Inginer de la Tesla, atacat de un robot

Un inginer Tesla a fost atacat de un robot conceput să apuce și să mute piese auto din aluminiu proaspăt turnat. Incidentul a avut loc la fabrica companiei Giga Texas, lângă Austin, în 2021, dar a ieșit la iveală abia acum, scriu jurnaliștii de la Daily Mail.

Doi martori au privit îngroziți cum colegul lor a fost atacat de mașină. Robotul l-a prins pe bărbat care se ocupa de alți doi roboți Tesla după care și-a înfipt ghearele metalice în spatele și brațul acestuia și i-a provocat sângerări.

În timp ce inginerul Tesla plin de sânge încerca să scape din strânsoarea robotului de asamblare, un alt muncitor a apăsat un buton de „oprire” de urgență pentru a pune capăt atacului.

Incidentul are loc pe fondul preocupărilor sporite cu privire la riscurile roboților automatizați la locul de muncă.

Raportul de vătămare pe care Tesla trebuie să îl prezinte autorităților pentru a-și menține scutirile fiscale profitabile în Texas susține că inginerul nu a avut nevoie concediu medical.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

10 Comentarii

 1. Aiureală !
  Omul a intrat în raZa de acțiune a mașinăriei (boteZată pompos „robot”) și si-a luat-o.
  Scurt, măRog…😜

 2. „din aluminiu proaspăt turnat”

  -aluminiu proaspăt se cumpara de la mega-magazin……

 3. Ce contine vaccinul? Poate contine aluminiu si robotul l-a confundat cu o piesa turnata.

 4. De mai multe ori am fost atacat de cuie. Și-au înfipt vîrful metalic în carnea degetului pînă am sîngerat. A trebuit ca să nu mai dau cu ciocabul să scap de atac.
  Mai nou așa se numesc accidentele de muncă; atacuri ale roboților. Declarate astfel, poate, nu sînt plătite de asigurări.
  Oare cine-i mai prost; noi că ne pierdem vremea cu așa ceva (trist e că destui cred) sau cei ce servesc asemenea gogoși?

 5. Macaragiu din port atacat de carlig;
  Lucrator de la fabrica de zahar atacat de un sac de iută;
  Portar de hotel atacat de usa rotativa.
  Si uite asa, ne lasam atacati de titluri.

 6. La fel de bine putea fi „atacat” de groapa in care a cazut.

  Pe orice masinarie, macara sau altcevs robot scrie ca sa nu se afle nimeni in raza de actiune a masinariei. Asa cu intelighentia artficiala, mai usor.

 7. Propun să ducem clasa politică și capii serviciilor în vizită la fabrica Tesla.

 8. Cam așa și în România “accidentul de muncă este intoxicație acută sau vătămare corporală care presupune concediu medical de min 3 zile, invaliditate sau deces.” De obicei se aranjează la înțelegere cu accidentatul sa nu se ajungă la concediu medical de paste 3 zile care înseamnă raportare “accident de muncă” cu consecințe negative și pentru firmă și sancțiune accidentat fiindcă “că nu a respectat normele de securitatea muncii cu care a fost instruit”.

 9. S-a băgat unde nu trebuia și nu era îmbrăcat corespunzător.Avea ceva gri sau alb pe el și robotul l-a confundat.Aiurea „atacat”, accident de muncă.Mai ales că Tesla nu e prea tare la programare. Multe mașini și-au trântit proprietarii-n gard sau șanț pentru că au confundat lumini de pe stradă sau reflexii-n parbrize cu masini scăpate de sub control.Numai că nu se povestesc d-astea că strică imaginea, legată de imaginea clănțăilor schimbăriști-climatiști, cea mai trendy meserie din politica actuală.

 10. Eram la IAT într-o dimineață când un manipulator(„robot”) construit de Electrotimiș, vecinii, și-a băgat gheara prin panoul de protectie a unui strung copiator care învârtea o piesoaca de 40kg, a smuls-o si a trântit-o prin panoul strungului vecin care învârtea piesa precedentă.A indoit tot,turele,pinolă, a rupt cuțite, furtune hidraulice, a descentrat mașinile după care a fost concediat pe loc.Lucrase câteva ore.Strungarul tremura si se gândea ce noroc a avut ca nu era acolo când a intrat necuratu-n circuite.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.