(VIDEO) Incendiu la Petromidia: Primul deces confirmat

UPDATE
Bărbatul dispărut după explozia de vineri de la Petromidia a fost găsit mort, a confirmat prefectul Constanței, Silviu Coșa.

„Avem primul deces. Este bărbatul dispărut. Alte două victime vor fi duse la București”, a spus Coșa.

Alte două victime vor fi îngrijite la Spitalul din Constanța.

Potrivit prefectului, incendiul a fost localizat la ora transmiterii știrii, iar populația orașului Năvodari nu este în pericol.

UPDATE
Bilanțul exploziei de la rafinăria Petromidia din Năvodari, județul Constanța, a ajuns la șase victime, din care una cu arsuri grave, pe 45 la sută din suprafața corpului. O persoană este căutată la ora transmiterii știrii fiind dată dispărută.

Potrivit ISU Constanța, în urma exploziei urmate de incendiu de la rafinăria Petromidia din Năvodari, au rezultat șase victime.

Una dintre persoanele rănite are arsuri pe 45% din suprafața corpului și a fost transportată cu elicopterul SMURD la spital,.

O altă victimă are arsuri la nivelul feței.

Mai sunt o persoană cu traumatism la picior, alta cu traumatism lombar și alta cu arsuri minore.

Toate victimele au fost duse la spital.

ISU Constanța transmite că o persoană este dată dispărută.

O explozie urmată de incendiu s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia din Năvodari. Localnicii din Năvodari au primit mesaj RO-ALERT după explozie, fiind sfătuiți să nu stea la mai puțin de un kilometru de zona exploziei, să rămână în locuințe și să închidă geamurile.
UPDATE
Ministerul Sănătății anunță în ce stare sunt victimele exploziei de la Rafinăria Petromidia din Năvodari.

Din primele informații transmise Centrului Operativ pentru Situații de Urgență (COSU) din cadrul Ministerului Sănătății, în urma exploziei de la Rafinăria Petromidia Năvodari s-au înregistrat 3 victime.

O victimă are arsuri pe aproximativ 45% din suprafața corporală. Este transportată cu elicopter SMURD la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța pentru stabilizare și evaluare.

O altă victimă a suferit un traumatism lombar, iar cea de-a treia arsuri la față.

UPDATE
Numărul răniților în urma exploziei din Năvodari, județul Constanța, a crescut, potrivit ISU, la trei persoane. Ministrul de Interne și șeful DSU sunt în drum spre locul incendiului.

Până în prezent, sunt trei persoane rănite, dintre care două cu arsuri.

În zonă a fost trimis și un elicopter SMURD, transmite ISU Constanța.

A fost dispusă suplimentarea rezervei de substanță de stingere cu câte 2.000 litri de la ISU Călărași, Tulcea, Ilfov, Galați și Vrancea.

Incendiul se manifestă la o instalație de transport petrolier, iar în acest moment, salvatorii acționează pentru închiderea robineților și întreruperea alimentării cu combustibil.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), care erau în județul Constanța, au plecat spre locul exploziei.

update

Localnicii din Năvodari au primit mesaj RO-ALERT după explozia de la Rafinăria Midia. Populația este sfătuită să nu stea la mai puțin de un kilometru de zona exploziei.

Polițiștii au închis circulația în zonă, iar autoritățile au transmis un mesaj RO-ALERT.

Populația este sfătuită să nu stea la mai puțin de un kilometru de zona exploziei.

În zonă sunt degajări mari de noxe, astfel că oamenii sunt sfătuiți să stea în locuințe și să închidă geamurile.

Explozie urmată de un incendiu la Petromidia, complexul industrial din orașul Năvodari (județul Constanța). În urma exploziei a fost înregistrată o victimă cu arsuri de căi aeriene și pe circa 45% din suprafața corpului, arată primele informații de la ISU Constanța. Focul și fumul puternic sunt vizibile atât in Mamaia, cât și din Corbu. O coloană mare de fum a fost filmată de turiștii care sunt pe plaja din Mamaia și postate pe pagina sa de FB de Vitalie Cojocaru, care precizează:

„Nu știu să existe victime.
Nu știu cât de periculos este pentru oamenii care stau acum pe plajă!
Revin cu mai multe detalii.
Update: Isu Constanta le recomandă oamenilor să părăsească zona și să stea în case!“
La fața locului intervin 8 autospeciale și 3 ambulanțe.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

33 de Comentarii

  1. „Nu știu cât de periculos este pentru oamenii care stau acum pe plajă!”

    Cand nu stii este o regula de aur: nu vobesti !

  2. Bode și Arafat erau în vizita de lucru pe litoral. Cred ca au ajuns la fata locului. Din câte știu sunt cel puțin doi răniți, cu arsuri.

