INS: Volumul lucrărilor de construcții a scăzut

Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată, cu 7,5%, respectiv cu 8,4% în primele zece luni din 2017, comparativ cu perioada similară de anul trecut, potrivit datelor publicate, joi, de Institutul Național de Statistică (INS).

În perioada 1 ianuarie – 31 octombrie 2017 comparativ cu perioada similară din 2016, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut pe total ca serie brută, cu 7,5%. Pe elemente de structură au avut loc scăderi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 23,1% şi la lucrările de reparaţii capitale cu 22,7%. Lucrările de construcţii noi au crescut cu 1,6%.

Pe obiecte de construcţii, au avut loc scăderi la construcţiile inginereşti cu 25,1% şi la clădirile nerezidenţiale cu 14,5%. Clădirile rezidenţiale au crescut cu 74,9%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut pe total, cu 8,4%. Pe elemente de structură s-au înregistrat scăderi la lucrările de reparaţii capitale şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 21,8% fiecare. Lucrările de construcţii noi au crescut cu 2,0%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la construcţiile inginereşti cu 25,7% şi la clădirile nerezidenţiale cu 13,8%. Volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile rezidenţiale cu 69,9%.

În octombrie comparativ cu septembrie, volumul lucrărilor de construcţii a crescut ca serie brută cu 6,2%, creştere evidenţiată la toate elementele de structură: lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 19,3%, lucrările de reparaţii capitale cu 18,2% şi la lucrările de construcţii noi cu 0,6%.

Pe obiecte de construcţii, au avut loc creşteri la clădirile rezidenţiale şi la construcţiile inginereşti cu 10,8% fiecare. Clădirile nerezidenţiale au scăzut cu 5,9%.

Ca serie ajustată, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 1,3%, scădere evidenţiată la lucrările de reparaţii capitale cu 2,5%. Lucrările de întreţinere şi reparaţii curente şi lucrările de construcţii noi, au crescut cu 5,6%, respectiv cu 0,9%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile nerezidenţiale cu 3,7%. Clădirile rezidenţiale şi construcţiille inginereşti au crescut cu 0,7% fiecare.

În octombrie 2017 comparativ cu octombrie 2016, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut ca serie brută, cu 13,4%. Pe elemente de structură s-au înregistrat scăderi la următoarele elemente de structură: lucrările de reparaţii capitale cu 38,9% şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 31,5%. Lucrările de construcţii noi au crescut cu 2,9%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile nerezidenţiale cu 26,8% şi la construcţiile inginereşti cu 19,7%. Creşteri au fost la clădirile rezidenţiale cu 29,2%.

Ca serie ajustată, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 10,3%. Pe elemente de structură s-au înregistrat scăderi la lucrările de reparaţii capitale cu 40,5% şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 30,8%. Lucrările de construcţii noi au crescut cu 3,3%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile nerezidenţiale cu 27,1% şi la construcţiile inginereşti cu 22,4%. Creşteri au fost la clădirile rezidenţiale cu 29,8%.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Eugenia Solomon 1416 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.