Înțelegerile care distrug totul 

Este criză politică, cum nu a fost niciodată în ultimii zeci de ani, iar cauzele actualizate permanent o mențin aparent irezolvabilă. Clasa politică se apropie de un sfârșit și prin faptul de a fi fost discreționar privilegiul însuși aproape trei decenii. Toți politicienii, în frunte cu președintele țării, sunt tot mai scorțoși, așchii aproape de trunchi. Toți sunt pătrunși de importanța funcției, în ideea că aceasta le asigură imunitate. Schimbările de la DNA au pus în bernă steagul idealurilor de grup, iar succesoarea în funcție simte deja schimbarea obiectivelor privind pericolul public îndreptat spre oriunde s-ar afla acesta. Nu numai DNA intră în carantină, dar și cei care au coordonat afacerea. PSD a devenit un fel de principiu al stării de fapt, pregătind etapa unor confruntări cum nu s-a mai văzut.

Vacanța politică este la fel cu aceea judecătorească, mai mult încurcă lucrurile și așa tulburi. Nimeni nu ar trebui să mai demisioneze, sau să fie demis. In actualul sistem nimeni nu mai are autoritatea morală sau altcumva, să demită sau să ceară demisia. Pare halucinant, însă sistemul a generat o forță pe care numai PCR părea să o fi întruchipat cândva din nimic. Astăzi un politician poate fi confecționat, la fel, ca o mască de carnaval. Aluviunile se apropie de așezările aparent fără grad de risc. Proletariatul cu titluri nobiliare, se află deja în dezorientare clinică. România nu mai poate duce în spate atâția importanți oameni de stat, împreună cu aparatul birocratic tot mai suspect.

Apogeul judiciar pare a fi aducerea unui șef de stat la numitorul comun al așteptării publice, în sensul că va trage după el piramida sau i se va alătura. Lumea politică se va prăbuși nu numai prin Liviu Dragnea, ci și prin adversarii săi într-o dialectică a selecției. Nimeni nu ar trebui să mai demisioneze, va da istoria un brânci, iar acest fapt ar putea fi mult mai vizibil astfel. Vinovăția cerută de lege, așa cum este exprimarea punctuală, nu a fost și, cu atât mai puțin va fi constată cu eficiență în cazul celor aflați la datorie împotriva cetățenilor.

Speranța a încetat de mult timp să mai funcționeze în România. Demagogia are un imens centru de comandă, pe care nu îl mai incriminează nimeni.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Ioan Vieru 1330 Articole
Author

6 Comentarii

  1. In Romania, cel care genereaza si intretine criza politica este cel carui,a NECONSTITUTIONAL, i se spune SEFUL STATULUI, el fiind, in realitate, cel ce incita oamenii la ura si la incalcarea legilor.
    Dupa chipul si asemanarea alegatorilor sai!

  2. O parte a poporului- votantii lui Johannis – au sperat ca alesul lor este mai destept decat romanii de dinaintea sa. S-au inselat. Din prima zi acest „politruc” a lansat primele invective la adresa liderilor coalitiei PSD-ALDE trambitand ideea geniala de a avea propriul sau guvern adunand pe faras cu intentia vadita de a arunca la gunoi . . . voturile romanilor.
    Cum sa vorbesti despre razboiul romano-roman fara sa vezi cine este cel ce rupt orice cale de comunicare cu Guvernul si Parlamentul Romaniei. Suficienta si ironiile afisate dispretuitor la fiecare aparitie publica starnesc fiori de placere doar in randul celor ce insista sa creada ca exista vre-un dram de patriotism in presedintele – ce cu emfaza- isi pune mana pe inima la intonarea imnului national. Nu exista nici o ratiune in declararea dorintei de a mai ocupa inca 5 ani fotoliul de presedinte – caci nu a produs decat zazanie. Ori, cat de orb sa fi ca sa nu vezi lipsa de empatie fata de nevoile tarii, nevoi calcate in picioare de dorinta sa de a se simti ” confortabil” pe persoana fizica, inca 5 ani.
    A fost nevoie de un presedinte precum Johannis pentru ca romanii sa inteleaga ca Basescu nu a fost varful antiromanismului. Dumnezeu stie ce va mai urma. Daca n-am scris de Dragnea asta nu inseamna ca acesta ar fi usa de biserica.

    • E adevarat ,l-am votat si mi-am pus multe sperante in dansul.
      E adevarat ca dezamagirea e mai mare dacat tote sperantele.Daca maine ar fi un referendum pentru demitere, as fi primul la vot.Atat timp cat oamenii politici nu vor intelege ca au si obligatii nu doar drepturi(salarii si pensii speciale ,imunitati etc…)nu se va produce nici o schimbare in bine.

  3. Problema este una singura : URA ! Ura indusa voit, planificat, stiintific de Soros !Nu stiu daca mai este cale de intoarcere : Doctrina Soros trebuie e r a d i c a t a ! Distrusa total impreuna cu promotorii ei. Apoi sa reconstruim.

  4. cu-n asa conducator, asa natiune. ‘interesantul” asta ce-si achizitioneaza bunuri cu acte false si citeste 32 de zile o decizie a CCR in limba romana NU are sanse in viata,vietilor sale sa inteleaga poporul roman.

  5. „In actualul sistem nimeni nu mai are autoritatea morală sau altcumva, să demită sau să ceară demisia. Pare halucinant, însă sistemul a generat o forță pe care numai PCR părea să o fi întruchipat cândva din nimic.” Oare prind si eu „implozia”?! Incep sa cred ca divinitatea va avea un rol important, alta solutie nu vad!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.