  3. Romania continua sa fie intr-o dezorganizare destul de buna. Statul este vulnerabil presedintele organizeaza ziua nationala a SUA pe 1 iulie!!! Normal el vinerea incepe naveta spre nevasta-sa cu tot alaiul nu conteaza ce se intampla in tara el este presedinte doar de marti pana vineri asa mai pe dimineata. Cam asta este Romania NORMAAALAA.

  4. 13.48
    Hai sa nu fim cârcotași. O fi de vină președintele pentru accidentul de la instalația HPM.

  5. la fel de vina cum a fost Ponta ca a luat foc un subsol de la artificii

  6. La ce n-am reusit sa vindem pe 1$ sau sa dam la fier vechi, macar sa le aruncam in aer si sa le dam foc.
    Asa se aplica politica de rafinare iohanniSSta. (Kuku Bau)

  7. Așa se crește prețurile, mai un incend, mai o temperatura, mai o alegatura, mai un covid analfabet, ca shaorma..

  8. Ce au pazit autoritatiile de resort din Romania??? Cum se face ca ditamai rafinaria Petromidia sa nu fie inzestrata cu autospeciale cu spuma si tunuri de imprastierea a acestei asupra focarului dè incendiu. E strigator la cer ca o rafinarie care prelucreaza 5 milioane de tone de petrol pe an sa nu aiba propriile ei echipaje de pompieri dotate cu cele mai bune utilaje de stingere a incendiilor, astfel incat acestea sa intervina rapid in max.5 minute de la izbucnirea oricarui incendiului pe raza rafinariei??? Facand astfel inutila pierderea timpului pretios, de ordinul zecilor si zecilor de minute pana cand sosesc pompierii din locatii aflate la zeci de km departare de rafinarie.

  9. Brigada Diverse la Mare , Costel ia urma : Fumul !

  10. Și se putea să nu lipsească linge buze biotera să lipsească din explozie?!
    Se pricepe la toate…?

  11. @gelu: Care autoritati, boule? Toate rafinariile au sisteme de stingere proprii si brigazi de pompieri. Sunt sigur ca si PETROMIDIA are si ar fi reusit si fara ajutor de la Bode si Arafat sa stimga incendiul. Aici a fost tot un exercitiu de imagine si o politizare prosteasca. Tu, probabil ai crescut in cine stie ce cocina si n-ai auzit de normele si dotarile din industria chimica si petrochimica.

  12. Doar a lins bine ieri la aniversare doamna Mahler! Ce dracu căuta acolo?!
    Azi, iar e plină lumea de „zicerile” ei savante.
    Vine 4. Și pseudochichirez ăla de Timișoara… e tatăl vacii!

  13. era parfum pa timpu „communismului”, pana ce tatarii de teleorman din comitetul central, cu aere capitaliste, trimiteau toata productia tari spre „vest” pa caleferata, trenuri marfa ce nu se mai terminau, incepand inca da pan 1980. E pen ca tara trebea infometata, sa le cada porma lor romania in gura, sa va spuir ca „communisml” e rau, si ca ce vreti voi e capitalism. Acu vi se baga capitalismul pan chur. Daia ai faceau tablouri mari lui Ceausescu, ca sa vaza narodu ca cin tre sfie devine. Naveti creer, baa strambilor. Acu sunteti „roma” pa plan international. Nu tzagani, caia au cultura, muzica, pan Spania, Franta etc, ci alde „roma”. Ca sa nu se faca confuzie. Can europa capitalista zice la tv si in presa „roma”, zilnic si acum in „plandemie”, aia se refera explicit la voi.

  14. @gelu
    Rafinaria are echipa de pompieri. Aceasta a actionat imediat.
    @asa-si compari mere cu pere.

  15. @Asa, si?: Are echipa de pompieri dar in mod sigur nedimensionata la capacitatea de productie a rafinariei. Sub comunisti existau in toate uzinele ce-si desfasurau activitatea cu pericol mare de explozie pompierii ce erau permanent la post in toate locurile din procesul productiv cu pericol mare de explozie. Iar instalatiile uzinale pasibile de producerea incendiilor erau controlate permanent, 24 de ore din 24 de ore.

  16. Evident că o să apară Dulapul, Câțu și restul lătrăilor pupători de alogeni și vir zice că tot PSD-ul este de vină.

  17. Ceausescu a fost lucrat de securistii caruia ii jurasera credinta tocmai ca la momentul oportun sa se creeze valul nemultumirii populare astfel incat asa zisa Revolutie sa aiba sorti de izbanda. Ceausescu n-a stiut de infometarea la care a fost suspusa special populatia. Securistii aveu intotdeuana grija sa aprovizioneze normal magazinele si pietele pe care le vizita Ceausescu.

