezvoltare prin parteneriatul cu grupul industrial TeraPlast, care preia controlul asupra pachetului majoritar de acţiuni.

Cu o tradiție de peste 120 de ani, Grupul TeraPlast este compus din companiile: TeraPlast, TeraSteel România și Serbia, Wetterbest, TeraGlass, TeraPlast Ungaria. Din aprilie 2019, activitatea de reciclare a Grupului se desfășoară în compania independentă TeraPlast Recycling.
Începând cu luna iulie 2008, cea mai mare companie din Grup – TeraPlast SA – este listată la Bursa de Valori București sub simbolul TRP. Acțiunile TeraPlast sunt incluse în indicii BET, BET-TR, BET-BK, BET-XT, BET-XT-TR și BET-Plus. În cadrul evaluării Vektor în baza a 15 criterii de comunicare în relația cu investitorii, efectuată de ARIR, TeraPlast a obținut nota maximă, 10.
Alături de Ucraina, România este cel mai mare client pentru țiglă metalică. Sunt însa și țări ca Austria sau Cehia, țări cu un alt istoric arhitectural, unde țigla metalică nu este folosită în construcții.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Rona Rita David 19 Articole
Author

5 Comentarii

  1. Astea sunt invelitorile care zboara la primul vant mai puternic. Sunt si scumpe si proaste. Ma rog… calitate germana.

  2. Da daaa!
    Vrajeala de doi lei!
    In Constanta, distribuitorii lor sint niste neseriosi. Am vrut sa scriu ceva mai urat, pentru ca, sint mai mult decat neseriosi!

  3. Materia prima cea mai importanta, tabla galvanizata, este importata. Si in trbla aia galvanizata sta toata valoarea unei table de acoperis. Am pe casa bunicilor tabla galvanizata de 65 de ani produsa si galvanizata in Romania doar cu un grund-aluminiu dat acum 30 de ani, atat. Daca s-a putut atunci, de ce nu se poate si acum cand cererea ar fi infinit mai mare decat atunci?
    La noi acum se face ondularea si taierea de „inalta tehnologie”. Sigur e ok ca se face si atat si cifrele de afaceri sunt importante insa o economie zdravana se face cu productie zdravana. De la materii prime pana cat mai aproape de produsul final.
    Cu vopsiri, impachetari si pus etichete, nu se face o economie.

  4. Asigura WB direct sau prin distribuitorii sai autorozati si servicii profesionale de montaj care sa indeplineasca standardele de calitate, cu contract si garantie de montaj? Sau ei doar vand tabla si furniturile, iar clientul ajunge la mana unora nu doar nepriceputi la montaj, dar si tepari la pret? Sunt cunoscute in presa cazuri ale unor montatori de acoperisuri tepuitori, cu care te intelegi la un pret pe lucrare, iar la sfarsit iti cer de 10 ori pretul.

  5. Austriecii pun țiglă “Leul” de Jimbolia. Pământ ars! Dacă sunt bine fâcute rezistă ca olanele de oe case și tuburile de aducție apă la viaducte de kilometrii aflate în Grecia și ex lumea Romană încă din vremea lui Pitagora. Nu țigle de ciment vopsit, ci din pământ ars, lut, țiglă adevărată ce stă pe casă de 100 de ani.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.