Inundaţie la Biblioteca Universităţii din Craiova: 100.000 de volume unicat au fost distruse

Biblioteca Universităţii din Craiova a fost inundată vineri noapte din cauza unei defecţiuni la conducta magistrală a oraşului. Peste 100.000 de volume unicat au fost distruse de apa fierbinte de peste 60 de grade. Angajatii de la Termoficare şi CET au întârziat aproape 5 ore până au închis apa în zonă, potrivit realitatea.net. Biblioteca Universităţii din Craiova a fost inundată vineri noapte. Agenţii de pază de la bibliotecă au observat că din pereţii clădirii curgea apă. În scurt timp, subsolul a fost inundat, iar multe din cărţi au fost luate de şuvoaie.

„Pe de o parte, fundaţia clădirii este în pericol pentru că s-a acumulat o mare cantitate de apă fierbinte, la 50-60 de grade, iar pe de altă parte acest depozit care este la subsol cuprinde 100.000 de volume de carte unicat în România. Este un eveniment nu grav, ci foarte grav. Un dezastru, un dezastru cultural”, a declarat Mihai Coşoveanu, directorul Bibliotecii Universităţii din Craiova.

Reprezentanţii Regiei de Termoficare care au mers la faţa locului spun că problema este de la CET.

„Nu poate fi decât de pe reţeaua de agent primar, pentru că punctul termic a fost izolat şi nu mai furnizează apă caldă în această zonă. Aşteptăm să vină complexul să vedem despre ce e vorba”, a declarat directorul Regiei de Termoficare, Tatian Tudorache.

Într-un final, apa a fost oprită. Pana când va fi reparată defecţiunea, 1.400 de apartamente din zona Bibliotecii vor rămane fără apă caldă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.