Întâlnire cu reprezentanții Google. Ce promite Ciolacu?

Marile companii din domeniul tehnologiei informaţiei, care vor să-şi extindă afacerile în Europa de Est, vor găsi în România oportunităţi excelente, a afirmat prim-ministrul Marcel Ciolacu la întâlnirea pe care avut-o marţi cu reprezentanţii companiei Google, în cadrul vizitei de lucru pe care o efectuează în Statele Unite ale Americii.

România oferă acum prilejul investiţiilor majore în centre de date şi servicii de cloud, Guvernul având ca prioritate, în cadrul reformei administraţiei publice, reforma digitală şi transferul în cloud a sistemelor IT de stat, arată sursa citată.

„Guvernul şi-a asumat operaţionalizarea cloudului guvernamental şi vom lucra împreună cu experţii şi cu companiile din industria tehnologiei pentru a reuşi acest lucru. Voi încuraja şi firmele şi companiile private din România s

Pe lângă colaborarea pentru serviciile cloud, şeful Executivului a arătat că România este extrem de interesată de identificarea de proiecte în domeniul securităţii cibernetice şi de dezvoltarea acestora, în contextul în care ţara noastră dispune de una dintre cele mai avansate legislaţii în domeniul securităţii cibernetice din Europa.

De asemenea, Ciolacu a amintit că România beneficiază de statutul conferit de aderarea la UE şi la NATO şi, în viitorul apropiat, la OCDE, oferind astfel un mediu de afaceri previzibil, bazat pe reguli garantate de apartenenţa la aceste organizaţii.

Totodată, investiţia în ţara noastră poate reprezenta un cap de pod pentru firmele interesate să acceseze piaţa europeană sau alte pieţe regionale, ca Republica Moldova sau Ucraina, precizează Guvernul.

„Ştiu că politica Google este de a încuraja folosirea alimentării centrelor de date cu energie produsă din surse regenerabile şi aici este o altă zonă unde ne întâlnim, pentru că şi noi susţinem utilizarea de energie curată, facem eforturi de decarbonizare şi de a produce energie verde”, a mai afirmat Marcel Ciolacu.

Într-o postare pe Facebook, Ciolacu a precizat că reprezentanţii Google i-au spus că România are ”o resursă umană uriaşă” în domeniul IT, ”specialiştii români fiind printre cei mai bine cotaţi pe plan mondial”.

”Sunt convins că, folosind talentul lor şi expertiza de top a Google, vom reuşi să demarăm cele mai ambiţioase proiecte în zona noilor tehnologii. Mai mult, vom da astfel un semnal clar şi altor mari companii din IT care vor să se extindă în Europa de Est că aici, în România, găsesc oportunităţi excelente de dezvoltare a afacerilor!”, a scris Ciolacu.

Premierul Marcel Ciolacu se află într-o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii – la Washington D.C. şi New York – împreună cu o delegaţie guvernamentală şi a avut întrevederi cu înalţi oficiali americani – Lloyd Austin, secretarul american al Apărării, Antony Blinken, secretar de stat, Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii, Jennifer Granholm, secretar pentru energie al Statelor Unite ale Americii -, dar şi cu reprezentanţi ai unor importante companii americane.

Vizita prim-ministrului Marcel Ciolacu va continua cu întrevederi cu reprezentanţii asociaţiilor evreieşti, precum şi cu Antonio Guterres, secretarul general al Naţiunilor Unite, şi cu Dennis Frances, preşedintele Adunării Generale ONU.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

12 Comentarii

 1. Cap de pod pentru Ucraina? Cine naiba mai vrea sa vina intr-o tara devastata de razboi si cu tancurile rusesti la doi pasi? Sa zicem merci daca mai vin si la noi! Multumita lui Zelensky, Kuleba si restul de zanatici doritori de razboi o sa fim in curand cu rusii la granita!

 2. le va vinde covrigi, la cafea?
  Hai mai baieti, nu mai risipiti banii imprumutati ca in curand va vor cere si primarii 120 milioane euro. Lunar!

 3. veniti in rromania sa experimentati cenzura big-tech si sa ma ajutati sa castig alegerile

 4. Google Sycamore are 53 de qubiti si bate cu 47 de ani la viteza de calcul bestia Frontier. Ma gandesc ca poate rearanja realitatea aparenta in orice directie doresc propietarii lui. Il face pe Ciolacu de 33

 5. Cioclule , dejaba ai mers la înaltă poartă să ceri aprobare să devii președinte. Copiază-l pe GEOANA de acum 12- 13 ani, fă o vizită urgentă la Sankt Petersburg ( să nu zic Moscova) ,sau la Saint Petersburg – Florida, (Largo) nu-i departe de unde stă viitorul Președinte al SUA- TRUMP. Ți-au dat mutarea în plic,adică alesul lor ( americoizilor ) este GEOANA. Dacă nu vei sta cuminte în banca ta o să ai sfârșitul lui Dragnea- poate și mai rău! O întrebare : câte limbi străine în afară de română vorbești sau înțelegi?????

 6. Se poate compara vizita in interes personal a lui Ciolacu pe banii nostri cu facatura de dosar penal a arhiepiscopului Teodosie pentru „cumparare de influenta”, cerand fonduri pentru renovarea lacaselor de cult? Justitia e oarba cu conditia ca poporul sa nu doarma, in caz contrar devine un monstru.

  Intalnirea cu comunitatile evreiesti se face la „rugamintea” ambasadorului?

 7. banca care finanta Sillicon Valley a falimentat.
  nea Ciolacu face plecaciuni la fantome , America e spre faliment , Europa egal.
  pana nu se schimba ideologia umana si dispar banii,religie,societate,etc etc…(a mu se intelege anarhie) plus idiotii cu arme ,
  omenirea in faliment se indreapta spre un nou mondial.
  va disparea atmosfera terestra sau toti oamenii vor fi liberi (scenariu mult mai probabil decat castiguri alaturi de Google 🙂 ).
  nea Ciolacu („Oaia suprema”) s-a dus in gura lupului (Googla = inca o companie de supraveghere in masa si spionaj explicit).

 8. Cred ca ” Vanghele” era mai bun negociator cu aia de la ” goagal” …Asta s-a dus sa le dea bani ” sarantocilor” americani. Ca in tara o ducem ca : ” In sinul lui Aavraam” .Ciocolacu urmeaza politica lui Sica Mandolina si caCatzu . Imprastie aiurea banii care-i imprumuta , punind povara pe umerii urmasilor nostri . ” Dupa ei potopul” !

 9. Sunt bune de băgat Antivirusuri in Telefoane Android ! Dar eu nu am Android !

 10. softul fara hardware nu face 2 bani…
  joci la libere impuse…
  transfer technologic adevarat trebuie adus din SUA…
  nu pentru material pentru speculatzii bursiere…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.