Înghițind certificatul verde la locul de muncă

După ce coaliția a eșuat în a-l impune, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni că nu este de acord cu introducerea certificatului verde COVID-19 la locul de muncă.

„Nu sunt specialist în domeniu şi am făcut un apel clar la oamenii politici, inclusiv la mine, să nu ne dăm noi mai mult cu părerea într-un domeniu pe care nu îl stăpânim. (…) Noi avem un certificat verde conform unei ordonanţe de urgenţă în vigoare. Eu nu sunt de acord cu certificatul verde la locul de muncă. (…) A detaliat OCDE despre acest cerificat verde la locul de muncă, nu la locul de muncă, obligativitatea medicilor de a se vaccina? Am înţeles că 90% dintre medici sunt vaccinaţi. Sunt un pic cam tardive aceste măsuri”, a spus Ciolacu la sediul central al PSD, întrebat dacă în coaliţie se va discuta despre recomandarea reprezentantului Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică despre extinderea implementării certificatului verde în România în mai multe activităţi şi poate pentru anumite profesii.

Ciolacu a fost întrebat şi dacă ar trebui regândită campania de vaccinare anti-COVID-19.

„E adevărat că avem o rată redusă a vaccinării. E uşor să schimbi miniştri, e uşor să creezi majorităţi, este foarte greu să recâştigi credibilitatea românilor”, a precizat el.

În luna noiembrie a anului trecut, Marcel Ciolacu declara despre certificatul verde la locul de muncă: „E o prioritate şi pentru români”

„Cred că certificatul verde, în contextul european, este o prioritate şi pentru români. L-am urmărit şi eu ieri pe domnul Rafila şi la televizor, am vorbit cu dânsul la telefon, am vorbit şi cu liderul de grup, cu domnul Simonis şi am văzut amendamentele pe care le propune şi domnul Cercel pentru acest certificat verde şi cred că vom ajunge la o concluzie aşteptată şi predictibilă pentru români”, a spus Ciolacu la acel moment.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

13 Comentarii

 1. Mai lenesi ,mai tradatori ,mai imbacsiti ,mai de rea-credinta de cat JOHANUS?

 2. Pandemia trece. Masurile dictatoriale luate de unele tari vor ramane pe vecie o pata neagra pe imaginea lor, o pata care nu au cum sa o mai spele.
  Vedem foarte bine ca Romania, unde majoritatea populatiei este nevaccinata trece mult mai bine prin valul Omicron decat tarile asa-zis civilizate si asa-zis avansate.
  Dar in final, cine raspunde totusi pentru miile de romani care au murit sau au acum boli in urma vaccinurilor experimentale?

 3. Citule, tu trebuie sa inghiti un Certificat Verde, e bio, si tu esti obisnuit cu inghititul, pofta buna !

 4. Cat de rupt de realitate/nepriceput/shmenar/usor debil sa fi in ziua de azi, dupa o experienta bogata in toate cele de 2 ani, sa mai casti gura despre greenpass ? Uite de asta nu ne mai ia nimeni in seama pe afara. Pentru ca suntem prosti de bubuie. Si mai dam si cu jula.

 5. arahatul verde va dispărea și din alte țări; nu s-or apuca acum să îl pună în RO; jocul de gleznă al politicianiștilor este cunoscut

 6. Prea tarziu Ciolacule, v-ati lins pe bot de votul meu… degeaba sondati voi la 35% ca lumea incepe sa se trezeasca, sunteti in aceeasi cocina cu PNL si USR. Niste prostituate pentru pestii Licurici si Bruxelles.

 7. Le-a picat acum pe copii, Fosta sinistra deja si-a vaccinat copilul..dar nu cred sa fie chiar asa de tuta..zice si ea..sa dea bine la partidul smenarilor si jigodiilor din care face parte.

 8. Cei care ies in strada protestand impotriva purtarii mastii si a regulilor de protectie sanitara sunt „dirijati” de cineva la aceasta actiune sau sunt cu reminiscente din evul mediu asa cum ii catalogheaza lumea occidentala !!!
  ESTE LOGICA INTREBAREA DE CE NU PROTESTEAZA ROMANII PENTRU CA NU AU LOCURI DE MUNCA , NU AU CALDURA IN CASE , NU AU CU CE PLATI ACEASTA CRESTERE EXAGERATA A PRETURILOR LA ENERGIE ELECTRICA LA GAZE SI EVIDENT LA TOATE PRODUSELE SI SERVICIILE ?????????

 9. Dictatura sanitara sau de orice fel…tot dictatura este.Orice sistem ce propune dictatura trebuie dizolvat.Definitiv.

 10. Cio-lacu’ e o cioara data cu lac. Mai crede cineva ce zice mascariciul asta? „Cred ca vom ajunge la o concluzie predictibila si asteptata pentru romani”. Hai las-o ca macane! Stii ce asteapta romanii? Sa va vada dupa gratii pe toti hotii care ati furat agatandu-va de putere, indiferent de partid. Si care ati incalcat Constitutia desi ati jutat s-o aparati. Dreptul la munca e fundamental, atingeti-va de el si ascundeti-va in fundul pamantului.

 11. O sa fie dat pe brazda si PSD-ul! A vorbit Ciolacu cu unul cu altul si o sa-l implementeze intr-o forma „asteptata de romani”! Pai mai exita boi sa atepte ceva bun de la politicieni? Sub presiunea facturilor de la energie vor gasi ei o modalitate sa strecoare certificatul verde asa cum e strecurat in factura de la energie celalalt certificat verde pe care boii il platesc „ca asa e legea” !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.