  18. In Anul 1986 , la Mare , Antrenorul de Hochei a lui Ion Tiriac , mi-a spus in Gura mare pe Plaja , ca el a venit la Mare si Mananca toata Ziua , Gem cu Paine ! Stii dece zic in Gura Mare ? ca dumnealui e Colonel , si vreau sa vad , daca Ma Asculta ! Auzi Ma ? Ca e Bine !

  19. @gelu
    Nu cred ca ai cunoștință despre ce era înainte de ’89 la Petromidia. Niciun ziar și niciun ziarist nu a divulgat nimic. Cine sa scrie despre acele decese? De atunci s-a modernizat ( privatizarea a fost de bun augur) și totul este automatizat. Ce îmi spui de Ceaușescu? Ca a văzut Petromidia primul calculator Felix în ’85 sau ’86? Ca internet avea directorul comercial abia prin ’92? Habar nu ai despre ce vorbești. A fost vreo 6 luni închisă toată rafinăria, și au fost perioade când mergea pe avarie și se lua doar 20% din salariu. Lasa-ma cu Ceaușescu!

  20. In mod normal și firesc in europa nu doar in marile orașe se dau publicului rapoarte zilnice despre calitatea aerului, a apei nu doar temperatura ci și alte ”nimicuri” care pot interesa turistul.. De exemplu calitatea apei din Lacul Balaton este permanent analizată și supravegheată, calitatea e ca a apei potabile.. Mă intreb cum o fi calitatea apei Mării Negre pe litoralul romînesc, unde ai un mare port maritim infect, au murit zeci de mii de oi care sigur și azi sunt in apă. Ai un Midia, care cu siguranță are și reziduuri industriale, care ghici unde se devarsă și nu in ultimul rînd ai o canalizare a apelor uzate din Constanța, la care nu știu să existe o stație de epurare.. Mda…plus efectele cernobîl, care ajung din apele freatice in contact direct cu sursa de iradiere exact pe litoralul romînesc,. Deci ai cam de toate romîne. Simte-te bine,..Te bronzezi rapid..

  21. @Asa, si? Nea caisa, eu am lucrat intr-o uzina bucuresteana in care intr-o sectie era prezent in toate schimburile un pompier care urmarea minut de minut cum se respectau regurile de protectie si prevenire a incendiilor in timpul procesului de productie. Asa ca nu mai te baga in seama ca sa te convingi ca si tu existi postand pe forum imbecilitati.

  22. In Anul 1983 , au aparut , primele site-uri cu numele de Server . In Anul 1984 erau Conectate la Internet , 1000 de Calculatoare . In Anul 1987 erau Conectate la Internet 10.000 de Calculatoare . In Anul 1989 erau Conectate 100.000 de Calculatoare la Internet .

  23. @gelu
    Crezi ca ma intereseaza unde ai lucrat tu? Daca nu stii, nu vorbi. Crezi ca pompierii de la Rompetrol nu sunt 24/24 la datorie? La fel si angajatii. Se lucreaza in schimburi, pe langa cei care lucreaza doar de zi. Revizii se fac permanent, pe langa cele generale si cele planificate. Crezi ca o ditamai rafinaria ar putea lucra fara revizii? Plange-l pe Ceausescu pana nu mai poti. Auzi, nu stia ce se intampla…Doamne, fereste-ne de ceausisti!

  24. Ursule, dacă vrei sa știi, toată platforma este înconjurată de un zid subteran, tocmai pentru a retine urmele petroliere ( care accidental se pot infiltra în sol, evitând scurgerea spre mare). Credeți că o rafinarie se construiește fără cap? Fără sistemul de drenuri și statii de drenare?

  25. Uitasem, ursule. Pe site-ul DSP Constanța poți cauta monitorizarea calității apei din Marea Neagra pe stațiuni. Cred ca și anul acesta e monitorizata săptămânal. Veniți la Marea Neagra!

  26. @Asa, si? Pai ma inteligentio daca reviziile la un an pot duce la accidente cauzatoare de incendii micsoreaza intervalul de revizie de la 1 an la 3 luni tocmai ca asemenea defectiuni sa fie depistate la timp. Are Petromidia in punctele cele mai fierbinti instalate tunuri de apa cu debit mare si bataie lunga??? Si numarul utilajelor si pompierilor se ridica la nivelul marimii rafinariei??? Pompierii rafinarie pot sa fie supra-eroi dar daca sunt insuficienti nu pot face fata singuri situatiei.

