Internat Odorhei. Ungaria trimite un ajutor de urgenţă

Secretariatul de stat ungar pentru comunităţile maghiare de peste hotare a anunţat sâmbătă că trimite 20 de milioane de forinţi (52.356 de euro) drept ajutor de urgenţă după accidentul tragic de la internatul liceului ‘Tamasi Aron’ din Odorheiu Secuiesc, relatează MTI.

Ajutorul va fi furnizat prin alianţa profesorilor maghiari din România şi va fi destinat înlocuirii echipamentului tehnic avariat utilizat de elevi, menţionează un comunicat al Secretariatului de stat ungar pentru comunităţile maghiare de peste hotare.

Luni, un perete al internatului Liceului ‘Tamasi Aron’ din Odorheiu Secuiesc s-a prăbuşit, sub dărâmături fiind prinşi patru elevi cu vârste cuprinse între 15 şi 17 ani. Un băiat de 17 ani a decedat, iar trei fete au ajuns la spital, una dintre ele fiind încă în stare critică.

Secţia de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Târgu Mureş a preluat dosarul. Au fost audiaţi o serie de martori şi au fost ridicate o serie de înscrisuri pentru a fi administrate ca probe la dosarul cauzei

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

20 de Comentarii

 1. Bravo Ungaria! Nu vom vedea Romania facand asa ceva pentru romanii de peste hotare!

 2. Întâi au finanțat groapa de a cazut casa, acum finanțează echipamentul tehnic ??? avariat. Oricum am aflat, că vigilentul SRI are grijă de Justiție alegeri, și ce-i ordonă USA, nu-l preocupă că există o activă “Alianţa profesorilor maghiari din România”. În contra cui sunt aliați profesorii maghiari din România prin finanțare de câtre Secretariatului de stat ungar pentru comunităţile maghiare? “Echipamentul tehnic” era oarice puști automate, baionete, muniție, grenade, echipament de comunicații cărți și panouri de propagandă iredentist-revizionistă? Ministrul învățământului doamna Deca, știe de Alianța profesorilor maghiari cu ce se ocupă, obiectiva, finanțare? Ce vremuri devastatoare s-au abatut peste români și România după 1990.

 3. Da băi readere, dar o face din plin pentru Ucraina ! Ce mai contează românii!?

 4. Expertiza seismica la cladirea construita in 1910 nu s-a facut, deoarece n-au indraznit autoritatile romanesti sa se atinga de o proprietate a Bisericii Greco-Catolice, si nici proprietarul ingamfat si lacom de chirii, n-a cerut expertiza, acolo este un caz dramatic de cum politica ucide oameni. In Bucuresti, o cladire din 1910, niciodata n-ar fi primit aprobare de inchiriere la elevi, chiar s-ar fi propus demolare, iar proprietarul n-ar fi putut s-o inchirieze nici ca si un cotet de caini. Felicitari false UDMR, ati pierdut minima credibilitate !

 5. mda..! daca dosarul a fost ” preluat” ,sau rezolvat problemele din ” ieducatia romaneasca !!!

 6. na la oi, na! ce se zbenguie latraii de la stana p’aci

 7. …ajutorul cel mai important ar fi fost să oprească găzduirea copiilor în ruina aia(că se vedea cu ochiul liber că e improprie pentru așa ceva),aud că partea dinspre stradă era frumos zugrăvită(cum e și udmr);îmi închipui ce tărâboi ar fi fost dacă autoritățile statului român ar fi îndrăznit să impună aplicarea legii,câte vaiete și plinsete pe la instituțiile internaționale s-ar fi auzit:autoritățile încalcă autonomia,prigonesc credința-chiar aș fi curios câți dintre elevii găzduiți acolo erau catolici)…așa? mucles!

 8. Acel intenat cumva e in ungaria sau pe teritoriul ungar de aloca ungaria fonduri? Cumva acel internat sau acea zona e proprietate ungara de aloca fonduri? Din cate imi amintesc, e in Romania si bugetarii de lux din guvern si politica romaneasca sunt obligati sa aloce fonduri! Oare cate escrocherii si magarii vom auzi peste ani ca au facut bugetarii de lux din politica romaneasca cu bucati din Romania?

