Inițiativa Levant pentru Pace Globală, promovată de E. Constantinescu în CE

Președintele Emil Constantinescu a prezentat la Strasbourg, în Consiliul Europei, misiunea și activitatea Institutului de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului (ISACCL). Masa rotundă la care a participat, organizată de Coaliția Interparlamentară pentru Etică Globală, partener în promovarea Inițiativei Levant, a avut drept scop implementarea, la nivel european, a Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (O.D.D.) propuse de Organizația Națiunilor Unite.

Sesiunea de toamnă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) a început pe 30 septembrie 2019 cu evenimente dedicate aniversării a 70 de ani de la fondarea instituției. Astăzi, din Consiliul Europei fac parte 47 de state, iar Adunarea este formată din 324 de titulari şi 324 de supleanţi, desemnaţi de către parlamentele naţionale din țările membre. În 1999, cea mai veche instituție europeană a primit din partea României, la aniversarea a 50 de ani de la înființare, un dar de preț, sculptura Rugăciune a lui Constantin Brâncuși, admirată de toți vizitatorii Consiliului Europei.

Liliane Maury Pasquier, președinte al APCE, parlamentarii europeni reuniți la masa rotundă și participanți din Costa Rica, Israel, Madagascar, Nigeria, Mali, Italia, Spania, România –  nume sonore în eforturile de promovare a inițiativelor umanitare precum dr. Alberto Zucconi (Academia Monială de Artă și Știință), Haidara Aichata Cisse (Vicepreședinte al Parlamentului Pan-African), Esther Abimbola Ajayi (fondatoarea fundației supranumită „cel mai mare filantrop al Africii”), sau dr. Nadeem Ammar (Asociația Druze pentru Cultură și Pace) – au explorat căile practice prin care se poate ajunge la o adevărată cultură a păcii, esențiale fiind educația și implicarea generației viitoare.

Lucrările mesei rotunde au fost prezidate de senatorul spaniol Antonio Gutierrez-Limones, căruia  președintele Emil Constantinescu i-a înmânat, din partea Coaliției Interparlamentare pentru Etică Globală și a Institutului de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului, o diplomă onorifică de Ambasador al Păcii.

 

 

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

1 Comentariu

  1. SUNT POVESTI DE ADORMIT COPIII MICI CU PACEA GLOBALA! INAINTE DE TOATE, TOTI MAGNATII POLITICI PANA LA ULTIMUL TREBUIE SA RECUNOASCA SI SA FACA PUBLICE TOATE GRESELILE FACUTE CU BUNA INTENTIE SI STIINTA PENTRU A DISTRUGE ECONOMIE, FINANTE, FIINTE UMANE, MEDIU, INDIFERENT DE NIVELUL LOR/MEDIUL LOR, … , SINGURI SA CEARA SA FIE PEDEPSITI PENTRU FAPTELE LOR, DAR NU INAINTE CA JUSTITIA LA NIVEL INTERNATIONAL SA SE REFORMEZE! NUMAI DACA NE GANDIM CAND A FOST INFIINTATA ORGANIZATIA INTERNATIONALA DE APARARE A DREPTURILOR OMULUI SI PANA ACUM VICTIMELE SUNT CU MILIOANELE/MILIARDELE PENTRU CA CEI DIN LANTUL ” TROFIC” AL ACESTEI/TOR ORGANIZATII-TRIBUNALE INTERNATIONALE/NATIONALE/AVOCATI NU SI-AU FACUT TREABA! TOTI FARA DREPT DE APEL SI REVENDICARE AU DEVENIT COMPLICII CRIMINALILOR ASCUNSI IN SPATERLE FUNCTIILOR, POZITIILOR SOCIALE DE-A LUNGUL ANILOR/DECENIILOR…, MOTIV PENTRU CARE AM AJUNS UNDE AM AJUNS CU MIZERABILII PLANETEI …

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.