  27. @Asa, si?:O rafinarie de marimea Petromidiei ce prelucreaza 5 milioane tone petrol pe an trebuie sa fie dotata cu o unitate de pompieri proprie la o asemenea marime incat aceasta sa poata sa stinga singura un incediu de mari proportii. Nu sa se apeleze si la pompierii din localitatile invecinate. Cu atat mai mult cu cat rafinaria fiind instalata la malul marii si avand apa din abundenta poate sa-si instaleze tunuri fixe de apa, cu debit mare si traiectorie lunga de stropire, in toate punctele fierbinti ale rafinariei unde se pot produce accidente urmate de incendii devastatoare. Asta inseamna preventie si buna paza. Costa bani dar merita, viata personalului si mentinerea utilajelor in conditii de functioanare costand mai putin decat pagubele cauzate de un asemenea incendiu. Nu eroismul pompierilor angajati la Petromidia e in discutie, numarul lor si dotarile cu utilaje performante de stingere a incendiior cu care ar trebuie sa fie dotata rafinarie e problema.

    RĂSPUNDE

  28. @Asa, si?: Doamne fereste-ma de prosti care nu sunt in stare sa priceapa ceea ce citesc si trag concluzii gresite.

  29. Ca tot e vorba de motorina, benzina si pacura. Voi v-ati prins de ce vin toate tarile Nato sa-si antreneze muschi-n Marea Neagra??? Pentru ca platitorii de taxe la bugetul statului le alimenteaza pe de pomana vasele cu motorina si pacura necesara navigarii in apele Marii Negre. Nato se antreneaza pe de-a moaca in Marea Negra. Colonia Romania fiind si din acest punct de vedere o vaca de muls.

  30. @gelu
    Cand nu ai argumente si nici credibilitate in ceea ce spui, nu poti decat sa jignesti. Ma lasa rece palavrageala ta fara rost. Daca nu stii ce inseamna ” Planul rosu de interventie”, dar vorbesti despre echipa proprie de pompieri, nu avem ce discuta. Cat priveste exercitiile din Marea Neagra, mai bine taceai. Ai ajuns la concluzia ca Romania e „vaca de muls”. Sa faca rusii cate exercitii vor vrea cu munitie reala, si noi sa nu uitam ca boii, in opinia ta.
    P.S. Eu astept sa vad ce face justitia ( cea cu salarii si pensii speciale) in cazul accidentului. Deocamdata s-a deschis un dosar penal in rem. Nici pana la aceasta data nu s-a dat vreun verdict in cazul accidentului din 2016 de la rafinarie. Unele accidente pot fi evitate, daca se tine cont de sistemul de alarma si daca sunt supravegheate lucrarile. In fine…eu nu ma pronunt si nici nu speculez.Sa auzim de bine!

  31. @ Așa, și? După umilele mele cunoștințe, dacă ceva se scurge, apoi o face vertical in jos, prea puțin la orizontal, pentru care ziduri subterane nu știu ce rost au,.Deci e clar o concepție românească,..Iar monitorizarea apei nu eu trebuie s-o caut , ci de exemplu un post de radio local sau național s-o publice..Cred că e calea firească.. Iar Gelu are dreptate. In mod normal la astfel de instalații chimice ar trebui să fie din start niște sisteme de sesizare și stingere automată a focului.. Deci nicidecum nu ai de chemat pompierii,.iar funcționalitatea instalației să fie sigură, garantată.. E chestie de minimă inteligență și protecție.

  32. @Asa, si??? Pai spune tu, ca tot detii adevarul absolut, la cat se ridica efectivul de pompieri si numarul masinilor de interventie ce activeaza in incinta Petromidiei. Are rafinaria depozit de substante speciale de stins incendiile petroliere??? Daca din conditii obiective, echipajele de pompieri chemate din localitatile invecinate nu puteau ajunge la locul faptei, in mod sigur ardea toata rafinaria. Pompierii rafinariei neputand face fata dezastrului. Si sunt montate camere de supraceghere a tuturor locurilor unde pot aparea pericol major de incendiu. E pacat ca datorita unor lacune de protectie a muncii din legistratia romana se produc accidente in care mor si sunt mutilati angajatii intr-un numar asa de mare, la nivel de tara. Daca chiar lucrezi la Petro raspunde-mi la intrebarile referitoare la efectivul de pompieri??? Eu sunt convins 100% ca efectivul e subdimensionat din cauza normele de protectie existente, normele de paza si preventie a incendiilor in Romania nu sunt la nivelul la care pot sa protejeze eficient angajatii ce lucreaza in mediile deosebit de periculoase cu risc mare de explozie si incendiu. Prea multe incendii cu urmari catastrofale se produc in tara asta, ceea ce denota faptul ca normele de aplicare si control a masurilor de preventie impotriva incendiilor in toate ramurile de actvitate umana sunt slabe si chiar foarte slabe la nivel de legistatie a muncii in Romania. Sa ai o zi buna!!!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.