 9. …eu ma intreb:in sec 21, o cladire dintr-un oras nu avea acces la canalizare?… unde se ca.cau 100 de suflete?…pt redactia cotidianul, defecarea este parte din viata, toti o facem…nu este motiv de cenzura…intrebarea pertinenta ramane:ce treaba are ungaria cu acest eveniment?…sincere pareri de rau pt familie, nu conteaza etnia, a fost frant zborul unui copil!…Dumnezeu sa-l odihneasca!…a murit din cauza prostiei, a incompetentei, din cauza coruptiei…cu adevarat, coruptia ucide!…

 10. Mda.. Mai trebuie comentat ?? Nu e clar ?? Romania ce pui mei trinmite ?? Polițistul la amendat ?? Procurorul la furat ?? Are incă romania fonduri ”de rezervă” , sau deja le-au fumat borfașii patrioți ?

 11. Aud la tv, la istericile tiitoarelor de microfoane și invitați formatori de opinie de scuipat, cum că au frisoane de ideea de ”Austro Ungaria redivivus”..Păi da, există o idee, și e de apreciat, a unei alte uniuni europene, neivadate de imigranți și cu altă opinie decît inrmqrea și războiul european..Aceste idei au ca fundamnt tările V4 lărgite chiar și cu Transilvania. O zonă central europeană de la croați la polonezi, care ar bloca inițiativele ursulei și a clanului biden,..Deci e in proces de fabricație,. Puțintică răbdare,.

 12. @ Vînătorul de troli..Canalizarea este de două feluri in tranilvania, nu și la balcanicii sudiști .. Adică este una pentru apele uzate și alta pluvională.. Aici in cauză era apa pluvională, adică meteorică, care nu era bine construit de intra sub clădire, evident contribuind la degradara fundației..De altfel am mai scris, dar cred degeaba, cum in ”noile cartiere” a unor investitori imobiliari canalizarea apelor uzate este legată la canalizarea aplor pluvionale..Nimeni nu se sesizează.. Despre faptul că niciunul nu construiește o școală, grădiniță, internat,.ce să mai povestim..

 13. Oricum ,Rrrominia este un stat EȘUAT ! A declarat chiar marele mut ,singura dată cînd a reușit să gînfească ,aproape rațional . În județele așa numitului ținut secuiesc , zHungaria și-a creat adevărate pepiniere iredentiste ,antiromînești . Biserica catolică este implicată din plin în fenomenul iredentist .Tradiția antiromanească a acestei biserici ,datează cel puțin din timpul scroafei hasburgice Maria Tereza .Să nu uităm politica antiromînească ,de desnațiolizare ,de interzicere a bisericilor și mănăstirilor ortodoxe în care s-a tras cu tunurile .Această acțiune antiromanească este continuată și astăzi într-o Rpmanie condusă de hoți și trădători !

 14. @Constantin din Iași,
  Cea mai scârboasă însușire al animalului biped,(cel care crede și gândește), este prostia. De unde afli nivelul prostiei? Nivelul prostiei este direct proporțională cu ura liber asumată.

 15. E clar hotii de la Bucuresti sant de devina la fel Ca ranchiunosii si redusii aia mintal de unguri ca au permis sa se intample acest lucru,santem in Romania si daca o cladire nu are autorizatie si nu corespunde criteriilor sigurantei si locuirii decente si e o ruina in ea nu trebuie sa intre persoane,Nici proprietario si Nici STATUL nu trebuie sa accepte.Vinovatii sa raspunda,un copil a murit din cauza neglijentei unor adulti ,batuti in cap cu Leuca.Daca as fi parintele acelui copil v.as arata eu, cum se moare strivit.Rasa voastra de lepre indoctrinate si servile cu minte scurta,nesatui de cearta si bani

 16. Mare urs’, se pare ca v au stricat romanii si pe ( unii dintre) voi. Imi pare rău de victime, iar suma de ajutor mi se pare mică. Sorry, de afară așa se vede.
  Craciunul cu pace!

 17. Imre, poate nu razbunare de sange iute maghiar, ci despăgubiri MAAAARI capitaliste, să îi usture!

 18. @ABCD Dar ce parinte sanatos la cap ( chiar si….mitic) isi trimite copilul acolo?? Se pare ca disciplina maghiară e uneori exagerată.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.