Incendiu la un azil din Italia: Șase morți și zeci de răniți

Foto: Reuters

Un incendiu a izbucnit în noaptea de joi spre vineri, 7 iulie, într-un azil de bătrâni din orașul italian Milano. În consecință, șase persoane au decedat și alte 81 au fost rănite.

Flăcările au izbucnit la miezul nopții.

În momentul incendiului se aflau 173 de persoane în interiorul clădirii. Decedate sunt două femei de 69 și 87 de ani, care se aflau în camera – la etajul I – unde a izbucnit incendiul. Potrivit pompierilor, aceștia au fost carbonizați până la moarte.

Ceilalți decedați sunt un bărbat de 73 de ani și trei femei de 75, 84 și 85 de ani, scrie presa italiană.

Întreaga unitate a fost evacuată.

Stingerea incendiului a durat nu mai mult de câteva minute, în timp ce evacuarea oamenilor a necesitat aproape trei ore de muncă.

Alarma a fost dată la 112 de către unii angajați ai unității, care au semnalat prezența fumului. Când au sosit pompierii, primul etaj era complet plin de fum acru.

În ceea ce privește bilanțul răniților, doi sunt cei mai gravi pacienți, duși în cod roșu la Urgențele San Raffaele și Policlinico. Numeroase ambulanțe au intervenit pentru a însoți toți pacienții la spital, dintre care 14 sunt în cod galben, restul în cod verde.

Cauza incendiului nu este încă cunoscută.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

5 Comentarii

  1. Sigur, ca e mai bine in Voluntari la azilele lu Pandele, rrromii te bat, te infometeaza, dar nu te incendiaza.

  2. Pardon, rectific, „in azilele din orașul Voluntari”, deoarece acele aziluri nu apartin domnului Pandele

  3. „Ceilalți decedați, în stare de ebrietate, sunt un bărbat de 73 de ani și trei femei de 75, 84 și 85 de ani”.
    Atât!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.